Четверг, 28.03.2024, 15:15
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2014 » Декабрь » 29 » Як вибрати торцювальні пилку? (торцовочную пилу)
23:45
Як вибрати торцювальні пилку? (торцовочную пилу)

У цій статті дізнаємося, як вибрати торцювальні пилку.

Якщо виникла необхідність розпиляти який-небудь матеріал під певним абсолютно точним кутом, то в такій ситуації не обійтися без пили торцювання. Вона дозволить зробити зріз з точністю до градуса як у вертикальній, так і в горизонтальній площині. Для вибору пили торцювання потрібно знати деякі її особливості, про які і піде мова нижче.

Перед тим, як вибрати торцювальні пилку, потрібно визначити, які за розмірами заготовки ви збираєтеся розпилювати і під яким кутом. Виробники завжди вказують максимально можливу ширину і глибину заготівки, що розпилюється в двох різних положеннях диска - під 90 і 45 градусів до цієї заготівлі в горизонтальній площині. Звідси випливає, що торцювальні пилку слід підбирати під максимально можливі розміри матеріалів, з якими ви збираєтеся працювати.

Касаемо регулювання кута розпилу, то тут потрібно мати на увазі, що у різних торцювальних пив ці кути мають різні максимальні значення. Тому, якщо вам потрібно пиляти, наприклад, під кутом в 50 градусів в горизонтальній площині, пила з максимальним кутом розпилу до 45 градусів вам вже не підійде.

Потрібна торцовочна пила?! Тоді вам сюди: торцовочная пила киев.
Широкий вибір якісних пил за доступними цінами.

Максимальна ширина розпилу на торцювальних пилах залежить від двох факторів - від розміру пилкового диска і конструкції самої пили торцювання. З розміром диска має бути все зрозуміло - чим більше діаметр диска, тим більше ширина розпилу. Що стосується конструкції пили торцювання, то тут мається на увазі, що є торцювання, у яких диск переміщається тільки вгору і вниз, а є ті, у яких, крім цього, диск можна штовхати від себе і рухати до себе. У таких торцовок робоча частина закріплена на двох напрямних, по яких вона може переміщатися в горизонтальному напрямку. Якщо порівняти дві торцювальні пили з однаковим діаметром пилкового диска, але одна буде з направляючими, а інша без, то перша буде мати максимальну ширину розпилу приблизно в два рази більшу, ніж у другій.

Далі, перед тим, як вибрати торцювальні пилку, потрібно знати, в побутовій або професійної діяльності вона буде використовуватися. Професійні торцювальні пили мають більший термін служби і більшу надійність, в порівнянні з побутовими апаратами. Крім цього, професійні апарати особливо не вимагають перерв у роботі, тоді як побутовим пилам рекомендується через кожні 15-20 хвилин роботи давати десятихвилинний відпочинок. Більш докладно про різні класах електроінструменту ви можете почитати в цій статті на нашому сайті.

 

За типом двигуна торцювальні пили розрізняються на ті, у яких варто колекторний (з вугільними щітками) двигун; і на торцювання, у яких встановлено асинхронний двигун. Асинхронний двигун служить довше, працює тихіше і не вимагає заміни щіток. Правда встановлюється такий двигун далеко не на всі торцювання. У переважної більшості торцювальних пив стоїть звичайний колекторний двигун.

 

Далі опишемо деякі корисні опції, які можуть бути на торцювальних пилах.

Лазерний покажчик. Якщо на торцювання пилі буде встановлений лазерний покажчик, то він дозволить відразу, без зайвих примірок, побачити, де саме пройде рез. Завдяки цьому розпилювання буде зроблена саме в тому місці, де ви і намітили. Однак через вібрації лазерний покажчик може з часом збиватися і його буде потрібно заново налаштовувати, для чого зазвичай існують регулювальні гвинти для налаштування лазера. Саме через необхідність періодично налаштовувати лазер його зазвичай не зустрінеш на професійних торцювальних пилах, так як при тих обсягах роботи, для яких, як правило, купують професійні торцювальні пили, настройка лазера буде занадто частою процедурою, відволікає від основної роботи.

Підсвічування робочої зони. Наявність підсвічування на торцювання пилі дозволяє працювати в приміщеннях зі слабким освітленням. Якщо у вас саме такий випадок, то дана опція буде вам корисна.

Електродинамічний гальмо. Такий гальмо дозволяє зупинитися пильному диску практично відразу, як ви відпускаєте кнопку включення. Електродинамічний гальмо підвищує безпеку при експлуатації пилки.

Електронна система підтримки постійних обертів пильного диска. Така система дозволяє тримати швидкість обертання пилкового диска на одному значенні незалежно від того, яке навантаження ви в даний момент надаєте на диск. Штука, звичайно, корисна, однак досвідчені майстри і без неї пиляють так, щоб обороти диска не падали, просто не надаючи на нього надмірного тиску.

Просмотров: 1192 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz