Четверг, 25.04.2024, 17:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 10 » Вибираємо диван для вітальні кімнати
01:25
Вибираємо диван для вітальні кімнати

Вибір дивана для вітальні справа не проста і поставитися до нього треба з усією серйозністю. Адже цей предмет меблів в більшості випадків знаходиться в центрі уваги ваших гостей, і його найменші недоліки відразу кидатися в очі.

Потрібно подбати про те, щоб диван був красивий, функціональний і добре вписувався в інтер'єрну композицію вашої вітальні. Останнє також важливо, оскільки даний предмет меблів має ідеально влитися і стати частиною внутрішнього оздоблення кімнати для прийому гостей. Про самому основному, що стосується вибору дивани для вітальні, ми розповімо вам у цій статті

На що звертати увагу при виборі дивана у вітальні?
Вибираючи диван у вітальню, звертайте увагу на наступні моменти.

Диван повинен бути максимально зручним і комфортним для господарів. Якщо він не підходить господарям по зростанню або габаритами, або через якихось інших їх фізіологічних особливостей, краще від такого дивана відразу відмовитися.
Диван повинен подобатися господарям. Навіть якщо він буде ультрамодним і функціональним і чітко вписуватися в інтер'єр, але не буде подобатися з якихось суб'єктивних міркувань краще пошукати інший варіант.
Дивіться на функціональну складову дивана, наявність модульних елементів, особливості збирання і розбирання. А також наявність можливості трансформувати його в повноцінне спальне місце.
Обов'язково з'ясуйте у продавця, з яких матеріалів виготовлений каркас дивана. Чим якісніше буде матеріал, тим довше він прослужить.
Звертайте увагу на форму і колір дивана. З тим, щоб потім не вийшло так, що він абсолютно не підходить до стін, стелі, підлозі або корпусних меблів.диван у вітальні
Уважно огляньте конструкційні елементи дивана на предмет дефектів: зморшок на шкіряній оббивці, вм'ятин, подряпин та інших ушкоджень, також перевірте стан трансформованих елементів і механізмів.
Звертайте увагу на неприємний запах від оббивки дивана, в цьому випадку велика ймовірність того, що така оббивка виділяє токсичні речовини.
Ми перерахували основні нюанси, на які слід звертати увагу. В залежності від типу дивана і особливостей його конструкції можуть бути й інші складові, які впливають на вибір. Будьте уважні.

Замовити меблі можна тут: меблі Львів.

Типологія диванів для вітальні
З моменту своєї появи диван як предмет м'яких меблів зазнав зміни. Крім диванів класичних, з'явилися і такі які значно відрізняються від них по конструкції і за зовнішнім виглядом. Якщо «копнути глибше» в типологію диванів, ми можемо їх класифікувати за розміром, якістю матеріалів. Але ми цього робити не будемо, так як це речі очевидні. Зупинимося лише на головних класифікують підставах.

Залежно від зовнішнього вигляду і форми.

Класичні прямі – досить зручні і звичні за зовнішнім виглядом дивани. Їх зазвичай зручно ставити уздовж стін невеликих кімнат і в середині приміщень великих.
Кутові стаціонарні і модифікуються. Такі дивани зазвичай встановлюються в куток вітальні. Модифікуються кутові дивани відрізняються тим, що їх можна трансформувати в класичний прямий варіант. Причому без зайвих зусиль з боку власника.
Диван-острів. Тип дивана, який зручно встановлювати в центрі вітальні. Вони досить компактні і призначені для зонування центральної частини кімнати.
диван в гостинойВ залежно від базової конструкції.

Монолітні дивани – їх особливість в тому, що вони мають, як правило, єдиний нерозбірний каркас. А змінити в них можна «безболісно» тільки оббивку.
Модульні дивани – особливістю їх конструкції є наявність відокремлених модулів, з яких і збирається диван. При необхідності ці модулі можна переставити, так як вам зручно змінивши, таким чином, форму дивана.
Залежно від способу трансформації розрізняють дивани:

«Клік-клак» – за способом трансформації сильно схожий на диван розкладачку. Однак у випадку з розкладачкою потрібно більше зусиль для того, щоб його розібрати. А «клік-клак» за рахунок специфічного механізму розбирається простіше.
Выкатывающийся диван трансформується шляхом викачування з надр конструкції спеціального елемента, який служить одночасно основою для спального місця і коробом для зберігання речей.диван у вітальні
Євро-книжка – трохи нагадує звичайний диван книжку, відмінність полягає головним чином у тому, що у нього трансформовані елементи знаходяться всередині корпусу. Це забезпечує більшу компактність і практичність конструкції.
Розкладушка – у такого дивана трансформований механізм також знаходиться всередині корпусу, при необхідності його можна розкласти, розгорнувши за принципом сувою.
«Дельфін» — такий механізм досить поширений серед диванів різних форм і дизайнів, розкладати його дуже зручно. Спочатку висуваємо нижню секцію, яка виїжджає на коліщатках з корпусу дивана. А потім висуваємо з цієї секції подушку і всі, трансформація закінчена.
«Акордеон» — такий механізм трансформації також дуже популярний. Однак він реалізований в основному в диванах класичних форм. Щоб розкласти диван акордеон» необхідно потягнути за петлю в нижній частині конструкції, за рахунок цього нижня частина виїжджає на коліщатках і стає третьою частиною двоспальним ліжка. А другій і першій відповідно стають спинка і сидіння.
«Телескоп» — в процесі розкладання такого дивана з надр корпусу викочується короб, в якому є дві подушки й одна подушка витягується із під спинки даного предмету меблів, виходить два повноцінних спальних місця.
Ми перерахували далеко не всі типи диванів, оскільки їх дуже багато і постійно з'являються нові технічні рішення, які згодом реалізуються в нових типах таких предметів м'яких меблів. Як ви помітили кожен тип дивана, має безліч особливостей. І якщо не враховувати ці особливості, то вибрати підходящий варіант для вітальні вам, швидше за все не вдасться.

Трохи про оббивних матеріалах і наповнювачі
Назвати кращу оббивку або наповнювач для дивана не зможе, мабуть, навіть найкращий експерт по м'яких меблів. Кожен матеріал має свої переваги і недоліки. Шкіра, наприклад, матеріал для оббивки стійкий до різним побутовим забрудненням, однак пошкодивши її один раз гострим предметом, ви в повній мірі усвідомлюєте її недоліки. З оббивкою ситуація приблизно така ж, багато різновидів, а придатних на всі випадки життя немає.

З оббивних матеріалів для дивана непогано підходить флок. Він дешевий і його можна при нагоді замінити. Крім того з флока досить легко видаляються побутові забруднення, можливо саме тому даний матеріал здобув популярність в народі. Якщо ви хочете вибрати оббивку, пожертвувавши практичністю на догоду красі, то вам підійде жаккардовая тканина або тканина з шеннила.диван у вітальні

Наповнювачі для сучасного дивана також бувають декількох видів: пружини, пінополіуретан, поліефірне волокно. Пружини значно покращують зручність дивана, чим їх більше, тим краще, при цьому сидіння дивана надійно захищене від продавлювання. Пінополіуретан також не поганий матеріал для наповнення спинок і сидіння дивана він додає меблів зручності і майже не продавлюється.

Поліефірне волокно на наш погляд найбільш вдалий варіант для наповнення «утроби» дивана, оскільки воно також як і інші види наповнювачів не продавлюється, але при цьому воно робить меблі набагато зручніше. Сидіти на дивані з набиванням з поліефірного волокна одне задоволення.
Як вибрати колір дивани для вітальні?
Колір дивана обов'язково повинен гармоніювати з інтер'єром кімнати для прийому гостей. Не обов'язково такий колір буде в тон головному кольору в кімнаті, адже диван, це той предмет меблів, який може стати яскравим акцентом на загальному кольоровому тлі.

Наприклад, диван з оббивкою яскраво бузкового кольору дуже добре розбавить кольорову гаму у вітальні, де переважають пастельні тони. Сучасні стилі інтер'єру це вітають, відповідно до трендового дизайнерського колірної концепцією світлу кольорову домінанту, розбавляють яскравим і соковитим акцентом, роль якого цілком може взяти на себе диван.

Кімната для прийому гостей – розміщуємо диван
Правильно розмістити диван у вітальні теж дуже важливо. Іноді не сам диван, а неправильне його розміщення істотно псує загальне враження від дизайнерської композиції кімнати. Щоб правильно розмістити диван у вітальні потрібно скористатися низкою непоганих рад, які колись були сформульовані фахівцями дизайнерами:

Не ставте диван занадто близько до вікна, а тим більше не отгораживайте їм доступ до віконного отвору. Це загородит радіатор і буде перешкоджати нормальному теплообміну у вітальні і створить труднощі в тому випадку, якщо вам, наприклад, потрібно буде помити вікно.
Відразу подумайте, як співвіднести положення дивана щодо телевізора. Небажано, щоб диван перебував під кутом до екрану, це незручно і шкодить здоров'ю очей.диван у вітальні
Диван не повинен утрудняти доступ до предметів інтер'єру, які часто вам потрібні.
Для розкладних диванів залишайте достатньо додаткового місця.
Диван не повинен ускладнювати вхід у вітальню, не варто розташовувати його занадто близько до дверного отвору.
Підводячи підсумок, зазначимо, що вибір дивани для вітальні справа надзвичайно відповідальна. По-перше, вибираючи даний предмет меблів ви точно внести суттєві корективи в дизайнерську композицію і від того якими вони будуть, залежить загальне враження від інтер'єру вітальні. А по-друге, диван — це центральний елемент інтер'єру, і всі його достоїнства і недоліки, неодмінно оцінять гості.

Просмотров: 577 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz