Суббота, 20.04.2024, 16:51
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 30 » Як вибрати веб-камеру
18:47
Як вибрати веб-камеру

Ось воно, час, коли комп'ютери з локальних, ізольованих один від одного «залізяк» перетворюються в повсякденні багатофункціональні засоби комунікації, замінюючи паперову пошту на електронну, дзвінок з мобільного на ip-телефонію, а звичне спілкування в живу на відеозв'язок. Такий на сьогодні сучасний світ.

До цих змін призвело, в першу чергу, стрімкий розвиток Інтернету, яке відкрило можливість високошвидкісної передачі аудіо- та відеоінформації на великі відстані.

Тепер спілкуватися за коштами одного тексту вкрай незручно, адже сучасні технології дають можливість доповнити його голосом і зображенням, причому в режимі реального часу.

І важливо те, що ця «сучасність» доступна всім, а не тільки власникам автомобіля Bugatti EB Veyron (вартість ~ 1000000 доларів). Тому, кілька днів тому, я вирішив замінити мою стареньку веб-камеру на нову, більш сучасну. Причина такого вчинку проста - виникла необхідність в відеопотоці з високою роздільною здатністю для отримання хорошого відео.

Тепер давайте розглянемо на які параметри варто звернути увагу при покупці сучасної веб-камери. Від цих параметрів залежить як якість відеозображення, так і її ціна. І що найцікавіше, часто прямій залежності між ними немає. Можна купити дві камери, зі схожим якістю зображення, але з досить різною ціною.

Замовляйте вебкамери тут: IP камера цена. Висока якість за доступною ціною.

Сенсор

Перше, на що слід звернути увагу при покупці веб-камери - це її сенсор (матриця). Він може відрізнятися типом: CCD або CMOS. Як правило, камери з CCD-сенсором дорожче, за рахунок вартості самого сенсора; проте переваги їх не очевидні - хоча традиційно вважається, що CCD-сенсори забезпечують кращу якість зображення (краще перенесення кольорів, менший рівень шумів).

Але сьогодні, CMOS-сенсори давно вже досягли такого ступеня розвитку, що навіть в області фототехніки практично повністю витіснили CCD. Що вже говорити про веб-камерах, де вимоги до якості зображення на порядок нижче, ніж у фотоапаратах.

Дозвіл

Тепер що стосується дозволу, того самого параметра сенсора на який продавець-консультант звертає зазвичай все СВОЄ увагу. Необхідно знати, що в більшості випадків, виробник з вигодою для себе завищують цифри оптичного дозволу сенсора - вони виходять програмним шляхом, інтерполяцією. Виходить, що сенсор має дозвіл 1712 × 1200 (2 Мп), а завдяки програмному забезпеченню, це зображення можна розтягнути до 4384х2466 (10 Мп).

Сьогодні, сучасні веб-камери мають сенсором з роздільною здатністю HD 720p (1280 x 720 пікселів, High-Definition - висока чіткість), а деякі сенсором з Full HD 1080p (1920 x 1080 пікселів, Full HD - широкоекранний формат відеозображення).

оптична система

Наступний найбільш важливий параметр - якість оптичної системи. Найчастіше дешеві моделі веб-камер не можуть похвалитися пристойною оптикою, тому в результаті на екрані ми отримуємо геометричні спотворення і розмитість зображення по краях.

Деякі виробники використовують відомі марки оптичних систем, наприклад компанія Logitech на своїх веб-камерах використовує оптику Carl Zeiss (німецька компанія, що спеціалізується в області оптики), а компанія Creative використовує звичайне скло. У будь-якому випадку, оптику краще перевіряти по тесту (про нього нижче), або на око (можна прямо в магазині).

інтерфейс

Для передачі аудіовізуальних даних комп'ютера сучасні веб-камери використовують USB-інтерфейс. Старі і дешеві моделі підтримують тільки USB 1.1 ( «Full speed») швидкість, якого обмежує передачу даних 15 кадрами в секунду, в цьому випадку відео виходить із затримками.

Сучасні камери працюють з USB 2.0 ( «High speed»), в результаті чого, швидкість оновлення картинки може досягати 30 і більше кадрів в секунду. Камери з USB 3.0 на момент написання цієї статті на вітринах комп'ютерних магазинів помічені не були.

фокусування

Автоматичне фокусування стає стандартом сучасної веб-камери. Раніше доводилося підкручувати, налаштовувати різкість механічним шляхом, за допомогою різних регуляторів. Тепер цього робити не потрібно, камера сама налаштовується на максимальну чіткість зображення і робить це вельми швидко.

шумозаглушення

Наступний важливий критерій вибору веб-камери - вбудований мікрофон з функцією шумозаглушення, для забезпечення більш чіткого звуку при голосовому спілкуванні. З таким мікрофоном, практично відсутня фоновий гул при спілкуванні і вашому співрозмовнику комфортно чути чіткий голос без фонового шуму.

Це були основні критерії вибору сучасної веб-камери, тепер кілька слів про додаткові:

Елемент кріплення веб-камери. Є різні механізми кріплення камер. Деякі кріпляться на кришку ноутбука (вертикальні), інші - тільки на плоску поверхню (стіл, ребро ЖК-монітора), але зустрічаються і універсальні підставки. Деякі компанії (наприклад, Creative) розробляють свої унікальні запотентованние кріпильні кронштейни.
Довжина USB-кабелю. Веб-камера з коротким шнуром (близько 1 метра) зазвичай призначена для підключення до ноутбуків, камери зі шнуром 1.5 метра і вище легко можна розмістити в зручному місці на робочому столі або на моніторі. Як правило, на довжину кабелю накладається обмеження - 5 метрів. Якщо ця довжина буде перевищена, то відеосигнал може «згаснути» тобто втратити якість.
Програмне забезпечення. Багатьом користувачам здасться корисною функція «Стеження за обличчям», яка автоматично відстежує переміщення користувача (якщо, звичайно, він не виходить за поле зору об'єктива) і масштабує тільки особа, застосовуючи програмне збільшення. Інші знайдуть корисним відеоредактор з додаванням фонової музики і титрів, інші ж абсолютно не звернуть на це увагу.
Ми розглянули ключові елементи, на які варто звернути увагу при виборі веб-камери. Зрозуміло, ціна на камеру з хорошими показниками буде вищою за середню, але майте на увазі, що дорогі камери можуть відрізнятися від менш дорогих лише програмним забезпеченням або високим інтерполяційним дозволом, за допомогою якого гарної картинки не добитися.

Просмотров: 730 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz