Пятница, 29.03.2024, 11:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 14 » Що потрібно для бісероплетіння?
18:46
Що потрібно для бісероплетіння?

Намистини і бісер

Думаю, ніхто не страждає від надлишку бус. В наші дні асортимент намистин і область їх застосування розширюються. З намистинами роблять одяг, абажури, підноси, взуття, меблеві кисті, сумочки і гаманці, серветки, пояси, головні убори, подушки, листівки, не кажучи вже про біжутерії і це далеко неповний перелік. Щомісяця в каталогах з'являються нові моделі речей з обробкою з бісеру - зрозуміло, мені хочеться купити їх усі! Безперечно, бісер модний, і ми живемо в таку епоху, коли ость з' чого вибирати.
У цій книзі я пропоную вашій увазі моделі, виконані з бісеру різних форм, розмірів і забарвлень. Іноді використовуються великі намистини, але тільки як декоративні елементи. Чим дрібніше бісер, тим більше його номер. Наприклад, бісер 15/0 набагато дрібніше бісеру 6/0. Але це не означає, що всі намистини 11/0 абсолютно однакові. Бісер одного номера у різних виробників відрізняється за величиною. Намистинки розрізняються і за формою вони можуть бути круглими або нагадувати
кубик зі згладженими кутами. І все ж найбільш поширений круглий бісер. Серед інших різновидів назвемо циліндричним, трикутний, кубічний, шестикутний бісер і так званий " бісер "шарлотта" - круглий чеський бісер № 13 з однією гранню. З часом ви навчитеся правильно підбирати бісер для своїх виробі.
Тепер поговоримо про квіти. Кольори нескінченно різноманітні, тому почнемо з початку. Бісер роблять зі скла. Він буває прозорим і непрозорим, внутрішня і зовнішня поверх нігті намистин піддаються обробці, яка абсолютно змінює їх вигляд. Так, намистини покривають зсередини або зовні мілиною, срібної, золотої і кольоровою фарбою, гальванизируют, фарбують в масі, матують, надають їм райдужну і перламутрове забарвлення, металевий блиск. Нерідко методи комбінують, і в результаті виходять такі різновиди бісеру, як прозорий матовий райдужний, напівматовий посріблений зсередини, матовий металлик. Деякі покриття нестійкі до стирання, впливу парфумерії, світла і хімічних речовин.
Всі відразу засвоїти дуже важко, тому підбирайте бісер одного різновиду. Ви повинні знати, що купуєте. Для цього купуйте бісер там, де продавці знають, що вони продають.

Нитки

Замовляйте нитки тут: Нить для бисера купить. Дешеві нитки за доступними цінами.

Ось де справді нелегко прийняти рішення! Вам варто спробувати попрацювати з різними нитками, щоб зрозуміти, які вам більше підходить. В описі моделей обумовлюється товщина, вид і колір ниток. Ви можете використовувати такі ж або вибрати свої, якщо ви вже маєте достатній досвід.
Мені подобаються нейлонові многоволоконные нитки некручені. Вони продаються на котушках, шпулях і конусних бобінах. Але ось що цікаво: номер ниток на конусних бобінах більше, ніж на котушках, тобто їх деньє (ваговий номер) вище. Такі нитки випускають різної товщини, від 00 (найтонші) до Про, В, D і F (товсті). Вибір кольору ниток на котушках ширше, ніж на конусних бобінах і шпулях. Нитки повинні бути в тон основному кольору у вашому виробі або трохи темніше. Майте на увазі, що колір ниток вплине на вигляд прозорого бісеру в готовому виробі. Нитки для бісеру не потрібно вощить, але якщо хочете, можете це зробити.
Бувають і кручені вощені нейлонові нитки на шпулях і картоні. Вибір кольорів досить широкий, а ось товщина в них одна - А. Вони дуже тонкі, і для міцності можна скласти їх удвічі.
Для в'язання з бісером використовуються шовкові нитки на маленьких бобінах. Для бісеру 15/0 - 8/0 підходять шовкові нитки Е. Вони хороші тим, що з ним легко ковзають намистини, але, з іншого боку, ці нитки так само добре ковзають в руках і дуже швидко розмотуються. Деякі люблять бавовняні вишивальні нитки № 8, оскільки з ними простіше впоратися.

Голки

Голки для бісеру випускають під номерами 10,12,13,15 і 16. Чим більше номер, тим тонше голка. Це гнучкі голки довжиною близько 5 див. Найбільш употребимы голки № 12, вони легко проходять в бісер 11/0 і менших номерів, і в деякі види бісеру 15/0. Запасіться голками всіх розмірів, щоб при необхідності швидко їх міняти. Не протаскивайте голку крізь намистину з зусиллям, інакше ви зламаєте її, краще візьміть голку тонший.
Використовують і довгі тонкі швейні голки з дуже гострим кінцем і маленьким вушком (sharps). Вони менш гнучкі, що іноді буває дуже корисно.

Гачки для в'язання

У одного виробника гачок № 9 має товщину 1,15 мм, а в іншого -1,4 мм. Це зовсім не одне і те ж! Справа в тому, що в США номер гачка означає не точну його товщину, а якийсь діапазон розмірів і, якщо товщина гачка, виражена в міліметрах. входить в діапазон, гачка присвоюють даний номер.
Крім того, всі плетуть з різним натягом нитки, і якщо ми пропонуємо модель з певним малюнком з еластичних ниток, то ми обговорюємо щільність в'язання, щоб результат був передбачуваний. В цьому випадку потрібно підібрати гачок за розміром. Найкраще зв'язати кілька зразків різними гачками і знайти потрібний. І описі моделей зазначаються розмір гачка і вид ниток. Почніть з таких ниток і гачка, а якщо вони нам не підійдуть, візьми ті ті, що вам більше подобаються.
У гачка є такі частини: головка - для поддевания нитки і протягування її в петлю; шийка - полегшує ковзання петель але гачка; стрижень - визначає номер гачка і розмір петлі; захоплення - частина гачка, за яку ви його тримаєте і після якої починається ручка (див. рис. 1).

Фурнітура

Фурнітура - це металеві деталі для з'єднання фрагментів виробу і застібки. Фурнітуру з різних металів можна придбати в магазині товарів для рукоділля та замовити поштою. Неблагородні метали - найдешевші, але буває фурнітура з монетного срібла і золота. Купіть як можна більш якісну.
Запасіться різними деталями. Вам можуть знадобитися швенза для сережок, основи для шпильок, наконечники і ковпачки, з'єднувальні кільця і намистини, застібки та ланцюжки. Для особливих випадків добре б мати золоту і срібну (або із сплавів благородних металів) фурнітуру.

фурнітура і ножиці

Найкраще обзавестися дуже гострими маленькими ножицями. Зберігайте свої робочі ножиці окремо від інших і ніколи не ріжте ними папір. Сховайте їх від дітей, щоб у тих не було спокуси скористатися вашим інструментом. Вам потрібно, щоб нитки можна було відрізати дуже близько до плетіння і без лахміття - у виробі не повинно бути виступаючих кінців ниток.
Маленьким пінцетом легко розплутати вузлик, підчепити бусинку і підняти убежавшую петлю у в'язанні.

Великі інструменти

Якщо ви маєте намір використовувати в роботі металеві матеріали, вам знадобиться набір ювелірних інструментів. Не забувайте, що їх ціна залежить від якості. Ось основні з них:
ЮВЕЛІРНІ ПЛОСКОГУБЦІ з прямими або загнутими кінчиками, зовнішня поверхня яких кругла, а внутрішня (робоча) плоска. Використовуються для розслаблення і стиснення з'єднувальних кілець, просування голки крізь тугий вузол, стиснення ланцюжка з метою її звуження, розколюванні намистин і прикріплення застібки.
КРУГЛОГУБЦІ такий же інструмент, але з круглими (вузькими звужуються) кінчиками; використовуються для формування петлі на дроті.
ПЛОСКОГУБЦІ мають пряму поверхню захоплення і квадратний перетин кінців. Використовуються для формування прямокутної петлі на дроті.
КУСАЧКИ потрібні для перерізання дроту; згладити гострі кінчики можна за допомогою надфіля.

Інші приналежності

Як правило, нам потрібно знати, скільки знадобиться намистин кожного виду для того чи іншого виробу. У цьому випадку знадобиться калькулятор.
Свій новий задум обов'язково здійсніть на папері. Нехай ваш малюнок буде не надто красивий, зате ви збережете ідею на майбутнє. Що, ви не вмієте малювати? Зробіть ескіз на спеціально разлинованной папері - ви самі здивуєтеся своїм здібностям.
І нарешті, якщо ви віддаєте перевагу працювати за схемами, вам корисно мати магнітну дошку з лінійкою. Пересуваючи лінійку по рядах схеми, ви істотно полегшите собі життя.

Просмотров: 649 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz