Суббота, 20.04.2024, 11:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 17 » Світлодіодні лампи для дому — як вибрати, ціна
23:53
Світлодіодні лампи для дому — як вибрати, ціна

Навіть найдорожчі енергозберігаючі, не кажучи вже про лампах розжарювання, освітлювальні прилади час від часу виходять з ладу. Кожен раз, замінюючи перегорілу лампочку, а головне, переглядаючи рахунки за електрику, хочеться, щоб прогрес не наступав на сторінках наукових видань та експериментальних лабораторій по зеленій енергетиці, а у нас вдома. Щоб прогрес відчувався не в загальному, на планеті, що дуже відрадно, але і прямо ось тут, у цій кімнаті. Нарешті, несміливою ходою заляканий прогрес приніс нам світлодіодну лампочку, яку ми сьогодні будемо розглядати з усіх боків.

Енергозберігаючі світлодіодні лампи, LED

Light-emitting diode, світлодіодна лампа, в принципі, ніяка не новина і світлодіоди використовуються повним ходом вже років сорок. Напівпровідникові світлодіоди в різний час виконували різні завдання практично у всіх галузях промисловості і в усіх сферах діяльності, починаючи від комунального господарства, закінчуючи космічними модулями. Принадність світлодіода в тому, що у нього, як у джерела світла, дуже високий ККД, близько 97% енергії, що використовується в мирних цілях, решта йде на тепло.

Замовити світодіодні лампи можна тут.

Дуже високий ККД, близько 97%

В лампах розжарювання, як відомо, все навпаки. Вони ненажерливі, недовговічні і одноманітні. Природно, монополістам від енергетики не вигідна наша економія, тому до останнього часу лампа розжарювання залишалася єдиним джерелом світла в будинку. Трон її похитнувся тільки з появою неонових «економок», але і ця економія не була економною, оскільки згорають такі лампи досить часто, а коштують у десять разів дорожче звичних колб.

Світлодіод може горіти практично вічно

Світлодіод може горіти практично вічно, сотні тисяч годин, при цьому він може видавати від 30 Лм на кожний ват електроенергії. Це ні в яке порівняння не йде з лампою розжарювання, ні з неонкой. Незважаючи на те, що світлодіодні лампи не поспішають заполоняти будинку, квартири і офіси, вони поступово проникають і в світильники, і в авіаційну техніку, та в автомобілі і навіть світлодіодні лампи на сонячних батареях вже не рідкість.

Лампа розжарювання

Світильники для світлодіодних ламп
Світильники

Бажання позбутися від лампочки Ілліча цілком закономірно. Тільки запросто перейти на LED-освітлення не вийде. Різновиди, які мають світлодіодні лампи для дому як вибрати ціна, розмір цоколя, споживана потужність і ще маса параметрів будуть впливати на те, щоб LED-лампа принесла економію і працювала, як належить.

Асортимент

Почнемо, мабуть, з цоколя, оскільки будь-яку лампу потрібно кудись вкручувати. Вони бувають декількох видів: гвинтові і штиркові. Цоколі з гвинтом позначаються літерою Е з цифрою, що вказує діаметр, а штиркові — літерою G. Тут кількість буде вказувати на відстань між контактами:

Е27 — різьбовий класичний цоколь, такий, який встановлений в більшості будинків. Такі цоколі створюються з метою уніфікації зі старими конструкціями ламп розжарювання і неонових економок;
Е14 — та ж історія, тільки діаметр патрона повинен бути менше і з такими патронами справляли і справляють настільні та інші лампи малої потужності;
GU5,3 — такі цоколі використовувалися у галогенних лампах, а сама конструкція лампи не вимагає ніякої адаптації під СВІТЛОДІОДНУ лампу;
GU10 — використовується, як правило в підсвічуванні поверхонь, в побутових приладах і кухонних витяжках;
G4 — мініатюрні проводки, які виходять з цоколя, вони використовувалися для локальної підсвічування;
G9 — найпоширеніший вид цоколів на світлодіодних настільних і подсветочных лампах.
Словом, гарна LED лампа завжди знайде собі місце. Тепер приділимо увагу потужності.

Світлодіодна лампа завжди знайде собі місце

Потужність LED-ламп
Потужність

З вибором світлодіодної лампи по потужності можуть виникнути труднощі, оскільки кожна людина оцінює потужність і світловий потік по-своєму, тим не менш, є деякі поради, які допоможуть підібрати світлодіодну лампу, виходячи з потужності. Найпростіше розділити потужність лампи розжарювання на вісім. Тоді приблизно вийде потужність аналогічної по силі світла LED-лампи.

Ділити потужність лампи розжарювання на вісім

Колірна температура
Колірна температура

Але потужність — це тільки половина справи. Ми не врахували ще одну важливу характеристику будь-лампи, температура кольору. Щоб не заглиблюватися в курс оптичної фізики, достатньо буде знати, що температура кольору — це певний відтінок білого і, звичайно, градусником вона не вимірюється.

Оригінальна лампа LED

Вимірюється відчуттями — теплі кольори і холодні. Синюваті холодні відтінки, яскраві теплі жовті або оранжеві, рожеві або нейтральні — кожен з них має свою температуру. Теплий білий колір має діапазон від 2600 Кельвін до 3200, а нейтральний білий — 3700-4200К. 6000К — це холодна яскрава лампа білого кольору, разом з тим колір нижче 2500К сприймається, як важкий.

Конструкція

Дуже багато залежить не тільки від якості самого світлодіода, але і від периферійного обладнання, такого, як диммер для світлодіодних ламп, блок живлення, радіатор, якісний цоколь і светорассеиватель. Але в будь-якому випадку, LED-лампа дасть економію, прослужить довго і радуватиме приємним м'яким світлом.

Просмотров: 512 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz