Четверг, 28.03.2024, 12:06
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Декабрь » 28 » Вибір і виготовлення пам'ятника
01:22
Вибір і виготовлення пам'ятника

Призначення надгробних пам'ятників – увічнити, зберегти у віках, у пам'яті нащадків ім'я і зовнішність покійного. Саме поняття «вічна пам'ять» передбачає матеріали, які використовуються для їх спорудження. Здавна вважалися такими матеріалами метал і камінь. Але метал піддається корозії, окислення, досить чутливий до атмосферних умов, крихкий. Самим довговічним матеріалом є камінь. Тільки природні катаклізми або руки вандалів можуть його зруйнувати, знищити. Але не всякий камінь може витримати випробування часом.
Довгий час найпопулярнішим матеріалом для виготовлення пам'ятників був мармур. Скульпторів залучали його краса, внутрішнє світіння, відносна легкість в обробці. Але надгробки з мармуру з часом темніли, кришилися, тобто не витримували випробування часом.

В даний час для надгробків широко використовуються тверді породи каменю: діабаз, лабрадорит, граніт. Найпоширенішим і доступним є граніт. В природі, особливо на півночі, його запаси невичерпні, тому він відносно недорогий, а його технічні характеристики дуже високі. Він стійкий до механічних і хімічних пошкоджень, добре переносить високу вологість.

Замовляйте памятники з граніту тут: http://pamyatniki.co.ua/product-category/odinarnie-pamyatniki-iz-granita/.

Граніт сам по собі володіє певними декоративними якостями: колір, прожилки, дрібно або крупно - зернистість, а сучасні технології обробки граніту дозволяють зробити його фактуру ще більш різноманітною. Поєднання блискучих полірованих площин з шорсткою, матовою поверхнею дозволяють домогтися більшої виразності.

Типові пам'ятники гранітні – це стели. Але їх розміри, колір, декоративне оформлення можуть змінюватись, тому кожен надгробний пам'ятник стає індивідуальним. З граніту, за бажанням замовника і за ескізами професійного дизайнера, можна висікти фрагмент надгробки будь-якої форми: хрест, ваза, книга і багато іншого. 

Як правило, надгробний пам'ятник складається з декількох частин: сам пам'ятник, цоколь, могильна плита. Кожна частина вирубується з граніту окремо, але, при особливих умовах, на вимогу замовника цей комплекс можна виконати з моноліту. Монолітні ексклюзивні пам'ятники – явище рідкісне, вони дорогі і трудомісткі.

Найбільший декоративний ефект у надгробному пам'ятнику досягається поєднанням натурального каменю (граніту) і бронзових фрагментів чи деталей. 

Емоційна виразність такого пам'ятника будується на контрасті непорушності, монументальності, «вічності» каменю й пластичності, плинності металу. Майстерна гра блиском і матовістю, гладкістю і фактурністю цих матеріалів дозволяють створювати унікальні і ефектні надгробки простих і лаконічних форм і невеликих розмірів. Особливо це важливо, коли мова йде про створення пам'ятника у вже існуючому комплексі надмогильних споруд – про так званому «подзахоронении». Простір обмежений, обмежені і стильові можливості. Строгість і елегантність невеликого гранітного пам'ятника дозволяє вирішити цю проблему.

При виборі пам'яток важливо не помилитися, тому краще звертатися до допомоги кваліфікованих фахівців pamyatniki.co.ua які з радістю розкажуть вам переваги матеріалів, розрахують вартість з виготовлення та встановлення пам'ятника.

Просмотров: 559 | Добавил: 329 | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz