Четверг, 25.04.2024, 21:09
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 16 » Які сходи вибрати для дому?
19:09
Які сходи вибрати для дому?

Наявність другого поверху в котеджі означає - наявність міжповерхових сходів. Вона стає важливим елементом інтер'єру, повинна правильно вписуватися в планування, бути красивою, надійною та безпечною. Про те, як вибрати міжповерхових сходів, піде розмова в цій статті.
Існує три ознаки гарної міжповерхових сходів. Вона повинна бути практичною, утилітарною і мати презентабельний вигляд. Помилки при проектуванні сходів найчастіше виникають на тлі бажання заощадити простір. Якщо сходи не досить широка або занадто крута, то це кожен раз буде нагадувати про себе дискомфортом. Інша справа - максимально зручні сходи, хоча вона і займе більше місця. Однак що важливіше: площа або зручність? Якщо вибираємо перше, то, як правило, не отримуємо дійсно функціонального додаткового простору і позбавляємося комфорту. А некомфортна сходи - це, як правило, ще й небезпечна сходи.
Фахівці стверджують, що при будівництві міжповерхових сходів ніколи не варто нехтувати відповідними технічними нормативами. Як би не було, зручність і безпеку користування сходами потрібно виносити на перший план.

Логіка вибору сходів

Замовляйте сходи для будинку тут: купить деревянную лестниц. Завжди якісно та доступно.

Дизайн сходи, безумовно, важливий. Але колись потрібно визначитися з технічними параметрами, які самим прямим чином пов'язані з комфортом переміщення між поверхами.
Розрахунок сходинок міжкімнатних сходи
Оптимальною висотою подступенка вважається 15-20 см. На це потрібно звертати увагу в першу чергу при виборі тієї або іншої драбини. Якщо висота ступенів буде більше або менше, то це відіб'ється і на зручність. При цьому ширина проступи (глибина горизонтальної частини ступені) повинна становити не менше 25 см. Таким чином, на сходинці поміститься стопа дорослої людини.
Анатомія і рефлекси людини дозволяють з перших кроків по сходи відразу засвоїти ритм. Підсвідомо він буде дотримуватися його на всьому марші. Дуже важливо, що це відбувається саме на підсвідомому рівні, оскільки ми не розглядаємо кожну сходинку. Якщо ступені різні, то людина оступиться або спіткнеться. Тому на всій траєкторії руху бажані ступені з однаковими параметрами. Якщо відхилення і мають місце, то не більше ніж ± 1 см.
Оптимальний кут підйому сходи знаходиться в межах 30-45 °. Нахил більше 45 ° зробить сходи занадто крутий, що вимагає значних зусиль для підйому і особливої обережності під час спуску. Для літніх людей і дітей такі сходи вважається труднопреодолімой і потенційно небезпечною.
Ширина сходового маршу визначає її «пропускну здатність». У будинку, де проживає велика родина, сходи повинна мати двосторонній трафік. Для цього її ширина не може бути менше 120 см. Мінімальною шириною вважається 90 см. Це збігається і з вимогами пожежної безопасності.Консольная сходи без перил
Будь-які сходи з кількістю ступенів більше трьох повинна бути обладнана поручнями. Осі балясин під перилами розташовуються з кроком не більше 15 см. Балясини тонше 5 см для більшої безпеки встановлюються попарно, особливо в тих будинках, де проживають маленькі діти, щоб уникнути просовиванія голови. На широких сходах (ширше 110 см) встановлюється додатковий поручень, який надійно кріплять до стіни.
Сходи без огорожі виглядають дійсно ефектно. Такі сходи часто можна зустріти в красивих «журнальних» інтер'єрах, однак на практиці вони потенційно небезпечні і підходять хіба що для еквілібристів. Ще одна важлива деталь - проступить. Сходи з відкритими проступямі виглядають менш масивно, але якщо висота сходинок перевищує 20 см, то між ними може протиснутися дитина. В такому випадку краще вибрати компромісне рішення з полуподступенкамі, які частково закривають просвіт. Дитина вже не зможе навіть при бажанні пролізти в зазор.
гвинтові сходи
Плануючи місце розташування сходів, слід враховувати і питання її природного освітлення. Можливо, знадобляться додаткові вікна або склоблоки. У темний час доби сходи повинна бути добре освітлена електричним світлом. Перша і остання сходинки виділяються додатково. Вночі бажано передбачити Маркур підсвічування у вигляді вбудованих в сходинки ліхтарів або світлодіодної стрічки.

Конструкції сходів

Щоб не плутатися в конструктивній класифікації сходів, слід спростити її до двох основних варіантів - маршові і гвинтові. Поділ в даному випадку відбувається за способом опори. Гвинтові сходи спираються на центральну вертикальну опору, навколо якої розташовуються ступені. Якщо центральної вертикальної опори немає, то навіть за наявності спіральній траєкторії сходи залишається маршової (в даному випадку - поворотною маршової).

Гвинтові сходи сьогодні набули неабиякої популярності. Вони виглядають оригінально і не займають багато місця. Правда, переміщення по ним не можна назвати зручним. Однак це справа звички. Інший недолік «сходового гвинта» - обмеження транспортування великих предметів. Саме тому гвинтові сходи найчастіше використовуються як допоміжні.
Сходи на косоурах
Маршові сходи класифікуються за способом опори на косоурних, тетівних і больцеві.
Косоуром називається несуча балка, на яку кріпляться сходи. При погляді збоку видно, як ступені спираються на горизонтальні виступи косоура. Якщо цей виступ прироблений до балки, як це часто буває у випадку з дерев'яними косоурами, то він називається кобилкою. У косоуров дві точки опори - верхнє і нижнє перекриття. При правильній побудові косоурной сходи, її конструкція дуже стійка і надійна. З косоурами можуть бути сходи будь-якої форми в т.ч. і поворотні.
Сходи на тятивах
Тятиви в сходових конструкціях виконують ту ж функцію, що і косоур, з тією лише різницею, що ступені до них кріпляться торцями. У дерев'яних тятивах для ступенів передбачаються спеціальні пази; до металевих тятив ступені або їх металеві кріплення приварюються. Сходи на тятивах краще, ніж косоурних пристосовані до нестандартних криволінійних траєкторіях маршів. У той же час ті шнури завжди дві, а косоур може бути і один.
Больцах - це металеві штирі, які з'єднують ступені в самостійною каркасною. Больцеві сходи найчастіше створюються без сходинок. Для них застосовні найрізноманітніші сходові траєкторії, але існує обмеження по ширині - до 115 см. Сходи на больцах збираються прямо на місці, а при необхідності у них легко замінити щабель, не зачіпаючи сусідні. Такі конструкції добре зарекомендували себе при дефіциті простору.
Крім описаних вище основних видів, існує маса різних комбінацій, де одночасно присутні ознаки двох, а то й трьох конструкцій. Зустрічаються гвинтові сходи, укріплення з зовнішньої сторони тятивою; косоурних сходи з боьцамі; сходи на несучих поручнях і ін.
Сходи на больцах
Консольні сходи конструктивно ближче до сходів на тятивах. Але оскільки в чистому вигляді «консоль» зустрічається рідко, дану конструкцію підсилюють больцами, які одночасно служать стійками для поручнів.
Модульні сходи збираються їх готових модулів, які утворюють своєрідний центральний косоур. Конструктивно вони і є косоурних, тільки косоур у них виходить збірний. Такі сходи підійдуть для будь-якого планування, але не для будь-якого інтер'єрного стилю. Наприклад, їх неможливо обіграти в класичному, кантрі, прованс і т.п.

Матеріали для міжповерхових сходів

Несе конструктив сходів найчастіше виконують з дерева або металу. Бетонні сходи в котеджному будівництві тепер використовують нечасто. Якщо вибирати між деревом і металом, то тут, перш за все, слід відштовхуватися від обраного типу сходів. Гвинтові сходи найчастіше металеві. Косоурних і на тятивах - можуть бути і з дерева, і з металу. Традиційні сходи виконані повністю з дерева. Але металеві дозволяють істотно зменшити масивність несучих деталей і зробити конструкцію візуально легше. Крім того, сходи з несучими елементами з металу, практично не вібрують, якщо спроектовані правильно. Один із затребуваних сьогодні варіантів - металеві сходи, оброблена деревом. Це одночасно витончена, міцна, довговічна і натуральна на вигляд конструкція.
Поєднання матеріалів міжкімнатних сходи
Сходи можуть бути не тільки з дерева. Сьогодні часто використовується натуральний камінь, метал, композитні матеріали і навіть скло (прозоре, кольорове, матове, з фьюзингом або піскоструминним малюнком). Скляними бувають і сходові огородження, причому скло використовується не тільки плоске, а й гнуте. Скло поєднується з більшістю матеріалів, в т.ч. і з деревом.
Литний камінь - порівняно новий матеріал, який використовується при оформленні сходів. Він здатний імітувати мармур, граніт, малахіт і інші натуральні породи. Оздоблення литним каменем додає сходам монументальності.
Вибираючи матеріал для оздоблення та декору сходів, перш за все, керуються загальною стилістикою інтер'єру і застосованих там матеріалів. Традиційно ступені роблять того ж кольору, що і покриття для підлоги, якщо вони не зі скла. Поручні теж бажано витримати в тому ж кольорі.
Кований декор додає сходам патріархальності і поєднується з будь-якими матеріалами, однак його вага потрібно враховувати при проектуванні сходів, особливо дерев'яних. Безпрограшно виглядає поєднання кованої огорожі і дерев'яних ступенів.
З популярних сьогодні варіантів можна назвати поєднання анодованого алюмінію (несучі елементи), дерев'яних ступенів і скляного огородження.

Просмотров: 704 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz