Пятница, 26.04.2024, 01:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Апрель » 30 » Вибір трактор або комбайн
22:00
Вибір трактор або комбайн

При виконанні аграрних робіт у великих масштабах необхідна сільськогосподарська техніка. На даний момент сільському трудівникові надається дуже великий вибір тракторів і комбайнів, пропонованих для покупки як російських, так і імпортних виробників. Давайте розберемося, які сільгоспмашини краще вибрати: вітчизняних виробників або імпортних? Відразу обмовлюся, що нижче викладене це суто особиста думка автора, засноване на десятирічної роботи з тракторами, комбайнами та обприскувачами John Deere, Claas, New Holland, Білорус (МТЗ), Кіровець, Ростсільмаш і тд.

Сільськогосподарська техніка

Імпортні трактори і комбайни, звичайно, до цих пір по надійності, продуктивності, по комфорту перевершують наші. Вони здатні виконати до півтора, а іноді і до двох разів більший обсяг робіт на одиницю техніки, при тому з явною економією витрат на гектар. З вище описаного начебто вибір очевидний: треба купувати імпортні трактори і комбайни, але не все так просто. Перше, це ціна покупки імпортних тракторів і комбайнів, вона в два, а то і в три рази вище російських. Друге, це запасні частини. Ні, з запчастинами труднощів немає, привезуть будь-які, але час доставки може виявитися пристойна: 2-3 тижні, а то й довше, і це ще швидка доставка.

Купить мтз трактор можна ЗДЕСЬ.

Експлуатації трактора

Уявімо, що в господарстві 5000 га землі. Для її обробки він купив два трактори імпортного виробництва. Посівна триває приблизно чотири тижні, і раптом один з тракторів встає, запчастини прибудуть тільки через три тижні, що тоді робити? А коли б на ті ж 5000 га за тією ж ціною були куплені п'ять тракторів вітчизняного виробництва то, по-перше, при поломці їх можна швидко відремонтувати, по-друге, навіть якщо один вже зовсім розсипався, решта все одно закінчать весняні польові роботи. У моїй практиці був випадок, коли фермер з 3000 га продав стару техніку, взяв кредит і купив один новий імпортний трактор. Два роки сіявся нормально (радів!), на третій, в посівну, поломка, причому зовсім не серйозна, тільки на доставку запчастин два з половиною тижні треба. У підсумку весняна обробка землі у нього була на половину зірвана. Після цього він продав трактор і повернувся знову до вітчизняної техніки. Така ж ситуація з комбайнами і обприскувачами.

Вибір трактор або комбайн

Підіб'ємо підсумок вище сказаному, якщо у вас велике господарство, наприклад для обробки знадобиться придбати 8 імпортних тракторів та 17 комбайнів, то при виході з ладу одного, решта все одно виконають своє завдання. Але і тут є нюанси, запчастини для імпортної техніки дуже дорогі, а якщо термінова доставка, ціна кусається. Але і витрати на один га менше. Для великих фермерських господарств треба ретельно прораховувати, що буде вигідніше, наша техніка або імпортна.

Якийсь трактор або комбайн краще купити

З життєвого досвіду роблю висновок, що краще за ті ж гроші взяти більше одиниць вітчизняної сільськогосподарської техніки, так як вона стає все надійніше, продуктивніше і економічніше. Так, і ще, вас можуть переконувати, що краще взяти старі імпортні трактори і комбайни, ніж нашу нову. Зі старою технікою треба бути уважним, так як у Росії її погано обслуговують (можуть залити відпрацювання в гідравліку, фільтра міняти тоді, коли трактор або комбайн почне глухнути і т. д.), і після покупки вона може почати розсипатися.

Просмотров: 516 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz