Пятница, 26.04.2024, 13:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 4 » Під пильним наглядом: як вибрати GPS трекер
22:47
Під пильним наглядом: як вибрати GPS трекер

GPS маячок або трекер — спеціалізований пристрій, функцією якого є відстеження місця розташування і фіксація маршруту. Найбільш популярними є автомобільні GPS трекери, широко використовуються на транспорті. Великі вантажоперевізники встановлюють їх на авто для того, щоб відбити у водіїв всяке бажання порушувати розпорядок і шукати тіньовий заробіток (наприклад, зрізати шлях, проїхавши коротким шляхом, а зекономлений паливо привласнити). У разі форс-мажорних обставин (аварія, викрадення фури і т. д.) — перевізник буде знати, де знаходяться машина і цінний вантаж. Таксопарки часто встановлюють маячки, щоб визначати, який з вільних машин знаходиться ближче всього до замовника, і передати замовлення водію.

У водіїв власних легкових авто немає підстав зливати пальне або ще якось хитрувати, але і вони часто використовують маячки. Основна функція GPS-трекера, затребувана приватними особами — це боротьба з викрадачами. Якщо сигналізація не допомогла і машину вкрали — трекер передасть власнику її місцезнаходження і маршрут пересування. Це дозволяє правоохоронцям не тільки дуже швидко знаходити крадений транспорт, але і встановити (за відвідуваним адресами) особи злочинців (якщо тих не вдалося зловити).

Замовляти GPS трекер ми рекомендуєм в інтернет-магазині: https://wust.in.ua/.

Як працює автомобільний GPS трекер

Основним елементом GPS трекера є модуль супутникової навігації, що встановлює зв'язок із супутниками GPS. Також у останні роки набирають популярність гібридні приймачі, що працюють, крім американських GPS, ще й з вітчизняними супутниками ГЛОНАСС і китайськими BeiDou. Аналізуючи сигнал сателітів, прилад визначає місце розташування авто, швидкість і напрямок його руху. Чим більше супутників бачить маячок — тим точніше будуть дані.
Автомобільний GPS трекер - як вибрати
Для передачі сигналу з авто зазвичай використовується модуль стільникового зв'язку. Він мало чим відрізняється від такого в стільниковому телефоні, хіба що антену має потужніший (щоб зв'язок не губилася за містом). В маячок встановлюється сім-карта оператора зв'язку, з якої (за СМС, GPRS/EDGE або 3G) сигнал відправляється на сервер або до власника транспортного засобу. Деякі моделі трекерів пишуть дані у внутрішню пам'ять, а за зовнішньою командою або в запланований час — вивантажують їх власнику, інші — активуються за сигналом і передають в режимі реального часу.

Останнім часом популярністю користуються сигналізації з GPS і GSM. Вони розширюють можливості традиційної протиугінної системи, дозволяючи швидко знайти машину, якщо її все ж викрали. Також популярні GPS-навігатори, здатні виконувати роль трекера. Зараз таких чимало: більшість автомобільних моделей з великим екраном підтримують трекінг. Проте вони не є кращим рішенням, функція запису маршруту ніяк не допоможе при викраденні, так як нікуди не передають дані. А ось моделі на Android і зі слотами для сім-карт, як Navitel A731, досить непогані: на них можна встановити будь-для трекінгу (а такого зараз чимало). Вкравши авто, крадій навряд-чи буде першим ділом вимикати навігатор, якщо він знаходиться в сплячому режимі. А програмка, тим часом, зможе передати на сервер, куди попрямував викрадач.

Як вибрати GPS трекер для авто
Перед тим, як вибрати GPS маячок, потрібно визначити, для чого він буде використовуватися, які функції потрібні. Щоб просто записувати свої маршрути пересування, достатньо нормального автомобільного GPS навігатора. Повноцінні трекери потрібні, якщо потрібно забезпечити стеження за місцем розташування авто, швидкістю, витратою палива і іншими параметрами. Такі моделі користуються попитом таксопарків, транспортних компаній, великих організацій і правоохоронних органів. Такі моделі маячків зазвичай оснащуються акумулятором і можуть існувати автономно тривалий час. Трекер можна помістити під приладову панель, під сидіння, моторний відсік, багажник або ящик з вантажем. Знайти його сторонній людині буде дуже непросто, а якщо злодюжка таки зважиться зробити це (хоча навряд чи: час дорожче) — його швидко зловлять на гарячому, так як працює GPS маячок постійно. Вартість подібних трекерів — від 10-15 тисяч рублів.

Як вибрати автономний GPS трекер для авто

Більш доступними є GPS-трекери, що підключаються до бортової електромережі автомобіля. Найпростіші з них вміють відстежувати місце розташування і передавати дані дистанційно. Більш просунуті моделі, інтегровані в мережу бортової електроніки (наприклад, за CAN шині), також відстежують стан запалювання, температуру в салоні, і вміють по команді блокувати запалювання. Якщо добре заховати маячок (наприклад, під панеллю приладів або за елементами оздоблення салону) — викрадач не знайде його. Резервний акумулятор всередині дозволяє залишатися в мережі, навіть якщо злодій зніме клеми з акумулятора. Батареї вистачить ненадовго, але навіть 1-2 годин достатньо, щоб поліцейські прийшли на місце, координати якого передав прилад. Якщо вас цікавить GPS трекер, який вибрати краще, то компактні моделі з дубльованим харчуванням — оптимальний варіант для приватного транспорту.

Як вибрати GPS сигналізацію з трекером
GPS-сигналізація з трекером — вінець еволюції охоронних систем. Це — складний протиугінний комплекс, що володіє широкою функціональністю: моніторинг сторонніх втручань, тривожна сирена, управління запалюванням, бортовими системами — далеко не повний список можливостей. Перед тим, як вибрати GPS сигналізацію з функціями трекера — потрібно пам'ятати, що хороша система буде недешевою. Деякі бюджетні моделі (до 5 тисяч рублів) підтримують можливість підключення зовнішнього GSM/GPS модуля (наприклад, Alligator SP-75RS), але сигналізації з вбудованим GPS трекером обійдуться помітно дорожче. Наприклад, Pandora DXL-5000 коштує від 30 тисяч рублів. Якщо у випадку з ВАЗ 2107 1995 року установка такої системи не має сенсу, то для новенького позашляховика або кросовера за пару мільйонів — в самий раз. Протиугінні комплекси цього класу «плавно» інтегруються в бортову мережу за CAN шині і дозволяють відстежувати багато параметрів авто.

Як вибрати сигналізацію з GPS трекером

Багато якісні сигналізації з функцією GPS трекера підтримують дистанційне управління бортовими системами з комп'ютера або смартфона. Можна на великому екрані відстежувати пересування, запускати і блокувати двигун, відкривати/блокувати центральний замок. Деякі GPS/GSM сигналізації з трекером також оснащуються салонним мікрофоном: якщо зателефонувати на номер, встановлений в модулі маячка, можна підслухати викрадачів.

Таким чином, для забезпечення максимального захисту від угону, є установка не окремого маячка, а охоронного комплексу, що поєднує багато функцій. Якісна сигналізація з GSM/GPS спочатку максимально ускладнить злочинцеві процес викрадення, так що потреба у відстеженні авто може і не знадобитися. Однак є випадки, коли установка такої системи з якихось причин є не кращим варіантом. Наприклад, бортова мережа несумісна з охоронним комплексом або конфліктує з ним, або ж вкрай небажано якось втручатися в роботу штатної сигналізації. У такому випадку оптимальний вихід — покупка автономного або напівавтономного GPS трекера і його установка в затишному місці.

Просмотров: 458 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz