Среда, 24.04.2024, 23:54
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Ноябрь » 15 » Як вибрати світильники для ванної
22:58
Як вибрати світильники для ванної

Дизайн освітлення у ванній - одна з важливих складових облаштування інтер'єру приміщення. Правильно підібрана підсвічування як би завершує оформлення ванної кімнати, надає ефектну «огранювання» облицюванні, меблів та сантехніці, робить інтер'єр практичним і затишним. Якісно спроектоване і візуально приємне освітлення у ванній здатне підкреслити достоїнства інтер'єру, розставити необхідні акценти, наповнити простір флюїдами гармонії і заспокоєння.
Організація підсвічування у ванній кімнаті
Дизайн освітлення у ванній кімнаті може бути реалізований без особливих вишукувань - за допомогою стельового освітлення, але може бути і складним - включає кілька груп освітлення: стельового, настінного, підлогового і спеціального. Чим просторіше санвузол, тим більше варіантів підсвічування може бути задіяне. У маленьких ванних не зовсім доцільно захаращувати і так обмежений простір великою кількістю світильників.

Купити світильник за доступною ціною можна тут: serenagroup-ru.com.

Освітлення будь-якого приміщення, включаючи ванну, прийнято розділяти на два основних види: природне і штучне. Природне освітлення - це потоки світла, проникаючі в інтер'єр з вікон. Вважається, що значна кількість денного світла створює найбільш комфортну атмосферу в приміщенні. Санвузли, на відміну від інших кімнат, зазвичай не мають віконних прорізів, але якщо вікна присутні - це великий плюс для ванної.


Штучне освітлення виступає в ролі «замінника» природного світла у ванній і ділиться на кілька підвидів:

Основне розсіяне. Цю функцію зазвичай виконує стельова підсвічування ванній, організована за допомогою підвісних, накладних або вбудованих світильників. Джерелами світла служать лампочки розжарювання, світлодіоди, газорозрядні і енергозберігаючі лампи.
Інтер'єрний заливне світло. Присутній у вигляді підсвічування, що формує рівномірно освітлену площину або обмежену ділянку на підлозі, стіні, стелі. У інтер'єрі ванної може бути реалізований за допомогою світлодіодних стрічок, лайт-шнурів або люмінесцентних ламп, встановлених в нішах або підстельових поличках.
Спрямований світло. Призначений для виділення світлом ефектною деталі в інтер'єрі: барельєфа на стіні, статуетки, вази, кімнатної рослини з красивим листям. Таке світло здатний додати приміщенню театральний драматизм, наповнити образністю. Джерелами спрямованого світла можуть бути поворотні споти або спеціалізовані прожектори, а також лампи з регульованими заслінками, які задають світловому потоку потрібний напрямок.
Робоче освітлення. Формується найчастіше лампами денного світла, практично достовірно створюють ефект природної освітленості. У ванній застосовується для підсвічування дзеркал, щоб було зручно приводити себе в порядок і наносити макіяж.
світильники для ванної (4)

Дизайн освітлення ванної кімнати може бути скомбінований з декількох видів підсвічування, наприклад:

основний і робочої;
основний і спрямованої;
основний, «заливки» і робочої.
Стельова підсвічування у ванній
Розташування освітлення у ванній кімнаті може бути різноманітним: стельовим, настінним, підлоговим - залежно від площини, на якій змонтовані освітлювальні прилади. Але серед усіх варіантів місця розташування світильників стельова підсвічування поширена найбільше, виступаючи оптимальним варіантом основного освітлення в санвузлі, - вона формує ненав'язливі світлові потоки, рівномірно поширюються по всьому об'єму ванною.


Найчастіше роль стельових світильників для ванної кімнати грають накладні світильники з плафоном дископодібної, квадратної або прямокутної форми, щільно притертими до металевої підстави. Таке виконання світильника надійно захищає електроконтакти приладу від попадання вологи. Плафон лампи для ванної кімнати зазвичай має матированную текстуру або пофарбований в молочний колір - так світло набуває м'якість, приємну для сприйняття.

Підсвічування підвісної стелі у ванній
Освітлення стелі ванної кімнати, якщо він виконаний у вигляді підвісного - змонтованого з гіпсокартону, рейок або стельових плит, зручно організувати за допомогою вбудованих точкових світильників. Арматура вбудованих спотів ховається в підстелеві просторі, завжди присутньому за рахунок особливостей монтажу підвісних стель. Вбудовані стельові світильники розташовують зазвичай з певною закономірністю, дотримуючись відстані від 0,5 до 1 м, яке підбирають залежно від габаритів ванної кімнати.

Стельові світильники для ванної кімнати можуть бути не тільки вбудованими, але і накладними - підвісні стелі володіють достатньою жорсткістю і здатні витримати вагу навіть масивних освітлювальних приладів. Основна умова, що пред'являється до світильників для санвузлів - приміщень з підвищеною вологістю - це герметичність. Як правило, виробники вказують клас вологостійкості на упаковці світильника. Для ванної підійдуть джерела світла з маркуванням IP44 (захист від конденсату і випадкових бризок) і IP55 (захист від прямого попадання водяних струменів).

Підсвічування натяжної стелі у ванній
Освітлення у ванній кімнаті з натяжною стелею має деякі особливості, зокрема - неможливо використовувати для підсвічування стелі з ПВХ лампи розжарювання, які нагріваються і можуть розплавити плівку. Також існують нюанси монтажу світильників - необхідні спеціальні кріпильні елементи - безпосередньо до плівки накладні або вбудовуються освітлювальні прилади кріпити не можна.


Оригінально виглядає підсвічування натяжної стелі, розташована в обрамляючому стельовому карнизі - це варіант світловий заливки, коли освітлена смуга підкреслює периметр стелі. Ефектно виглядають оптоволоконна підсвічування, заведена за лицьову площину ПВХ полотнища, - вона формує міріади дрібних світяться точок, що нагадують зоряне небо.

На фото дизайну освітлення у ванній, спроектованого за принципом «зоряного неба», Ви можете побачити, що подібний варіант підсвічування гарний у комбінації з темним натяжною стелею: чорним, синім, фіолетовим. Але не варто побоюватися ПВХ стелі інтенсивного відтінку - лакове покриття має легкий дзеркальний ефект, тому, незважаючи на густий колір, плівка буде візуально «піднімати» стельову площину.

Просмотров: 830 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz