Вторник, 16.04.2024, 13:17
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Май » 26 » Користь від читання книг
00:31
Користь від читання книг

Користь від читання книгСучасна наука знайшла докази користі від читання книг і вона не менше, ніж користь від занять спортом. Професор Джон Стейн роз'яснює: «Читання є своєрідною зарядкою для мозку. Розуміння сюжету читаного, занурює в світ уяви. Читач переживає ті ж моменти, що і герої книг, отримує заряд позитиву і одночасно розвиває мускулатуру мозку ».
 
Всі позитивні сторони від читання книг

  Читання завжди вважали пасивним, ні до чого не зобов'язує, заняттям, протиставляючи йому заняття спортом. Стрункі, підтягнуті, спортивні люди проти спокійних, тихих і блідих шанувальників літературного мистецтва. Але це помилкова думка. МРТ (магнітно-резонансне сканування) головного мозку довело, що під час читання людина як би відчуває все на собі, у нього активізуються ті ж ділянки, що і під час занять спортом, коли він читає про гірських ландшафтах або морських глибинах. Що дивно, якщо дивитися телевізор або наприклад грати в комп'ютерні ігри, такого ефекту не спостерігається. Тільки читання може надати на мозок такий вплив. Важливо долучитися до читання складних книг ще в дитинстві, так як це допоможе мозку правильно вибудовувати причинно-наслідковий зв'язок, яка присутня зазвичай тільки в хороших книгах. Якщо не розвивати це в собі, в зрілому віці можуть виникнути проблеми з логічним мисленням, та й вести зв'язний розмову на певну тему буде вельми проблематично.
  Всього п'ять хвилин читання в тиші, замінять вам один годину стрессотерапіі на прийомі у психолога, або півгодинної прогулянки.

Користь від читання книг

Отже, вся вигода від читання
1. Перше місце займає стимулювання чіткого, логічного мислення і розвитку уяви. Будь читаюча людина, після прочитання книги, намагається сам придумати продовження або змінити будь-якої факт, що спричинить за собою зовсім інший розвиток подій.
2. Грамотність на рівні рефлексу. Поглинаючи масу грамотно написаної літератури, правильно побудованих пропозицій і різних мовних зворотів, у людини виробляється так званий рефлекс грамотності. У наш час вміння правильно вибудовувати пропозиції і грамотність стали вельми рідкісні, в зв'язку з століттям комп'ютерних технологій, люди стали дуже мало часу приділяти читанню.
3. Як не дивно, читання сприяє спілкуванню. Після прочитання нової книги, виникає природне бажання поділитися враженнями з іншими людьми, вас переповнюють емоції. Це дає нові теми для бесіди, обговорення, обміну думками. Згодом у вас розвинеться звичка досвідченого оповідача, так як переказуючи зміст прочитаного ви поступово будете шліфувати свій власний стиль спілкування.
4. Про читає людини ніколи не скажуть, що він не може зв'язати двох слів. Чим начитані ви стаєте, тим більше ви розширюєте свій кругозір, у вас з'являється маса нових тем для розмов.
5. Книги сприяють розвитку як зорової, так і слухової пам'яті (при читанні вголос). Гарна пам'ять стане в нагоді вам і в інших заняттях, у роботі.
6. Читання розвиває співчуття, вчить нас співпереживати. Ми ніби вживаємося в роль нашого героя, проходимо його шлях і відчуваємо ті ж відчуття, всю гаму почуттів. Читання породжує безліч нових для нас емоцій.
7. Якщо в книзі присутні хороші, барвисті ілюстрації вони допомагають у формуванні естетичного смаку, тяги до прекрасного.
8. Читаючи вголос, ми мимоволі вдосконалюємо дикцію. Правильна, красива мова може стати одним з ваших переваг.
9. Спробуйте при читанні виділяти головні моменти, характери героїв за допомогою олівця, так ви зможете поліпшити механічну пам'ять. Як відомо, все записане краще засвоюється і запам'ятовується.
10. У кожного існує свій, особливий спосіб читання, при якому ви краще сприймаєте всю отриману інформацію, вона легше засвоюється вашим мозком.
  Росія і країни колишнього Радянського Союзу завжди вважалися читають націями на планеті. У наш час багато що змінилося, але як і раніше, розумні люди віддадуть перевагу хорошу книгу, сидіння в соціальних мережах, яке нічого не дає натомість вашого втраченого часу.
  Не витрачайте життя в порожню, поповнюйте свої знання, за допомогою хорошої літератури і розвивайтеся.
  Бажаємо вам захоплюючого читання і нехай вам трапляються тільки хороші книги!

Просмотров: 1171 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz