Суббота, 27.04.2024, 07:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 16 » Що повинно бути в автомобілі?
23:15
Що повинно бути в автомобілі?

Сьогодні стати власником автомобіля — це половина щастя. Друга половина — зробити свого "залізного коня" під себе. Що б у вас було з ним якомога менше проблем. Для цього варто оснастити машину деякими необхідними речами. Що повинно бути в автомобілі? В обов'язковому порядку необхідно мати стандартного набору встановлений правилами дорожнього руху: аптечка, вогнегасник і знак аварійної зупинки. Це в першу чергу уберігає від причіпок співробітників ДАІ, рятує від штрафів та в разі неприємностей може реально знадобитися. По мимо обов'язкового набору є ще ряд речей, які можуть полегшити життя у разі непередбачених складнощів:

• Запаска. Якщо ви в місті, «дотягнути» до найближчого шиномонтажа або магазин проблеми не складає. Але при будь-яких поїздках вдалину від «благ цивілізації» запаска строго обов'язкова. Непогано було б обзавестися і тюбиком герметика, багато місця не займає, а користь очевидна якщо пошкодження отримали відразу кілька коліс. Довго такі колеса експлуатувати не можна, але до гаража або до станції технічного обслуговування доїхати ви цілком зможете.
• Домкрат. Здавалося б, очевидне пристосування, яке є в кожній машині. На жаль, практика показує, що багато домкрат не возять, «забувають». Не варто цього робити. Домкрат допоможе підняти частину автомобіля від землі для заміни колеса. Не обов'язково вміти ним користуватися, охочих допомогти жінці на дорозі завжди предостатньо, але забезпеч чоловіка інструментів – треба!
Замовити знак аварійної зупинки можна тут: bezpeka.zp.ua/znaki-avariynoy-ostanovki.
• Трос. Трос – річ незамінна, машина може не завестися, мотор сохнути, закінчитися бензин і т. д., і тоді вашу машинку на вашому ж тросу дотягнуть до найближчого автосервісу.
• Насос або компресор. Читати вище про запаску і домкрат
• Набір запобіжників. Запобіжники є в будь-якому автомобілі, і вони мають властивість перегорить. Треба мати про запас всі номінали, а головне, знати, куди їх вставляти.
• Документація по ремонту автомобіля. Возите з собою хоча б інструкцію. За статистикою, до 90 відсотків поломок з розряду «не заводиться» на сучасних автомобілях викликані дрібницями. Книга може знадобитися майстру придорожнього сервісу, який (за відсутності в окрузі інших) візьметься лагодити машину. Документи з ремонту автомобіля краще не прибирати з бардачка. Особливо це стосується початківців водіїв. У документах містяться докладні інструкції по проведенню ремонту і вказаний перелік деталей, які підходять вашому автомобілю.
• Ну і звичайно, жоден водій не обійдеться без повного набору гайкових ключів, викруток, монтувань, болтів, шайбочок , гвинтів і хомутів. Виглядає красиво і зупинився чоловік вже не пошлеться на те, що не може вам допомогти через відсутність інструментів.

Просмотров: 350 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz