Пятница, 26.04.2024, 21:24
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Октябрь » 26 » Скільки коштує будинок побудувати?
23:30
Скільки коштує будинок побудувати?

Чому я вирішив побудувати будинок з цегли - сам не знаю. Навколо всі сусіди будують каркасні будинки і ліплять будинку з газоблоку, а я ось захотів, щоб був у мене оплот сімейний на довгі часи. Щоб дістався потім дітям і онукам.

Однак, чого гріха таїти, бюджет на будівництво будинку зовсім невеликий. А будинок хочеться побудувати цегельний і красивий.

Щоб поєднати ці два зовсім несумісних поняття - невеликий бюджет і бажання побудувати гарний цегляний будинок, вирішив спочатку порахувати кошторис - скільки коштує побудувати цегляний будинок в 2014 році.

І, за одним, викласти тут свої нехитрі підрахунки, щоб комусь було корисно моє бачення питання. Якщо ж ви зважитеся побудувати цегляний будинок в 2015, 2016 або в ювілейному 2017 (як-не сторіччя Великої Жовтневої соціалістичної революції), то можете також сміливо використовувати мої розрахунки, тільки помноживши їх на підвищувальний коефіцієнт.

Саме підвищувальний, так як ціни на цеглу тільки ростуть і падати в осяжному майбутньому не збираються.

Як побудувати цегляний будинок і при цьому заощадити
Оскільки, як уже вказував вище, хочу побудувати цегляний будинок і при цьому не продати останні штани, то вирішив піти на невелику хитрість.

Щоб потрапити в сучасні нормативи по теплоопір огороджувальних конструкцій, цегляна стіна будинку повинна бути мінімум в 1,5 метра завтовшки. Що мене зовсім ніяк не влаштовує, так як це треба класти стіну в 6 повних цегл.

Тому, сенсу особливого немає робити такі стіни, адже для отримання R = 3, що мінімально тепер для Центральної Росії, доведеться викласти аж 3 бюджету.

Отже, доведеться будувати цегляний будинок, в якому цегла буде тільки у вигляді облицювання, а інша начинка буде сучасною - блоки і утеплювач. Будувати каркасний будинок в «цегляної одягу» не вийде, різні вагові категорії у конструктиву і обробки, не витримає каркас оздоблювального шару у вигляді цегли. Та й сенсу особливого немає.

Ті, хто будують каркасні будинки, більше думають про глобальної економії, а не про привабливий зовнішній вигляд або монументальному фасаді.

Можна, звичайно, будувати будинок з поризованої кераміки - таких пустотілих великих цегли з безліччю пор. Але мене цей матеріал не дуже приваблює, не подобаються його характеристики.

Отже, цегла буде тільки в декоративному зовнішньому шарі. А значить і бюджет не постраждає, і будинок буде виглядати так, як треба. Залишається тільки зробити хороший, надійний конструктив, який забезпечуватиме міцність всій будові.

Зовні цегла, а всередині сучасний конструктив - залізобетонний каркас і ефективний утеплювач.
Зовні цегла, а всередині сучасний конструктив - залізобетонний каркас і ефективний утеплювач.

Для конструктиву я вибрав монолітний залізобетонний каркас, який буде заливатися методом ковзної опалубки. Простір між залізобетонними стійками каркаса буде заповнено високоефективним утеплювачем. Можна взяти базальтову вату, можна взяти пінопласт. У кожному разі, утеплювач буде приховано з одного боку під шаром цегли з зовнішнього боку, з іншого боку - під штукатуркою з внутрішньої сторони.


Як бачите, у мене теж буде каркасний будинок, але каркас в ньому - залізобетонний. Це, думаю, буде попрочнее, ніж дерев'яний або сталевий каркас. І простоїть набагато довше, так як бетон не гниє як дерево і не іржавіє як метал.

Рахую, скільки коштує побудувати будинок з цегли
Сама конструкція із залізобетону виходить у досить невеликі гроші. Якщо порахувати, що на мій невеликий будинок пішло всього 40 кубометрів бетону, то сам бетон обійшовся мені всього в 152 000 рублів.

Тепер настала пора порахувати, скільки коштує цегла і в які витрати виливається «цегляна зовнішність» будинку.

Вартість цегли в 2014 році в середньому у різних постачальників - від 11 рублів. Я заздалегідь занепокоївся цим моментом, і поки ще лежав сніг і був не сезон, оплатив необхідний мені цегла заводу за ціною 9,50 копійок за штуку.

Тобто, цегла до цього моменту ще не був випущений заводом. Зате завод вже отримав гроші. А я отримаю потрібний мені цегла якраз в серпні, коли б треба було класти цегляні стіни в моєму залізобетонному каркасі.

Просмотров: 941 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz