Пятница, 29.03.2024, 09:05
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Январь » 10 » Як зробити дорогу на дачі власними силами
16:56
Як зробити дорогу на дачі власними силами

У Росії, як відомо, дві біди, і якщо з першої боротися неможливо, то рішення другої цілком і повністю в наших руках, особливо, якщо мова йде про під'їзних дорогах, що ведуть до дачних селищ і садовим товариствам.

Тут, до речі, проблеми зустрічаються найчастіше, і якщо по заміських трасах їздити ще сяк-так можна, то звернувши з них на дачний путівець, відразу ж починаєш шкодувати, що в твоєму розпорядженні немає гусеничного всюдихода.

Причому найчастіше грунтові або гравійні дороги знаходяться в такому жахливому стані, що навіть щорічний ремонт не допомагає хоч якось виправити ситуацію - щоосені дачники по всій країні закладають ями, використовуючи для цього камені, цегла або брили цементу, але кожну весну вони з'являються знову і саме в тих же місцях.

Потрібна дорога?! Зверніться сюди: строительство дорог.
Довірте це у руки професіоналів.

Однак, частково в цьому винні самі дачники, так як в більшості випадків вони беруться за справу з великим ентузіазмом, але без належної підготовки, не маючи ні теоретичних знань, ні практичного досвіду подібних справ. Тому сьогодні ми хочемо дати деякі загальні рекомендації по ремонту гравійних доріг власними силами.

Отже, як зробити дорогу на дачі власними силами? Одним з головних і неодмінних умов успішності ремонту є своєчасність його проведення.

Усуненням дефектів краще зайнятися цим відразу ж після їх виявлення. Чим раніше ви закрити нерівності на дорозі, тим довше протримається латочка, а ви не будете знати біди. І навпаки, якщо запустити дорогу і дозволити утворитися величезним ямах, то ремонт такої дороги вже зажадає значних сил і засобів, але при цьому буде менш ефективним, так що незабаром вади з'являться знову.

Як зробити дорогу на дачі власними силами?
Щоб усунути яму, що утворилася на гравійної дорозі, потрібно обов'язково використовувати той же самий матеріал, з якого складається все покриття, так як тільки в цьому випадку вам вдасться домогтися однакової структури і необхідної щільності дорожнього полотна по всій його глибині.

В іншому ж випадку покриття швидко втратить однорідність і засипані ями швидко почнуть купувати колишні обриси. Причому в даному випадку абсолютно не важливо в який бік за якістю матеріал, вибраний для ремонту, відрізняється від матеріалу, з якого спочатку зроблена дорога.

Руйнування відремонтованої ділянки станеться як у випадку застосування більш дешевого і менш якісного заповнювача, так і при виборі дорогого високоякісного матеріалу. Подібних проблем дозволить уникнути тільки повний збіг характеристик двох видів дорожніх покриттів.

Але уявімо, що придбати точно такий же гравій, яким з десяток років тому покрили грунт дачної дороги, сьогодні неможливо. Як бути в такому випадку? Звичайно, доведеться використовувати більш менш підходящий матеріал, але при цьому варто турбуватиметься створенням якомога більш однорідної структури.

Домогтися цього можна лише ретельно перемішуючи вихідний матеріал з новою добавкою. На практиці це досягається за чет наступних заходів.

Щоб зробити дорогу, насамперед, потрібно повністю розкрити ділянку дороги, прилеглий до зіпсованому місця. Для цього використовується кирка. Площа розібраного ділянки повинна бути на порядок більше площі дефекту, тому розбирати покриття потрібно до тих пір, поки кордону пошкодженого ділянки не розширяться як мінімум на 50 см в кожну сторону. Глибина розбирання також повинна досягати півметра.

Після цього необхідно розпушити старий матеріал, що забезпечить кращу змішуваність, і тільки після цього засипати оголений ділянку підготовленої кам'яної сумішшю. Причому для кращого заклинювання верхніх шарів при їх насипання використовують більш дрібний матеріал, що дозволяє створити на поверхні якусь подобу суцільний кірки, яка набагато ефективніше протистоїть розмиванню.

Для додання дорожньому полотну необхідної щільності, його потрібно ретельно утрамбувати, для чого використовуються різні трамбуючі пристосування - ручні або механізовані.

Проводити трамбування потрібно в кілька етапів, після кожного разу проливаючи латочку водою. Взагалі, частий полив гравійної дороги в літні місяці - відмінний засіб профілактики, що дозволяє набагато довше зберігати дорогу на дачі в цілісності.

Просмотров: 1165 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz