Четверг, 25.04.2024, 09:19
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Январь » 21 » Як визначають, заражений людина ВІЛ чи ні?
23:33
Як визначають, заражений людина ВІЛ чи ні?

Для кожної інфекції організм людини виробляє спеціальні антитіла, які шукають і знищують віруси та інші інфекції. Щоб визначити, інфікована людина чи ні, використовують тести. Для цього беруть кров з вени і досліджують її на наявність антитіл до ВІЛ. Якщо в крові знайдені антитіла до ВІЛ, то для підтвердження треба сдать анализ на вич анонимно на більш точної тест-системі.
Перед забором крові і перед оголошенням результату тобі зобов'язані пояснити, що означає позитивний або негативний результат аналізу, і відповісти на твої питання. Позитивний результат тесту означає, що антитіла виявлені, негативний - не виявлені. Очевидно, що не має сенсу здавати аналіз на наступний ранок після небезпечного контакту, доведеться почекати хоча б місяць. Незалежно від того, де і як ти здаєш аналіз, його результат є медичною таємницею, за розголошення якої медпрацівник несе відповідальність за законом. Твій результат не мають права повідомляти за місцем проживання, роботи або навчання. Якщо лікарська таємниця була розголошена, ти можеш відстоювати свої права в суді.

Так як антитіла з'являються не відразу, а через деякий час, то неможливо відразу після зараження отримати точний результат. Для надійності слід перездати аналіз через 1-3 місяці. Крім того, щоб тест працював, в крові має бути багато антитіл до ВІЛ. Саме стільки часу потрібно організму для виробництва потрібної кількості антитіл. Цей відрізок часу, коли ВІЛ вже є в організмі і може перейти до іншої людини, але тест ще не показує наявність антитіл, називається періодом "вікна". Аналіз на ВІЛ можна здати анонімно або назвавши своє прізвище, за гроші або безкоштовно.

Вимога здати аналіз на ВІЛ при вступі на роботу (окрім декількох обумовлених у законі професій, пов'язаних з медициною і лабораторними дослідженнями) абсолютно незаконно і може бути оскаржене в суді. Тебе не можуть звільнити з роботи, відрахувати з навчального закладу або відмовити в прийомі на навчання на підставі позитивного ВІЛ-статусу чи твого відмови здати аналіз на ВІЛ.

Чим раніше людина дізнається про те, що інфікований, тим більше у нього буде часу, щоб допомогти своєму організму боротися з інфекцією. ВІЛ-інфікований ризикує більше, чим не інфікований. Щоб уповільнити перебіг захворювання і віддалити настання СНІДу, ВІЛ-інфікованому потрібно дуже уважно ставитися до свого здоров'я. Гарне харчування, фізичні вправи, профілактика стресів, своєчасне лікування супутніх захворювань - дуже важливі компоненти здорового способу життя. Ще більш важливо для інфікованої людини уникати зараження іншими інфекціями, такими як сифіліс, гепатити, герпес та інші.

Cімптоми при зараженні ВІЛ?

У багатьох заражених ВІЛ протягом кількох років не виявляється ніяких симптомів. У більшої частини через пару тижнів після зараження можуть, однак, з'явитися ознаки гострого вірусного захворювання: підвищення температури, біль у горлі, велика стомлюваність, набрякання лімфатичних вузлів і іноді екзема. Ці симптоми зникають самі по собі.

Через певний період часу, який може тривати від кількох місяців до багатьох років, у заражених виявляється один або багато з перерахованих симптомів: набухання лімфатичних вузлів, грибкова інфекція слизової оболонки рота, опоясивющій герпес, сильні нічні поти, що затяглася лихоманка, кашель, сильне падіння ваги , виснажливий і тривалий пронос, сильна слабкість. Для того, щоб запідозрити СНІД, потрібно, щоб на додаток до цих ознак заражений ВІЛ отримав би інфекцію, що не вражає здорових нормальних індивідуумів. Інше захворювання, яке зустрічається у хворих на СНІД - це саркома Капоші, пухлину судин шкіри, слизових оболонок або лімфатичних вузлів.

Просмотров: 643 | Добавил: 329 | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz