Суббота, 20.04.2024, 15:28
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 2 » Як вибрати стабілізатор напруги
02:34
Як вибрати стабілізатор напруги

Найдорожчий побутовий прилад, який є на кожній кухні, це холодильник. Багато наших співвітчизників воліють зберігати вдома пристойний запас самих різних продуктів, від свіжих овочів до консервів. І вони просто не можуть уявити своє життя без холодильника.
На жаль, далеко не в кожному великому місті (не кажучи вже про невеликі населені пункти) перепади напруги є рідкістю. Нерідко відбуваються якщо не відключення електрики, то стрибки напруги в мережі. В результаті замість звичних 220в в мережу подають більша напруга. А це згубно позначається на стані техніки.
Сучасні холодильники зазвичай досить надійні, так як мають функцію автоматичного контролю. Але вона рятує далеко не завжди. В результаті холодильник вартістю в десятки тисяч рублів перетворюється у величезний шафа, займає половину кухні.
Щоб цього не сталося, слід придбати стабілізатор напруги для холодильника.

Замовити стабілізатор напруги можна тут: prel.prom.ua.

Так, доведеться добре витратитися за річ, яка може ніколи не стати в нагоді. Зате ви гарантуєте собі, що дорогий холодильник не вийде з ладу. До того ж, якісний стабілізатор напруги дозволяє виключити можливість перегорання холодильника з наступних причин:
перевантаження;
перегрів;
коротке замикання;
підвищена напруга;
знижена напруга.
Тому підходити до вибору відповідної моделі слід максимально серйозно і відповідально.
Стабілізатор напруги для холодильника
Вибір потужності

Якщо ви купуєте занадто слабку техніку, то досить високий ризик того, що вона вийде з ладу при найменшому стрибку напруги. Ну а при покупці дуже потужною доведеться переплатити значну суму, що також досить неприємно. Тому вибирати стабілізатор напруги потрібно для конкретного холодильника.
Спочатку потрібно дізнатися потужність вашого холодильника. Вона обов'язково вказана в паспорті. Якщо паспорта немає, то можна знайти опис конкретної моделі в інтернеті.
Коли потужність встановлена, її потрібно помножити на 40%. Подібний запас гарантує, що стабілізатор напруги витримає навіть серйозні навантаження, захищаючи будь-яку побутову техніку.
Для ілюстрації візьмемо холодильник з потужністю 2000 Вт (або 2 кВт). Множимо на 40% і отримуємо 2800 Вт. Не факт, що вдасться знайти стабілізатор саме з такою потужністю, але можете не сумніватися – модель з потужністю від 2800 до 3000 Вт чудово впорається з поставленим завданням.
Одна фаза або три?

Це питання зачіпає далеко не всіх читачів статті. І все-таки він також досить актуальне – який стабілізатор напруги вибрати – однофазний або трифазний?
У людей, які проживають у старому будинку, де проведена стандартна однофазна мережа, подібне питання навряд чи виникне – просто потрібно купити однофазний стабілізатор.
А от як правильно вибрати, якщо трифазна мережа? У деяких випадках можна обійтися більш дешевим однофазним стабілізатором – захист стандартного холодильника від цього не постраждає. А ось якщо холодильник трифазний, то доведеться придбати куди більш дорогий трифазний стабілізатор. Це єдиний спосіб забезпечити надійний захист побутової техніки.
Тип стабілізатора

Ще одне важливе питання, на який потрібно дати відповідь – тип стабілізатора. На сьогоднішній день у продажу можна побачити наступні групи:
симісторні;
релейні;
електромеханічні (вони ж сервопривідні);
ферорезонансні.
Всі вони володіють перевагами і недоліками, про які потрібно знати.
Симісторний може похвалитися низьким рівнем шуму під час роботи, а також високою швидкістю комутації. При цьому їх ККД досить високий – від 96 до 98%. Головний же їх недолік – вкрай висока вартість. В деяких випадках їх ціна порівнянна з ціною самого холодильника. Тому назвати їх популярними ніяк не можна.
Релейні вигідно відрізняються високою швидкістю регулювання. До того ж, вони коштують досить дешево, та й ККД не підводить – 97-99%. На жаль, є і мінуси, наприклад, низька вихідна потужність, мала точність стабілізації і спотворення синусоїди. Незважаючи на це, саме релейні моделі користуються найбільшою популярністю.
Електромеханічні моделі володіють високою точністю регулювання і відсутністю спотворення синусоїди. Їх ККД також високий – 97-99%, а вартість не надто висока. Але наявність механічних рухомих деталей значно знижує надійність і довговічність. Тому перш ніж вибрати таку техніку, серйозно подумайте – чи варто воно того?
І, нарешті, ферорезонансні. Вони відрізняються величезним ресурсом роботи, точністю стабілізації і надійністю. При цьому вони займають середню цінову нішу. Але мінуси досить значущі. Головним з них є вкрай низький ККД – від 70 до 80%, що викликає серйозний перевитрата електроенергії. Звичайно, такий стабілізатор напруги холодильника важко назвати вдалою покупкою.

Просмотров: 409 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz