Пятница, 29.03.2024, 09:57
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Июль » 7 » Склопластикова арматура чи металева?
10:58
Склопластикова арматура чи металева?

Все частіше на сьогоднішній час в будівництві будинків і котеджів, застосовується так звана «склопластикова арматура», яка від металевої арматури, відрізняється нітрохи не гіршими характеристиками, а десь навіть і краще. Склопластикова арматура не схильна до корозії, вона має легкий вага, чого не скажеш про металопрокаті.
Ще одним важливим перевагою склопластикової арматури, є її неможливість проводити електричний струм. Матеріали виготовлення склопластикової арматури — діелектрики. Так що ж краще — склопластикова арматура або металева? У яких випадках слід використовувати композит, а в яких металопрокат?

Властивості склопластикової арматури
Що таке склопластикова арматура? Склопластикова арматура являє собою міцний арматурний пруток, виготовлений зі скловолокна і композитних матеріалів, застосовуваних в якості зовнішнього шару. В залежності від виду склопластикової арматури, також може як напилення використовуватися і спеціальний абразивний порошок.

Замовляйте склопластикову арматуру тут: арматура стеклопластиковая.

Властивості склопластикової арматури

Всілякі тести склопластикової арматури показали, що даний будівельний матеріал володіє рядом істотних переваг у порівнянні з аналогічними виробами виконаними з металу. Якщо конкретно говорити про характеристики склопластикової арматури, то особливо хотілося б виділити наступне:

Високу міцність при розтягуванні — не менше 1200 МПа;
Хорошу пружність — 55000 МПа;
Низьку ступінь подовження — всього 2,2%
Високу стійкість до корозії. Склопластикова арматура не гниє, вона не піддається іржавінню під впливом вологи;
Низький ступінь теплопровідності, так як матеріали виготовлення склопластикової арматури погано проводять тепло;
Неможливість проводити електрику через себе;
Практично необмежену довжину (по заявці замовника);
Досить довгий термін експлуатації склопластикової арматури, але не менше 80 років по завіренню різних виробників;
Щільність композитної арматури — 1,9 т/м3.
Як видно, властивості склопластикової арматури мають досить непогані показники. Саме з цієї причини, склопластикова арматура і отримала на сьогоднішній день широке застосування в будівництві. Все частіше і частіше композитні вироби витісняють собою металопрокат, який помітно програє їм в деяких моментах експлуатації.

Характеристики арматури з металу
Металева арматура використовується вже досить довго і на сьогоднішній час вона має безліч різних видів. В залежності від конфігурації профілю і за розподілом навантажень, сталева арматура може бути поперечної і поздовжньої, монтажної, анкерної, а також розподільної.

Характеристики арматури з металу

При цьому властивості арматури зі сталі, що у багато залежать не тільки від варіанту виконання, але і від багатьох інших особливостей. І якщо детально розглядати характеристики арматури з металу в порівнянні зі склопластиковою арматурою, то вони виглядають таким чином:

Опір при розтягуванні — 360 МПа;
Модуль пружності сталевої арматури — 200 000 МПа;
Щільність металевої арматури — 7т/м3;
Ступінь подовження — 25%;
Низька антикорозійна стійкість, матеріали виготовлення арматури схильні до корозії;
Сталева арматура добре проводить тепло і електричний струм;
Має обмежену довжину по 6 і 12 метрів.
Як видно, сталева арматура також має цілком гідні характеристики. Слід зауважити, що будівлі, зведені на початку 20 століття з використанням металевої арматури, стоять і донині. Так який же арматурі віддати перевагу сьогодні — склопластикової або металевої?

Склопластикова або металева арматура – що краще?
Доцільно зауважити, що однозначної відповіді на дане питання немає. Багато забудовників з обережністю ставляться до всього нового, в тому числі і до склопластикової арматури. Незважаючи на всі її переваги, застосування склопластикової арматури слід запроваджувати дуже обережно, обов'язково проконсультувавшись перед цим з низкою досвідчених фахівців.

Склопластикова або металева арматура – що краще

У деяких конструкціях будівлі, без сумніву, лідируючі позиції виграють саме композитні матеріали, які здатні добре протистояти впливу вологи та інших негативних факторів. У той же час, передбачити поведінку склопластикової арматури під надмірно великим навантаженням досить складно, адже саме під навантаженням в більшості випадків і використовуються розглянуті в даній статті будівельного журналу samastroyka.ru матеріали.

Тому, однозначно сказати про те, що краще — склопластикова або металева арматура не можна, оскільки багато в чому залежить від умов будівництва, конструкції будівлі та деяких інших особливостей.

Просмотров: 821 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz