Четверг, 25.04.2024, 08:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Август » 12 » Як вибрати твердопаливний котел?
23:25
Як вибрати твердопаливний котел?

Котли, що працюють на твердому паливі, є професійним і економічно ефективним опалювальним обладнанням. Їх використовують у житлових будинках, квартирах та на виробництвах. Ті, хто не знайомий зі специфікою опалювального обладнання, задаються питанням - як вибрати твердопаливний котел? Уніфікованого відповіді не існує так, як таке обладнання необхідно підбирати з урахуванням індивідуальних потреб клієнта. Проте в одному точно можна бути впевненим – перш ніж приступити до вибору пристрою, необхідно розрахувати його потужність.

  • параметри опалювального приміщення; 
  • утеплене дане приміщення; 
  • бажаний рівень температури в приміщенні; 
  • вид палива.

Найкраще розраховувати один кіловат потужності для десяти квадратних метрів приміщення, яке буде опалюватися, зі стелями висотою в плюс/мінус два з половиною метри. Але на практиці отримані дані не будуть відповідати вашим вимогам так, як необхідно враховувати і той факт, що коефіцієнт корисної дії котлів, що працюють на твердому паливі, становить від 75 до 85 відсотків. Також необхідно розуміти, що завищення або зменшення потужності, насамперед, впливає на споживання палива, а також на те, скільки часу триває горіння одного завантаження. Виходячи з цього, рекомендується закладати від двадцяти до тридцяти відсотків потужності. Таким чином, у вашого котла залишається запас потужності, і пристрій не буде вимушено працювати на межі своїх можливостей.
Якісні котли за доступними цінами тут: Купить твердотопливные котлы Атон в Украине.

Наведений розрахунок застосовують для споруд, які були побудовані багато років тому. Якщо ви живете в новобудові з сучасним монтажем опалення та теплоізольованими стінами, вам слід вибирати котел на 1 щабель нижче. Приміщення такого типу, як комори, гараж, підвал, рідко опалюються або вчинено не вимагають опалення. Тому розраховувати їх площа немає потреби. Це призведе до перерахунку потужності котла, в результаті чого пристрій рідко зможе працювати на оптимальному рівні температури (60 – 85 градусів Цельсія). Твердопаливні котли працюють на дровах, вугіллі, вугільної пилу, щепах, тирсі, брикетах, торфобрикети і палетах. Великою популярністю користуються ті пристрої, які спалюють дрова, вугілля або палети. Радимо звернути увагу на те, що при використанні тирси за низькою вартістю, ви отримаєте мінімальну кількість тепла, на відміну від ситуації, якщо б ви використовували вугілля або дубові дрова. Так як вибрати твердопаливний котел? В основному - це універсальні пристрої, які спалюють вугілля, дерев'яні відходи. А відрізняються вони між собою рівнем тепловіддачі. Розглянемо, наприклад, прилад з потужністю п'ятдесят кіловат і об'ємом топки на вісімдесят чотири кілограми. Твердопаливний котел такого типу зможе працювати до десяти годин на одній загрузці вугіллям і шість-сім годин при завантаженні дровами (тут також варто враховувати, які саме дрова ви використовуєте – дубові чи соснові). Після цього вам доведеться завантажити в топку нову порцію палива. Такі пристрої є котлами з ручним завантаженням палива. Їх основний недолік – відсутність автоматизованої подачі палива.

Якщо вам більше до душі комфорт, і ви готові викласти велику суму за котел, найкращим вибором буде пристрій з автоматичною подачею палива. Такий твердопаливний котел може працювати від трьох до шести діб на одному завантаженні. Пристрої спалюють палети або кам'яне вугілля, тобто паливо невеликих розмірів. Складовими пристрою є механізм автоматичної подачі і вентилятор, що нагнітає повітря в камеру згоряння автоматичним способом. Якщо після прочитання вищевказаної інформації ви не знайшли для себе відповідь на питання: як вибрати твердопаливний котел, пропонуємо вашій увазі принципово новий тип таких пристроїв – Такі котли практично повністю спалюють завантажене паливо. Пристрої працюють на дереві і його відходи, вологістю до двадцяти відсотків. Робочий процес відбувається наступним чином: під дією високої температури і при нестачі кисню суха деревина розкладається на летючу частина — так званий піролізний газ і твердий залишок. У процесі такого горіння виділяється мінімум золи і сажі, тому даний котел має потребу в чищенні рідше, ніж звичайний. Для отримання більш детальної інформації, звертайтесь до кваліфікованих співробітників нашої компанії.

Просмотров: 549 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 amaksimova  
0
На том сайте тоже есть хорошая статья, в дополнение к той теме https://www.061.ua/list/122272 тоже хорошие советы.

Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz