Среда, 24.04.2024, 04:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 20 » СИСТЕМНО ВЕКТОРНА ПСИХОЛОГІЯ
21:47
СИСТЕМНО ВЕКТОРНА ПСИХОЛОГІЯ

Системно векторний психоаналіз, вперше пояснив точні зв'язку психічної і тілесної природи, - це прорив в человекознании, що став підсумком багатовікової еволюції думки багатьох вчених, філософів, психологів. Ще в Стародавній Греції Геракліт в своїх роздумах про єдність душі вважав, що вона співвідноситься з навколишнім світом через органи чуття. Трохи більше століття тому значно наблизитися до відповіді на це ж питання вдалося знаменитому австрійському психоаналітика Зигмунда Фрейда. За ним і інші вчені внесли свій вклад в розвиток психоаналітичної теорії сексуальності: Юнг, Сабіна Шпільрейн.

У Росії, незважаючи на заборонені теми, інтерес до психоаналізу не згасав і проявився згодом в одному з досліджень В.А. Ганзена, де вчений виклав загальний принцип системного сприйняття в категоріях часу, Простору, Інформації та Енергії, названими квартелямі.

Наповнити квартелі вмістом геніально вдалося В.К. Толкачеву, який, акумулювавши роботи по ерогеніке нижніх зон - анальної, уретральной, шкірної і м'язової, додав до них нові верхні ерогенні зони, які такими які раніше не вважалися: зорову, звукову, оральну і нюхову. Назвавши ці 8 ерогенних частин векторами, він точно розташував їх у системі квартелей, враховуючи екстравертність і інтравертного, контрарность і компліментарність векторних властивостей.

На цих відкриттях Ганзена-Толкачова базується сучасна системно векторна психологія Юрія Бурлана, творця восьмімерного простору новітнього системно векторного психоаналізу.

Більше про системно-векторну психологію а також міфи про неї тут: системно векторная психология.

СИСТЕМНО ВЕКТОРНА ПСИХОЛОГІЯ ЮРІЯ БУРЛАЯ

Системно векторний психоаналіз в даний час розвивається Юрієм Бурланом. Використовуючи розробки В.К. Толкачова, присвячені типам ерогенних зон і їх функцій, Юрій Бурлан розробив власне вчення - Системно векторну психологію. У даній концепції більше десяти років Юрій Бурлан розвиває новітнє знання психічної природи людини, що включає в себе можливість точно диференціювати інших людей по векторах, визначати вроджені властивості людини, його несвідомі бажання, поведінкові реакції і особливості, комплекси, життєві сценарії. Системно-векторна психологія розгорнуто розбирає предмет дитячої психології, питання взаємодії індивіда в соціальній групі, а також теми, що зачіпають відносини в парі.

Поняття восьми заходів, введене Юрієм Бурланом, дозволяє розглядати психологію не тільки індивіда, але і психічного цілого: особливості менталітетів, тенденції розвитку великих груп людей (країн), закономірності еволюції людства. На базі системно-векторної психології Юрія Бурлана представники різних професій розвивають системний підхід в різних областях спеціалізації. Професійні результати відзначають психологи, психотерапевти, лікарі, криміналісти, викладачі та інші фахівці. Завдяки своїй цілісності і універсальності системно векторна психологія є унікальною за паливною ефективністю і широті застосування методикою.

Просмотров: 684 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz