Пятница, 29.03.2024, 05:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 31 » Вибираємо котел тривалого горіння з безперервною роботою до 7 діб
01:13
Вибираємо котел тривалого горіння з безперервною роботою до 7 діб

Твердопаливні котли вимагають регулярного обслуговування і завантаження палива - це їх основний недолік. Дешеві і прості моделі необхідно заповнювати дровами раз в декілька годин. Тому для опалення житлового будинку частіше використовують котли тривалого горіння, які можуть працювати на одній партії палива кілька діб.

Особливості котлів тривалого горіння
За рахунок чого досягається такий довгий термін роботи цих моделей? Значні габарити зазвичай підказують покупцеві, що справа в більшому обсязі завантажувальної камери. Частково це так, але в основі тривалої роботи лежить не кількість палива, а принцип його горіння «зверху вниз».

При спалюванні палива горить тільки верхній його шар, причому горіння відбувається при дозованому надходженні повітря. Яскравого полум'я при цьому не утворюється, паливо довго і рівномірно тліє, нагріваючи при цьому нижні шари. Тому котли тривалого горіння не так вимогливі до вологості дров і фракції вугілля.

Котел на 7 днів в разрезеУстройство котла тривалого горіння має свої особливості. Дверцята завантажувальної камери розташована високо - у верхній третині корпусу. Паливом заповнюється практично весь внутрішній простір, цим пояснюється великий обсяг завантаження. У верхній частині корпусу знаходиться димової патрубок, який з'єднують з димоходом.

Замовляйте котли тут: купить котел длительного горения. Доступні ціни за високу якість.

Внизу камери - зольник, він необхідний для чистки котла. Роль піддувала, як в звичайних печах, в цих моделях зольник не грає, тому дверцята його герметична. Повітря надходить з повітряної камери, розташованої вгорі, вона одночасно є рекуператором: димові гази нагрівають її стінки, завдяки чому в зону горіння повітря надходить вже нагрітим. Вгорі камера оснащена заслінкою.

Щоб дозовано поставляти повітря до поверхні горіння палива, котли оснащені розподільником повітря, сполученим з повітряною камерою за допомогою телескопически подовжується труби. У міру прогорання завантаження палива розподільник опускається разом з верхнім палаючим шаром, що забезпечує тривалий стійкий режим подачі повітря.

У вихідне положення розподільник повітря повертається за допомогою троса з кільцем - просто витягується вгору. Відповідно до положення троса можна визначити залишок палива в камері завантаження.

Теплообмінник в моделях тривалого горіння являє собою водяну сорочку, розташовану по всьому бічних поверхнях, завдяки чому знімання досить ефективний. Для подачі теплоносія в систему опалення і повернення її в котел передбачені штуцери. Штуцер подачі води в систему знаходиться у верхній частині теплообмінника, повернення - в нижній, це забезпечує природну циркуляцію.

Котли тривалого горіння можуть бути оснащені автоматичним або термомеханическим регулюванням. У першому випадку вони енергозалежні і вимагають підключення до електромережі. У другому управління процесом горіння відбувається за допомогою біметалічного регулятора тяги. Такі котли не потребують електроенергії і можуть безперебійно працювати в будь-яких умовах.

Переваги котлів тривалого горіння

час роботи на одному завантаженні - до 7 діб;
проста і надійна конструкція;
невисокі вимоги до якості палива;
більшість моделей не вимагає підключення до мережі;
ціна на котли порівнянна з ціною на піролізні котли.
недоліки:

значні габарити;
потреба в регулярному чищенні - при тлінні виділяється велика кількість сажі.
Види палива для котлів тривалого горіння
Котли тривалого горіння не вимогливі до якості палива. Найбільшу ефективність вони дають на антрациті і бурому вугіллі, але можуть працювати і на дровах, брикетах та пеллетах.

Важливий нюанс, на який потрібно звернути увагу при покупці - максимальна довжина дров. Готові колоті дрова зазвичай мають довжину 40-45 см, якщо модель має меншу довжину завантажувальної камери, то дрова доведеться заготовляти самостійно або пиляти на замовлення.
Вологість дров не має такого важливого значення для цього типу котлів, як для піролізних, але при згорянні сирої деревини ККД котла буде значно нижче, а кількість сажі і кіптяви сильно збільшиться. Крім того, при високій вологості диму водяні пари здатні конденсуватися на стінках димоходу і взаємодіяти з сажею, утворюючи вугільну кислоту. Згодом кислота зруйнує стінки димоходу, і він зажадає заміни.

Пелети і паливні брикети в котлах тривалого горіння можна використовувати без попередньої підготовки, розмір гранул значення не має, а вологість цього палива знаходиться в рамках 20%, що для цих моделей цілком прийнятно. Буре вугілля і антрацит середньої фракції також не вимагають додаткової підготовки, великі шматки перед завантаженням потрібно роздрібнити.

Просмотров: 683 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz