Пятница, 26.04.2024, 11:22
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Октябрь » 26 » Як зробити паркан від сусідів
23:27
Як зробити паркан від сусідів

Отже, дорогі мої читачі, поговоримо про сусідів, тобто про те, як від них правильно і красиво відгородиться. Сусіди, правда, бувають різними, але бувають такі, яким краще не показувати своє «добро» у дворі. Особисто у мене хороші сусіди. Для нас вистачає вичерпного: «Доброго ранку» або «Здрастуйте!». Але час летить, ми весь час робимо якісь ремонти, перебудови, прибирання, наводимо «марафет» у дворі, особливо з приходом весни, робочого сезону. Це саме стосується і наших сусідських огороджень, парканів. Коли приходить час міняти паркан, то можуть виникнути якісь проблеми в правильності цього паркану. Звучить якось дивно, але цьому є причина.

Щоб не попсувати відносини з сусідами, перед тим як ставити паркан, потрібно їх про це проінформувати. Тим більше, що найчастіше при установці паркану вам же треба буде топтатися і на ихней території. Якщо у них біля кордону території є зелені насадження, то вам потрібно обговорити, де можна ходити, а що бажано обійти. Бо ми завжди обурюємося на сусідів, а після установки забору можемо і самі залишити на ихней території будівельне сміття. (фото паркан з живоплоту від сусідів)

Замовити можна тут: забор из профнастила под ключ киев цена.

забор4Сейчас пішла мода на профлисти - металеві, «глухі», гладкі або рельєфні, різної висоти і забарвлення. Більшість і ставить їх собі, і бажано ж вище! Правда, вражає високий паркан? Але у високому, «глухому» - тобто без прогалин, дірочок і т.д. паркані багато мінусів. Отже, такий паркан може створити вітрової колодязь - це коли вітер створює завихрення, і не факт, що не на вашому боці. Ось тут можете почитати про те, як захиститися від сильного вітру, створюючи огорожі - з лад. матеріалу або зелених насаджень - як захистити ділянку від вітру.

Ну раз ми ландшафтні дизайнери, садівники, то може потрібно більше уваги звертати на зелені насадження - а то можна загородиться в цеглі і профлист, виростити насилу Деревко і бігати біля нього: «Ось дивіться, я майстер, я вмію!»))) Набагато приємніше шелест листя, весняне цвітіння, приношення нам, трудягам, в дар плодів, горіхів, ягід, фруктів за нашу турботу і любов до природної краси! ... Так що я пропоную як огородження висаджувати рослини - вони до того ж добре пропускають повітря, не створюючи застою повітря в саду, але і захищаючи від сильних вітрів. У цьому випадку парканчик повинен бути, але не високий і не «глухий» - а це може бути рабиця, штахетник, тин ... Він захистить вашу ділянку від проникнення домашньої живності, домашньої птиці з сусідніх ділянок. (Фото паркан з садової сітки)

забор3Еслі ви хочете відгородиться від докучливих сусідів, то тут потрібно трошки поміркувати. Часто люди скаржаться на те, що сусіди вибудували високий паркан, зворотна сторона якого зовсім не естетично виглядає, і до того ж паркан на ихнем ділянці створює тінь, при якій нічогісінько не росте! Це не добре. За такі ось начебто не великі проблеми сусіди псують відносини назавжди. Так може краще не робити цих проблем? Якщо ви хочете встановити паркан, то за законом огородження, яке розділяє ваш і сусідську ділянку має бути прозорим або не "глухим», щоб не створювати тінь. Добрими варіантами є огородження з дерева (штахетник, не обрізна або обрізна дошка) або сітка рабиця, яку в свою чергу теж можна завуалювати так, щоб вона була не зовсім прозорою, але й естетично виглядала. Найкращий варіант - озеленити її. Можна висадити в'юнкі рослини, ліани, які будуть радувати око не тільки ваш, але й сусідський. Ось з цієї ссилочку ви можете почитати про кучеряві й ліани в саду.

От якраз такі огорожі, які естетично виглядають з обох сторін можуть поліпшити відносини з сусідами! А ось про посадки дерев і кущів у якості огорожі скажу ось що: завжди взнавайте діаметр дорослої крони дерева, яке ви хочете посадити як огорожу. Якщо крона дерева буде «залазити» на ділянку сусідів, то вони мають право зрізати гілки або ж ще краще - збирати плоди і горіхи, які знаходяться на ихней території. Тому краще висаджувати високорослі, але не шірокорослие дерева! Наприклад, встановлюємо сітку рабицю, біля неї (від сітки відступаємо на пів метра) висаджуємо кипарисовики на відстані один від одного в 2 метри, між кипарисовик біля самої сітки можна висіяти кучеряві й ліани (недавно познайомилася з ліаною долихос - як він цвіте, такий ніжно бузковий колір ... ой ...), кучеряві й ліани якраз закриють простір між кипарисовик і сусідам, щоб побачити що у вас робиться, потрібно буде розколупати пальцями «вічко» в зелені. Ну якщо вони такі нахабні, то і ви не відставайте, якщо помітили шпигунство - просто не звертайте уваги і робіть все, що робили раніше - вони надивляться і їм це вже стане не цікавим. Адже вони вже все про вас знають. Заглядають ж саме тоді, коли хочеться дізнатися побільше!)

Щоб привернути увагу не до ваших дворовим справах, а до самого паркану, то можна його прикрасити. Тут вже і дитина може допомогти, у них розвинена фантазія. Найпростішим прикрасою можуть бути саме зелені пластикові пляшки, у яких зрізаний верх (там, де кришка), і розцяцьковані вологостійкими фарбами. Намалюйте їм очі, ніс, рот. І бажано з виразом, щоб вони всі були з різними емоціями. Не забудьте, що до сусідів потрібно малювати тільки добрі емоції. ) Їх одягають на стовпчики огорожі. Зелені пляшки серед зелені не помітні, а от мальовані особи додадуть огородженню «характер». Я б ще купила скульптуру або вирізала з пінопласту кішку. Природно, пінопласт теж потрібно прикрасити. І туди ж, на паркан. Уявляєте, який шок у сусідських кішок буде! Це все психологічні прийоми - показувати очі. Якщо на паркані будуть намальовані на якому то елементі оченята, звернені у бік сусідів, то сусіди підсвідомо НЕ хотітимуть дивитися на ваш двір, бо за ними «стежать» .... (фото паркан дерев'яний між ділянками)

забор2Возле огорожі, яке поряд з сусідами не бажано влаштовувати посиденьки, не потрібно ставити лавочки, альтанки, а так само розміщувати дитячі майданчики. Тому що вами або вашими дітьми сказані слова можуть бути інтерпретовані сусідами не в правильному сенсі. Ну знаєте, у мене такі сусіди, що я не боюся про що небудь говорити, щоб вони чули - і вони можуть підтакнути, перепитати, проінформувати, а це навіть приємно!) Але якщо сусіди неправильно вас розуміють, то в таких місцях краще встановлювати господарські будівлі, гаражі, теплиці, або ж посадити сад, в якому прийшов - попрацював, зібрав фрукти по осені, тобто бажано зробити ці місця робітниками, в яких потрібно щось робити. Часто людей не приваблює працю інших, тим більше не поговориш, що не попліткувати, людина працює, ніколи! А ось підслухати розмову при відпочинку в альтанці - то це цілком можливо. (Фото паркан із пластику між ділянками)

забор1А тепер трошки офіційної інформації. Законодавчі норми зведення огорожі між сусідами.

Мало кому відомо, що Містобудівний кодекс РФ регулює не тільки будівництво, а й планування будь-яких споруд і будівель на території ділянки землі. У ньому немає ніякого чіткої вказівки щодо категоричної заборони або ж, навпаки, необхідності розміщувати глухий паркан між двома сусідніми будинками. Як правило, в даному випадку застосовуються санітарні норми і правила, які оголошені в СНиП, а також відносяться до СНТ.

 

Але, слід мати на увазі, що в адміністрації місцевого району, де ви проживаєте, можуть бути встановлені свої норми і правила з будівництва, які також відносяться до зведення забірних конструкцій. Крім того, вам може навіть знадобитися дозвіл на будівництво місцевої адміністрації. Обов'язково заручитеся письмовою згодою мешканців усіх сусідніх будинків. Пам'ятайте, що якщо змінюється власник певної земельної ділянки, то новий власник має повне право знести паркан або зажадати зробити це.

 

Існує таке негласне правило, яке говорить про те, що стовпи повинні бути розташовані на самому кордоні двох ділянок, або ж на стороні тієї людини, яка зводить паркан. Поперечини забору повинні бути на території господарів цієї огорожі і не виступати на територію сусідів. На територію сусідів категорично заборонено входити; необхідно розрахувати відстань між опорними стовпами паркану.

 

Якщо ж ситуація складається навпаки - ваш сусід хоче побудувати глухий паркан між вашим і його ділянкою, то ви повинні розуміти, які нормативи він не повинен порушувати. Виходячи з СНіП, всі індивідуальні ділянки повинні бути огороджені, при цьому огорожу не повинно бути сітчастим або гратчастим. По висоті воно не повинно бути вище, ніж півтора метра. Якщо ви помітили, що монтаж глухого паркану суперечить закону і ущемляє права сусідніх землевласників, то потрібно терміново звернутися до управління садівничого господарства з письмовою заявою.

 

Швидше за все, суперечка можна врегулювати мирним шляхом, в іншому ж випадку доведеться подавати позов в судову інстанцію. Пам'ятайте, однак, що тоді вам потрібно буде довести порушення з боку сусідів ваших прав. Наприклад, ви можете довести, що сусід своїм парканом затемнить деяку частину вашої ділянки, яку ви призначали для вирощування сільськогосподарських культур, квітів, винограду, інше. Як доказ цього, ви можете пред'явити акт про порушення законодавства, який складається на основі результатів судової експертизи (її замовник оплачує самостійно).

Якщо експерти однозначно винесуть рішення про порушення діючих правил і норм, то суд 100% ухвалить рішення на вашу користь. Крім цього, суд також зобов'язує відповідача, який в даному випадку є вашим сусідом, відшкодувати витрати, які ви змушені понести у зв'язку з оплатою послуг експертів.

Інструкція по установці паркану між ділянками.

Отже, ви озброїлися усіма необхідними знаннями щодо нормативних актів і знаєте свої права. Нижче наведена покрокова інструкція з проведення переговорів з сусідами і самій установці огорожі.

Узгодження планів з сусідами. Якщо ви запланували обшивання парканом переднього або заднього двору, то обговорювати з сусідами свої наміри зовсім не обов'язково. Тим більше, ніякого дозволу на будівельний проект, питати не потрібно. Проте ж, щоб зміцнити відносини з сусідами, а також уникнути в майбутньому непорозумінь, потрібно попередньо переговорити з ними і про свої плани і наміри. Це дозволить чітко визначити межі майна і позбавить вас від претензій один до одного. Якщо вам пощастить, то сусіди підтримають вашу ідею, можливо, що вони навіть будуть готові допомогти вам не тільки фізично, але навіть і матеріально.
Визначення меж ділянки і розрахунок матеріалів. Визначте лінію саме вашої власності, переконайтеся в розташуванні вашого майбутнього огородження, відкладіть правильні розміри і розрахуйте кількість і вартість матеріалів. Це позбавить вас від неприємної плутанини в подальшому, коли ви приступите до встановлення паркану. Також це вам допоможе бути у всеозброєнні при переговорах з сусідами, особливо коли вони зададуться питанням, чи не збираєтеся ви забрати частину їх території.
Інформуйте про будівництво паркану. Не потрібно планувати офіційне інформування своїх сусідів про реалізацію вашого будівельного проекту. Просто, коли ви їх побачите наступного разу, нібито випадково розкажіть про наміри побудувати паркан. Обов'язково скажіть їм, який саме вид паркан ви хочете звести, і з якого матеріалу. Вони навіть можуть вам визначитися з вибором і допомогти в оплаті або монтажі. Майте на увазі, що цей поворот подій можливий лише тоді, коли ви сповіщаєте сусідів про наміри завчасно.
Вчіться вести переговори. Може статися, що сусідам вашим не сподобається ідея про будівництво паркану, або ж їх не влаштує висота та інші фактори. Якщо таке станеться, влаштуйте нараду, на якій обговоріть всі їхні претензії до вас. Вчіться правильно вести переговори, щоб в кінцевому підсумку, сусіди погодилися з вами і захотіли взяти участь у будівництві. Не будьте занадто принципові, в деяких деталях потрібно буде їм поступитися.
Зверніться до юриста. Якщо ваші сусіди - люди дуже конфліктні і ні за що не хочуть йти на компроміс, вам доведеться звернутися до юриста. Він допоможе скласти документ, згідно з яким ваші сусіди будуть зобов'язані виплатити певну суму на зведення паркану.
Поважайте інтереси інших людей. Ваші сусіди - такі ж люди, як і ви. Поважайте їхні інтереси, і вони будуть ставитися до вас також.
І на кінець побажаю вам добрих сусідів. Забір парканом, їм від пліток не захистить, вони і так можуть бути придумані. Але якщо ви хочете звести паркан, то зробіть приємно не тільки для себе, а й облагородьте ту сторону, яка буде з боку сусідів. І вони втратять інтерес до вас заглядати. Так ви зловите «двох зайців» одночасно!

Просмотров: 2205 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz