Четверг, 18.04.2024, 16:04
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 16 » Підсвічування підвісної стелі своїми руками
00:41
Підсвічування підвісної стелі своїми руками

Професійному майстру, який працює з стельовими конструкціями і їх освітленням, зробити підсвічування стелі не складе великих труднощів. А як зробити підсвічування підвісної стелі домашньому майстру, який вперше займається не тільки електротехнічними роботами, але і дизайном стельового площі? Тут багато що належить дізнатися на практиці, поєднуючи роботу з інструментами і творчими задумами. Але обов'язково вивчаючи рекомендації і поради фахівців.

Стеля з підсвічуванням

Види подсветок

Перед тим як почати займатися виготовленням підсвічування підвісної стелі, необхідно розглянути її види, і визначити яке світло підходить саме вам. Існує світлодіодна і неонове підсвічування, крім цього, ви можете використовувати світильники, люстри або дюралайт. Для того щоб зробити правильний вибір, в першу чергу, розглянемо особливості, плюси і мінуси кожного виду, а вже потім докладніше вивчимо технології монтажу підсвічування для вашого підвісної стелі.

Неонова підсвітка - оригінальне рішення для вашого будинку
Цей вид підсвічування відрізняється тим, що включає в себе велику різноманітність кольорів, які будуть висвітлювати вашу кімнату. Разом з тим необхідна установка додаткових спеціальних бортиків, на які кріпляться неонові лампочки. Цей варіант підходить для тих, хто шукає щось оригінальне і яскраве, адже завдяки неоновому світлі можна окреслювати предмети, що знаходяться в приміщенні або використовувати його як елемент декору: прикрашати стіни, ніші, створювати різноманітні світлові фігури.

Стеля з неоновим підсвічуванням

Світлодіодне підсвічування - практичність і економічність
Для варіанту з підвісною стелею в світлодіодному підсвічуванню використовуються світильники цього виду, які вбудовуються скраю стелі всередині гіпсокартонних бортиків. Крім світильників можна також використовувати світлодіодну стрічку. Плюси цього виду підсвічування полягають в тому, що світлодіодні світильники і стрічки практичні, мають великий вибір холодних і теплих кольорів, управляються за допомогою підсвічування. Вас здивують невеликі розміри енергоспоживання, так як стрічки і світильники не сильно нагріваються. Але мінусом є те, що через невеликої потужності підсвічування необхідно встановлювати додаткове освітлення у вигляді люстр.

Все для підвісної стелі тут: плиты подвесного потолка Армстронг. Висока якість за доступною ціною.

Стеля зі світлодіодним підсвічуванням

Люстри, як основне або додаткове освітлення
Без люстр, донині, не обходиться жоден будинок. Вони завжди були популярним і економним варіантом освітлення, і відрізнялися різноманітністю форм і кольорів. Щоб витрачати менше електроенергії, використовуйте енергозберігаючі лампи, які не поступаються в потужності звичайним лампам розжарювання. При зміні старої люстри на нову вам немає необхідності міняти проводку - це плюс люстр. Використовуючи різні лампочки з комбінаціями, наприклад, синіх або червоних кольорів, можна перетворити приміщення і додати яскравості.

Люстра

Дюралат

Недовговічний і економічний вид підсвічування, який найчастіше використовується в ролі додаткового світла в бічних нішах стелі. Тут використовуються лампочки розжарювання маленьких розмірів. У разі якщо перегорить одна з лампочок, то вся система вийде з ладу. Для того щоб збільшити потужність світіння дюралайта і збільшити час роботи, замість лампочок розжарювання використовують світлодіоди.

Дюралат

Точечні ліхтарики

Світильники, що знаходяться в окремих «гніздах» по краю стелі, виконаного з гіпсокартону. Цей вид підсвічування не відрізняється особливою яскравістю, тому використовується в доповненні з люстрами. На сьогоднішній день для покупців представлений великий вибір точкових світильників в різноманітному дизайні, які органічно вписуються в дизайн вашого інтер'єру.

Точечні ліхтарики

Монтаж: технологія підсвічування підвісної стелі
Заміна проводки - підготовчий етап роботи

Перед установкою освітлювальних приладів необхідно замінити проводку, що сполучає світильник з вимикачем. Робота ця нескладна, але вимагає певних зусиль і часу:

Робимо невеликі поглиблення в стіні для розміщення кабелю.
Закріплюємо його за допомогою алебастру.
Обробляємо канавки за допомогою шпаклівки, вирівнюючи поверхню стін.
Виконуючи ці дії, тут же не завадить подумати й про інші важливі моменти. Краще купувати трёхклавішний вимикач. З його допомогою можна змінювати інтенсивність освітлення. А в разі установки світлодіодного підсвічування - визначаємо непомітне місце для контролера і блоку живлення.

Електропроводка, як безпека освітлення

Як зробити підсвічування на підвісній стелі і забезпечити їй безперебійну роботу - це багато в чому залежить від встановленої електропроводки. До її монтажу необхідно поставитися з особливою відповідальністю:

Забороняється використання жив з різних металів.
Вітається застосування подвійної ізоляції або гофрованих труб.
Не допускається необережність дій, які ведуть до пошкодження проводів.
Використовується індивідуальний автомат в електричному щиті.
Прокладка проводки для освітлення

Виконувати цей вид роботи можна на вибір. Один з них передбачає використання кабелю, інший - провід в гофре. Якщо ви хочете зробити все акуратно зі зручною конструкцією підключення, то для вас призначений перший вид прокладки. Перевага другого - це економія проводки, проведеної через весь каркас стелі.

Якщо проводити кабель-канал, то вся проводка повинна знаходитися всередині конструкції підвісної стелі і прикріплятися до стіни. Винятком в цьому випадку є освітлення з люстрою, так як тут кабель проведений безпосередньо до стелі. Прокладка проводки виконується до кожного приладу освітлення по всьому периметру стелі від того місця, де встановлено вимикач. Кабель фіксується за допомогою дюбелів, з запасом близько п'ятнадцяти сантиметрів, який стане в нагоді під час установки світильників.

Розташування підсвічування

Прокладка проводки в гофре проводиться за допомогою кріпильних кліпс, які прикріплюють в отвори стелі. Для кожного предмета освітлення використовується окрема гофра. Її довжина залежить від відстані до світильника, яку також встановлюємо з запасом в п'ятнадцять сантиметрів.
Іноді застосовується комбінована прокладка проводки. Тут в основному використовується кабель-канал, а до світильника в центрі стелі проводиться проводка в гофре.

Створення отворів під світильники

Перш ніж приступити до створення отворів на підвісній стелі, потрібно перевірити відповідність обраного місця встановлення світильників його точному розташуванню. За необхідності виконується його корекція. Потім за допомогою спеціальних насадок на дрилі свердлимо в стелі отвору, роблячи це акуратно і максимально точно. Діаметр отворів і світильників повинен збігатися. Під час роботи необхідно користуватися захисними окулярами, щоб не нашкодити очам. Наметове місця, де будуть встановлені прилади освітлення, готуємося до їх установлення.

Установка підсвічування підвісної стелі

Для точкових світильників необхідно виконати попередню роботу: кінці проводів, витягнуті з отворів потрібно зачистити кусачками. Потім за допомогою хрестової викрутки на оброблені кінці проводів надягаємо спеціальну клему, яка з'єднує їх з проводами освітлювального приладу. Якщо світильник в комбінації з галогенової лампочкою - спочатку її необхідно вкрутити, а потім вже встановлювати всю конструкцію, щільно притискаючи до поверхні стелі. У цьому випадку роботу необхідно виконувати акуратно: чи не натискаючи і не торкаючись лампочки руками. Світлодіодні світильники встановлюються набагато швидше, так як вони продаються укомплектованими і готовими до підключення відразу без попередньої роботи.

Висновок

Установка освітлювальних приладів для підвісної стелі недосвідченим в цій справі людиною - нелегке заняття. Але дотримуючись отримані рекомендації, ви впораєтеся з цим без праці. Всі ваші зусилля не будуть витрачені даремно. Це ви зрозумієте після того, як ваші друзі будуть вітати вас з відмінно виконаною роботою.

Прочитавши цю статтю, ви можете залишити до неї свій коментар. Саме він допоможе визначити нам: наскільки корисною і цікавою для вас була ця інформація. Крім цього, ви можете задати ваші запитання або взяти участь в обговоренні статті.

 

Просмотров: 893 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz