Пятница, 19.04.2024, 08:33
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Октябрь » 6 » Опалення по - новому, або як правильно вибрати котел
12:27
Опалення по - новому, або як правильно вибрати котел

Підвищення цін на енергоносії змушує людей думати, як заощадити власні кошти. Для багатьох першим кроком в цьому напрямку стає установка систем індивідуального опалення та підігріву води у власному приміщенні. Як же правильно це зробити? 

Котел: перший крок до економії 

Індивідуальне опалення в квартирі - справа не нова. Системи автономного опалення існували і раніше. Однак, оскільки ціни на енергоносії тоді були незначними, думка встановити котел в квартирі в багатоповерховому будинку не виникала. 

Сьогодні все навпаки. У міру того, як ростуть ціни на енергоносії, щоразу гостріше поставало питання економії цих енергоносіїв. Сьогодні на ринку свою опалювальну техніку пропонують багато вітчизняних фірм - виробники, а також відомі італійські фірми: 

Ferroli, Ariston, Beretta, німецькі: Buderus, Viessmann, Vaillant, Junkers, і багато інших. 

Я рекомендую котли твердопаливні. Чудово підходять для домашнього використання і не тільки. Вони легкі у використанні. А на сайті компанії DEFRO ще якісні та доступні.

Всі котли діляться на однофункціональні і двофункціональних, а також на настінні й такі, які монтують на підлозі. Однофункціональні призначені тільки для обігріву приміщення, а двофункційні мають ще й функцію підігріву води. Крім того, котли бувають газовими, електричними, на твердому або на рідкому паливі. 

На вибір котла впливає і те, чи є в будинку димові канали. Адже є котли «димові», які під'єднуються до стандартних димовим каналам, і є турбокотлів, продукти спалювання яких відводяться назовні через отвір в стіні або через спеціально обладнані утеплені димарі. 

Облаштовуючи автономне опалення в приміщеннях, важливо переконатися в тому, що обраний котел адаптований до вітчизняних умов, адже котли, які продаються на нашому ринку, мають сертифікат відповідності та розраховані на тиск газу 130 мм рт. ст. 

Недавно на ринку з'явилися конденсаційні котли, які мають дуже високий коефіцієнт корисної дії (ККД), показник якого досягає 105%. Однак, вартість таких котлів поки дуже висока. 

перед установкою 

Сучасний котел - це складний пристрій, наповнене електронікою, тому для його надійної та безперебійної роботи потрібно виконати ряд вимог. Для цього необхідно виконати декілька умов: забезпечити котел якісною водою, газом і постійним електроживленням. Отже, поки ці умови не будуть виконані, гарантувати повністю надійну роботу котла неможливо. Тому ще перед установкою котла необхідно обов'язково подбати про фільтри для води, газу і встановити стабілізатор електроенергії. 

сервісне обслуговування 

Можна поставити і золотий котел і радіти тому, що подібного ні у кого немає. Але, якщо з ладу вийде яка - то маленька запчастину, яку неможливо відразу ж замінити, то шкода ту людину, яка буде мерзнути при морозі 19 - 20 градусів, очікуючи потрібну деталь. 

З огляду на це, виникає другий важливий фактор, на який потрібно врахувати ще перед покупкою котла - наявність сервісного обслуговування. Адже поломка котла, який не має сервісної підтримки, може привести до його тривалого простою. Щоб запобігти можливі неприємності, споживач повинен укласти договір з фірмою, яка займається сервісним обслуговування котлів. 

Розрахунки 

Перед тим, як встановити автономне опалення в приміщенні, потрібно також звернутися в проектну організацію, яка розрахує необхідну потужність котла, підбере радіатори і визначить діаметр трубопроводів системи опалення. Для проекту необхідно подати поверхневий план приміщення, схему димових і вентиляційних каналів. 

Потужність котлів опалення вимірюється в кіловатах (кВт). Потрібний котел підбирається з розрахунку 1 кВт на 10 кв. м. площі опалення. 

Радіатори і трубопроводи 

Сьогодні радіатори для систем опалення випускають фінські, угорські, німецькі, чеські, словацькі, італійські фірми - виробники. Радіатори бувають алюмінієвими, сталевими, мідно - алюмінієвими, біметалічними та чавунними. Підключення радіаторів буває як нижнім, так і бічним. 

При установці радіаторів в приміщеннях нерідко виникає питання про те, чи можна встановити сучасний котел разом зі старими чавунними радіаторами. Подібне переобладнання можливо лише за умови, коли вся система опалення буде промита, а перед котлом стоятиме фільтр. 

Багато хто після ремонту в квартирі з центральним опаленням прагнуть замінити старі чавунні радіатори на сучасні, які більш естетично виглядають. Перед тим, як зробити це, потрібно звернути увагу на показник тиску в системі центрального опалення, адже кожен тип радіатора має межу допустимого тиску.

Системи опалення монтують із сталевих, мідних або пластикових трубопроводів. Сталеві труби з'єднують за допомогою зварювання, мідні - за допомогою пайки, а пластикові мають кілька типів з'єднання. Залежно від типу пластикові труби склеюють, зварюють, запресовують або скручують на різьбі. Різьбове з'єднання труб добре підходить для тимчасового офісу, коли в разі необхідності систему опалення можна використовувати, як конструктор. 

Трубопроводи систем опалення прокладають уздовж плінтусів, під підлогою або в прорізи. З метою зменшення втрат тепла трубопроводи утеплюють. 

Щоб змонтувати систему опалення, варто скористатися послугами фірми, яка має багатий досвід у проведенні таких робіт.

Просмотров: 1090 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz