Суббота, 20.04.2024, 12:20
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Декабрь » 16 » Прибирання снігу з дахів
00:09
Прибирання снігу з дахів

Опади в зимову пору року часто бувають великою проблемою для покрівлі житлових будинків, промислових будівель, складських приміщень, зерносховищ, та й інших споруд. Тому очищення даху від снігового покриття - це попередження багатьох серйозних проблем, пов'язаних не тільки з цілісністю конструкції покрівлі, капітальних ремонтів всередині і зовні будинків, а й безпекою людини.

Прибирання снігу з дахів

Очистка даху від снігу, криги і від бурульок - навіщо це потрібно?
Отже, якщо не провести своєчасне прибирання снігу і крижаної криги з даху, то можна зіткнутися з наступними проблемами:

пошкодження покрівлі від тиску сніжної «шапки» і проникнення опадів всередину приміщення,
капітальні ремонти для усунення наслідків танення снігів,
збиток декоративних і функціональних елементів фасаду,
руйнування стін через замерзання води в тріщинах,
пошкодження продукції, товарів, орг-техніки та іншого майна в складських приміщеннях,
деформації, обриви, обвалення відсотків і зливових водовідвідних систем,
сходження снігових пластів, обрив крижаних мас, криги на парковку і пішохідну зону,
загроза здоров'ю та життю людини.

Замовляйте очистку даху від снігу тут: universalstroy-invest.com.ua.
 

Як бачите, ситуація із зайвою сніговим покривом - досить серйозна! Від чого не варто чекати, коли на даху накопичиться тонна снігу, краще вчасно зайнятися його прибиранням. Процедура цей не безпечна, тому прибирання снігу необхідно довірити «майстрам своєї справи». Як правило - це промислові альпіністи, які мають досвід в проведенні даних робіт на висоті, що використовують спец-обладнання та дотримуються техніки безпеки.

Як повинно проводитися прибирання снігу з даху?

Для початку визначається місце скидання снігу. Воно повинно бути не прохідним. В обов'язковому порядку це місце огороджується сигнальною стрічкою і попереджувальними табличками. А ще краще - в момент сброски снігу виставити спостерігача.

Потім, на покрівлі визначаються правильні місця для фіксації страхувальних систем. Страхувальне обладнання фіксується, і працівники можуть приступати до безпечного виконання роботи.

Важливо! Під час сніго-очисних робіт приділяється особлива увага водостоків. Найчастіше в них суцільно стоїть лід і при плюсовій температурі тала вода йде через край повз відсотків по стінах і комунікацій. Тим самим створюються несприятливі умови для фасаду та обладнання (блоки кондиціонерів, підсвічування будівель, рекламні вивіски, лайт-бокси ..).

 

Очистка даху від снігу, криги, бурульок Очищення даху від снігу, криги і від бурульок

Також варто очищати покрівлю від коржа криги. Найчастіше на скатних дахах він знаходиться під снігом, поблизу водостоків, масивним монолітним шаром. При виявленні його обов'язково потрібно ліквідувати, не пошкодивши при цьому дахове покриття. Такі криги не безпечні - при таненні вони можуть сходити з покрівлі, створюючи небезпеку для пішоходів. Якщо ж пласт утворюється на так званих плоских дахах, де збір води відбувається у внутрішній частині покрівлі (всередині), полій може перекрити відтік води з покрівлі, створивши крижану пробку біля основи жолоба. В результаті, при таненні снігу, вода буде набиратися як в басейн, і при наявності навіть дрібних дефектів в покрівельному покритті виникнуть проблеми із затопленням внутрішніх приміщень.

Після чищення основної площини від снігу і від криги, фахівець зобов'язаний оглянути краю покрівлі на наявність звисаючих крижаних утворень (бурульок). Після чого вони повинні бути безпечно видалені!

Очищення промислових будівель, складських приміщень, зерносховищ, силосів, елеваторів від снігу
Коли зима сніжна й багато опадів, навантаження на покрівлю споруд зростають в рази, і навіть бувають збитковими. Особливо сніг стає гранично важким в період танення, створюючи неймовірний тиск на конструкцію покрівлі. В результаті покрівля починає деформуватися, прогинатися, валитися і пропускати вологу.

Часто буває так, що виробник не закладає достатній запас міцності на кроквяної-покрівельні вузли з'єднання, занижуючи не тільки ціну продукту, але, на жаль, і його міцність, надійність.

прибирання даху від снігу, криги і від бурульок

 

Прибирання снігу на промислових об'єктах проводиться приблизно за такою ж схемою, як і на житлових будинках. Але в даному випадку складність примножується за рахунок форми, висоти, кута нахилу покрівлі, а також обмежену кількість місць прив'язки страхувальних станцій. Не кажучи вже про масштаб площ снегоуборкі!

Тому в обох випадках прибирання снігу з дахів проводиться кваліфікованими працівниками промислового альпінізму. Вартість даних робіт залежить від складності та масштабів замовлення.

Досить зручною опцією є сервісне (комплексне) обслуговування по прибиранню снігу. Тобто не одноразова чистка, а погодинна - на весь зимовий період !!!

Просмотров: 579 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz