Пятница, 29.03.2024, 09:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 26 » Вибираємо паркетну дошку з розумом
18:08
Вибираємо паркетну дошку з розумом

Паркетна дошка - підлогове покриття, зроблене з натуральних матеріалів. Паркетна дошка в деякій мірі є альтернативою більш дорогому паркету. При цьому в порівнянні з класичним паркетом укладання паркетної дошки займає набагато менше часу.

Сучасний інтер'єр з підлогою, покритим паркетною дошкою

Давайте розберемося, як вибрати паркетну дошку, щоб вона відповідала всім значущим вимогам.

Структура паркетної дошки

Паркетна дошка має багатошарову структуру. Верхнє лицьове покриття зроблено з цінних порід дерева. Причому цей шар дорогої деревини досить тонкий. І саме товщина зовнішнього шару разом з видом деревини впливає на загальну зносостійкість покриття.

Середній шар найчастіше виготовлений з недорогого дерева. Причому бруски (ламелі) розташовані перпендикулярно напрямку ламелей зовнішнього шару. У деяких випадках замість деревини використовуються спеціальна пресована плита, що трохи нагадує ДСП, але більш високої якості.

Замовляйте паркетну дошку тут: 1pp.com.ua. Висока якість за доступною ціною. 

І що має бути в середньому шарі - питання риторичне. Деревина, як би вона не виглядала (у вигляді брусків, рейок, дощок), залишається живим матеріалом, на який впливає вологість повітря, температура. Причому цей вплив виражається в різних лінійних розширеннях.

Таким чином, є ймовірність, що середня частина, зроблена з брусків, може поміняти свої геометричні параметри. Але зазвичай це відбувається тільки при серйозних змінах вологості і температури.

Середній шар, зроблений з пресованого матеріалу, не дає лінійного розширення при змінах вологості і температури. Але більшою мірою боїться відкритої вологи і за великим рахунком менш міцний, ніж верхній шар.

Нижня частина зроблена з вологостійкої фанери з деревини недорогих порід.

Ще один важливий критерій вибору - замки, які є на паркетної дошки. Наскільки вони якісні, можна перевірити, лише витягнувши з упаковки дві дошки і спробувавши їх з'єднати. Якщо замки не якісні, виникають проблеми при монтажі підлоги. Зібрати, звичайно, вийде і з недостатньо якісними замками, але тільки часу піде значно більше.

Розміри паркетної дошки

Довжина і ширина дошки впливає тільки на швидкість укладання. Т. е. Покрити підлогу довгою дошкою можна швидше. В цей же час товщина паркетної дошки впливає на швидкість зносу. Чим товще дошка, тим вона менше деформується під вертикальними навантаженнями, тим зазвичай товщі лицьовий шар матеріалу, а це важливий параметр, який відповідає за загальний знос покриття. Давайте з'ясуємо, як вибрати паркетну дошку в залежності від товщини.

Паркетна дошка в кімнаті відпочинку

Наприклад, дошка товщиною в 7 міліметрів має зовнішнє покриття у вигляді шпону. Навіть якщо це дуже тверда деревина, шпон має невелику товщину, тому механічні пошкодження зовнішнього шару можливі. Таку паркетну дошку можна укладати тільки в приміщеннях з невеликою прохідністю.

У дошці товщиною 10 мм товщина лицьового шару може досягати 2,5 мм. У паркетної дошки товщиною 15 мм лицьовий шар доходить до 4 мм. Можна вважати, що 15-ти міліметрова паркетна дошка є оптимальним варіантом для квартир, будинків.

Паркетну дошку товщиною 20 мм і товще вже можна укладати в приміщеннях, де є значне пересування людей. Товсті паркетні дошки добре переносять значні динамічні навантаження. Від товщини дошки і зокрема від товщини лицьового шару залежить можливу кількість шліфувань статі.

Деревина в лицьовому шарі

Це питання не тільки естетичного сприйняття статі. Вид деревини впливає на довговічність паркетної дошки. Тому варто звернути увагу читача і на те, як вибрати паркетну дошку в залежності від породи деревини в лицьовому шарі.

Наприклад, лицьова поверхня, зроблена з дуба, має найвищу міцність. Букова поверхню менш міцна, але в той же час має досить цікаву текстуру.

Існує досить порід дерев, в тому числі і екзотичних, деревину яких застосовують для виготовлення лицьової частини паркетної дошки. Але крім самої породи, важливо, як відбувався розпил масиву дерева. При цьому потрібно сказати, що напрямок розпилу впливає тільки на зовнішній вигляд дошки, але не на її динамічну міцність, міцність до стирання і вологостійкість.

Просмотров: 626 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz