Пятница, 26.04.2024, 03:38
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Апрель » 21 » Як вибрати супутникову антену
20:24
Як вибрати супутникову антену

Супутникова антена - найпростіший спосіб забезпечити широкосмуговий доступ в інтернет і інші сервіси в будь-якій точці світу, як стаціонарно, так і в динаміці - наприклад, під час поїздки на автомобілі.

Щоб ви могли дивитися улюблені телеканали в каюті своєї яхти, на різних орбітах навколо планети обертаються кілька десятків високотехнологічних супутників зв'язку і телемовлення. Всі вони ведуть роботу в різних діапазонах, з різною поляризацією і з різною пропускною здатністю.
Як вибрати супутникову антену
Розібратися, що з обладнання дійсно необхідно для впевненого прийому сигналу, а також зрозуміти, як вибрати супутникову антену, яка при цьому краще: активна, пасивна, зовнішня, кругова, всенаправленная, або краще зробити супутникову антену самостійно - для користувача часто непросто. Оскільки пасивна та активна супутникова система призначені для принципово різних цілей, а повноцінної всенаправленной супутникової антени поки не вдалося створити через великі відстані між антеною і супутником, без фахівця часто неможливо визначитися виборі і переконатися в технічній сумісності всіх компонентів.
Як вибрати супутникову антену

Які супутникові антени кращі? Складно сказати. Найбільш сучасними сьогодні є зовнішні супутникові антени, виконані в виносному форм-факторі для монтажу на вулиці, в тому числі в областях з складними кліматичними умовами.

Як влаштована супутникова антена

Приемопередающая частина супутникової системи зв'язку складається з трьох основних компонентів: дзеркало, приймач і передавач. Передавач сигналів на супутник, або BUC, необхідний на антенах, провідних трансляцію, оскільки такі супутникові системи працюють одночасно в двох напрямках: супутник-антена і антена-супутник.
Як вибрати супутникову антену

Двостороння супутниковий зв'язок призначена, в першу чергу, для VSAT антен, малих супутникових наземних станцій, що виглядають по суті як супутникова антена з встановленими в одному корпусі приймачем і передавачем. VSAT станція здійснює повний доступ в інтернет на максимальних швидкостях, що надаються оператором супутникового зв'язку. Потужність випромінювання вихідного каналу залежить від підсилювача BUC, і чим вона більше, тим зв'язок буде надійніше.

Як вибрати супутникову антену
Приймаючий сигнал з орбіти супутниковий конвертер LNB є безпосереднім елементом супутникової антени будь-якої спеціалізації. Даний підсилювач встановлюється і в телевізійних системах, і в супутникових земних станціях зв'язку, і в тому числі визначає фізичні параметри мовлення:

частотний діапазон (сьогодні найбільш поширені C, Ku і Ka діапазон)
вид поляризації супутникової антени - вертикальна або горизонтальна, права чи ліва кругова; за поляризацію відповідає ортомод, пристрій для прийому і подальшої обробки сигналу.
У більшості випадків прості телевізійні супутникові системи поєднують приймальний підсилювач і ортомод. Тому при виборі антени необхідно знати потужність передавача частоту роботи передавального супутника і поляризацію мовлення, щоб правильно підібрати приймальний і передавальний підсилювач, а також ортомод, якщо він потрібен.

Як вибрати супутникову антену
Дзеркало - це безпосередній приймач супутникового сигналу, тому воно повинно вибиратися з урахуванням наступних факторів:

локалізація місця прийому сигналу;
до якого оператора плануєте підключитися;
кількість супутників, до яких належить підтримувати контакт;
тип носія - мобільний або стаціонарний об'єкт;
місце установки безпосередньо антеною системи.
 супутникова антена VSAT
Місце, звідки буде вестися робота з супутником впливає на вибір як оператора, так і певного променя. В даному випадку вам допоможуть спеціалізовані карти по регіонах і по рекомендованим кутах супутникової антени. Інформація по супутниках зв'язку, що надає широкосмуговий доступ в інтернет, досить у великому вигляді представлена ​​в інтернеті. За передбачуваним супутникам, з якими буде вестися робота антеною системи, варто визначатися виходячи з розрізу поставлених завдань.

Як вибрати супутникову антену
У той же час вибір об'єкта, конкретного місця на об'єкті під монтаж супутниковою антеною системи також залежить як від завдань, так і від масогабаритних властивостей антени, розташування ребер жорсткості і можливості прямого направлення на обраний супутник.

За форм-фактору існують кілька варіантів, найпоширеніші супутникові антени це:

прямофокусная, вона ж кругла,
офсетний, вона ж еліптична,
Багатофокусне.
Прямофокусная антена має свої плюси завдяки розташуванню опромінювача, який знаходиться рівно по центру прийнятого пучка, завдяки чому відображення і фокусування всього сигналу йде прямим відображенням в нього. Це зменшує прямі втрати і збільшує стабільність каналу. Мінуси даної структури - вимогливість до напрямку антени: строго на супутник, а також розташування випромінювача, що перекриває частину корисної площі дзеркала. Однак рішення є оптимальним для передачі сигналу, так як випромінювач направлений безпосередньо на супутник.

Як вибрати супутникову антену
Другий варіант конструкції - офсетна антена. Корисний сигнал відбивається від дзеркала на приймач, розташований трохи осторонь від прямого напрямку променів на супутник. Такі антени ефективно підключаються до декількох супутниках відразу, так як їм досить невеликої ділянки променя, відбитого в опромінювач.

Багатофокусне антена перевідбивається прийнятий сигнал другим дзеркалом, що знижує можливі втрати сигналу. Такі антени з декількома випромінювачами відмінно підходять для стабільної роботи з великою кількістю спрямованих променів з різних супутників.

Як вибрати супутникову антену
Наступним параметром для вибору супутникової антени є її габаритні характеристики. Розміри антени визначає сигнал супутника.
Співвідношення сигналу і діаметра антени:

53dbW - 0.6м,
48dbW - 0.8м,
45dbW - 1.0м,
40dbW - 1.5м.
Варто врахувати, що чим більше радіус дзеркала антеною системи, тим краще і надійніше буде зв'язок, тобто при наявності вибору краще брати більший радіус. На вибір також повинна впливати наявність відсутності сигналу, оскільки чим більше площа прийому супутникового променя, тим більше шансів, що сигнал пройде незважаючи на непрозорі для радіосигналу об'єкти між антеною та супутником.

Види супутникових антен
Супутникові антени виконуються як суцільні \ цельноштампованние, сітчасті і збірні \ секційні. Суцільні виконані з цілого металевого листа і мають форму без технічних отворів і зчленувань. Їх якість прийому сигналу краще за інших, а конструкція менше схильна до зламів і дефектів в процесі експлуатації.

Сітчасті антени збираються зі смужок, утворюючи приймальню сітку. Їх перевага в меншій парусність, тому сітчасті супутникові антени краще в районах з підвищеною вітрової навантаженням.

Як вибрати супутникову антену
Збірні антени складаються з пелюсток і можуть бути компактно упаковані для транспортування і тривалого зберігання. Вони, як і секційні, зручні для регулярного перенесення, оскільки легко складаються і дозволяють швидко розгортати систему. Мінуси конструкції - в слабких зчленуваннях пелюсток, які легко ламаються і вимагають регулярного професійного обслуговування.

У сітчастих супутникових антен якість сигналу дещо гірше, ніж у суцільнометалевих, але не через технічні отворів. Так як для правильного відображення променя форма дзеркала повинна бути строго параболічної, передбачено створення сітчастої антени з мінімальним відхиленням від правильної форми. Але лінії сітки все ж розташовуються на найкоротшій відстані один від одного - по прямій, таким чином, фактично параболоїд сітчастої антени є дискретним, а не правильної безперервної форми.

Як вибрати супутникову антену
Якщо в частотному діапазоні Ku допускається відхилення від правильної форми лише на 6 мм, то в С діапазоні, цей рівень через довжину хвилі становить вже 19 мм. Таке відхилення набагато простіше дотримати. Через це сітчасті супутникові системи набагато частіше використовуються в С-діапазоні, їх корисний рівень сигналу достатній для ведення повноцінного мовлення.

Матеріали для виготовлення супутникових антен мають різну відбивну здатність. Пластик, покритий радіоотражающім шаром, втрачає форму під впливом прямих сонячних променів.

Як вибрати супутникову антену
Сталева супутникова цифрова антенна важка і нерідко іржавіє. Алюміній, здавалося б, підходить під більшість вимог, але дуже легко гнеться і тріскається. Композитні матеріали дороги у виробництві.

При монтажі супутникової антени важливо врахувати і дотримати фактор підвіски, який безпосередньо впливає на періодичну підстроювання антени, а також визначає захист від зовнішніх факторів: вібрації, механічних пошкоджень, вітрового навантаження і т.д. Кронштейни для супутникової антени поширені в двох видах: азимутальні та полярні. У першому випадку супутникова система жорстко закріплена під необхідними кутами до горизонту і азимуту. У другому випадку підвіска враховує можливість обертання підвіски по азимуту з урахуванням розташування супутників.

Ключовим фактором при складанні комплекту супутникової антени є фокусна відстань. Якщо обладнання для вас підбирає кваліфікований фахівець, можна обійтися без дослідження фізики процесу.

Як вибрати супутникову антену
В цілому, супутникові системи діляться на короткофокусні і довгофокусні. Яку супутникову антену вибрати - вирішувати вам, проте в кожному випадку в залежності від завдань варто перевіряти необхідний фокус і співвідношення діаметра антени з фокусом. Даний параметр безпосередньо залежить від діаграми спрямованості, крім цього на нього впливають і супутник, і необхідний рівень сигналу.

Якщо коротко, для простого перегляду телеканалів або не дуже активного використання доступу в інтернет вибирайте довгофокусні антени з попередньо встановленими кронштейнами кріплення опромінювача. В іншому випадку, краще звернутися до фахівця для розрахунку всіх даних. Інакше велика ймовірність помилитися, і замість дорогої супутникової системи отримати непрацюючий набір пазлів.

Як вибрати супутникову антену
Якщо ви вирішили виготовити супутникову тарілку своїми руками, зверніть увагу, що основна складність полягає не у виробництві дзеркала, а в конвертері. Зробити конвертер самостійно складно через технологічною начинки. А ось як дзеркало підійде практично будь-який параболоїд потрібної геометрії, спрямований у вірному напрямку і закріпленими в потрібному місці опромінювача з конвертером. Така конструкція цілком здатна забезпечити стабільний зв'язок в одну сторону, наприклад, приймати телесигнал. Для двосторонньої супутникового зв'язку будуть потрібні точні настройки і за діапазоном, і по прийнятому сигналу, тут вже не обійтися без фахівця.

Але при сучасному насиченні ринку недорогими супутниковими антенами, доцільно придбати закінчений продукт супутниковою антеною системи і отримати повний функціонал.

Просмотров: 833 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz