Пятница, 29.03.2024, 11:45
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 5 » Як вибрати шпатель
18:16
Як вибрати шпатель

Шпатель - незамінний будівельний інструмент, який використовується при таких видах робіт, як шпаклівка стін і стелі, видалення старої побілки і шпалер, укладання плитки та інших.

Шпателі відрізняються один від іншого за розмірами, формою і метою застосування. Приступаючи до оздоблювальних робіт, важливо визначити, як вибрати шпатель, щоб робота була виконана максимально якісно і без зайвих витрат часу. Основні види шпателів: фасадний, малярський, зубчастий, кутовий і шпатель-шкребок. Розрізняються вони також за матеріалом: сталеві, гумові і пластикові. Розглянемо кожен вид окремо.

Як вибрати шпатель

Традиційно при ремонтно-оздоблювальних роботах використовується фасадний шпатель, зроблений з неіржавіючої сталі. Це самий багатофункціональний шпатель, призначений для закладення шпаклівкою тріщин і нерівностей, очищення стін і стель від старих будматеріалів, нанесення плиткового клею і грунтовки і багато чого іншого. З його допомогою можна підготувати поверхню для роботи іншим більш спеціалізованим інструментом.

Фасадні шпателі зроблені досить якісно. Вони оснащені міцною двокомпонентною ручкою, добре скріплюються зі сталевим полотном. Матеріал і міцність шпателя дозволяють розмішувати в'язкі матеріали, здатні зламати інший, менш якісний шпатель. Також їм можна розмішувати різні за хімічним складом розчини. Важкі роботи і суворі умови витримає тільки фасадний шпатель.

Зверніть увагу! Остерігайтеся підробок! Якщо на шпателі ви знайшли шар мастила, значить, він зроблений з вуглецевої сталі, покритої блискучим напиленням, що імітує нержавійку. Такий інструмент дуже скоро заіржавіє і вийде з ладу.

Замовляйте якісний шпатель за доступною ціною тут: шпатель цена.

Як вибрати шпатель

Фасадний шпатель можна використовувати разом з малярським. Певна маса шпаклівки знаходиться на фасадній, а малярським відбираємо потрібну кількість і наносимо на поверхню.

малярський

Як вибрати шпатель

Малярський шпатель, як правило, використовується при заключних видах облицювальних робіт. Саме він залишить останній слід на поверхні, тому до якості цього шпателя потрібно поставитися максимально серйозно. Зазвичай малярський шпатель має гнучке пружинисте лезо. Воно ідеально підходить для вирівнювання і закладення тріщин. Хороші малярні шпателі виготовляються з незаточена нержавіючої сталі.

Зверніть увагу! Шпателі з нержавійки зручні в застосуванні, легко піддаються чищенню і змивання налиплого матеріалів.

З його допомогою можна шкребти стару обробку і пом'якшити стару фарбу, використовуючи розчинники. Іноді застосовується і для штукатурки стелі, наприклад. Не беріть занадто вузький і довгий шпатель, роботу якого вкрай важко контролювати. Шпателем з прямокутним, а не з трапецієподібним лезом, легше витягувати шпаклівку з відра.

Плюс малярного шпателя в тому, що він досить багатофункціональний і зручний у використанні. Мінус - в його недовговічності. Його гнучкі можливості при довгій експлуатації можуть зробити його непридатним для використання.

Правила, що стосуються різних видів шпателів:

Чим гостріше кут нахилу, тим більше робоча поверхня.
Шпаклівку краще наносити на середину шпателя, щоб при натиску вона могла ущільнено сповзати до країв.

Як вибрати шпатель

Такий вид шпателя створений спеціально для нанесення клейової суміші. Керамічна плитка - популярний декоративний матеріал, який використовують для облицювання стін у ванній і на кухні. Якраз шпатель з великими зубцями прекрасно підійде для укладання плитки. За допомогою цього шпателя можна класти і плитку для підлоги, і різні види музичних плит. Завдяки зубців на полотні шпателя, можна усувати бульбашки повітря з клейової маси, що дозволяє створити більш щільну посадку плитки.

Частота зубців і їх розмір дозволяє вибирати між шпателями, орієнтуючись на товщину шару плиткового клею. Чим більше суміші, тим більше повинен бути шпатель і його зубці. Для нанесення рідких емульсій використовуйте шпатель з трикутними зубцями. Використовуючи для даного виду робіт саме зубчастий шпатель, ви уникнете перевитрати недешевого плиткового клею.

Як вибрати шпатель

Зубчастим шпателем зручно пробийте зашпакльовану стіну перед нанесенням просочення для вінілових шпалер. Крім усього іншого, такий шпатель дозволяє створювати фактуру штукатурки. Привабливий естетичний зовнішній вигляд оздоблювального шару дозволить довго радіти тонкому будівельній майстерності.

Зверніть увагу! Ширина шпателя повинна бути більше плитки, або, принаймні, їх розміри повинні збігатися.

У продажу є універсальні металеві зубчасті шпателі прямокутної форми. Кожна сторона цього прямокутника має зубчастий ряд різного розміру. У такого шпателя немає ручки, що ускладнює його використання.

Як вибрати шпатель

Зубчастий шпатель - одногранний або чотирикутний - може виготовлятися також з пластмаси. Але такий варіант є менш популярним через ковзання по клейкою суміші і швидкого сточування зубців.

Кутовим малярським шпателем вирівнюють зовнішні і внутрішні кутові зони. Але з постійним застосуванням алюмінієвих або пластикових куточків, такий вид шпателя втрачає свою актуальність. Робота кутовим шпателем вимагає старанності і уважності, а також дотримання чіткої перпендикулярності поверхні. Для цього потрібно, щоб сам шпатель мав точні перпендикулярні площині, розташовані під кутом 90 °.

Як вибрати шпатель

Лезо кутового шпателя має бути товщі і жорсткіше, ніж звичайно. Великий кутовий шпатель легше застосовується в штукатурці, маленький - в шпаклівці.

Кутовий шпатель - кращий з оздоблювальних інструментів, призначених для робіт в кутових зонах. Його використання дає чітку і рівну лінію кута. Кут рівномірно насичується шпаклівкою і заодно прошпаклевивается обидві поверхні поруч з кутом.

Як вибрати шпатель

Гумовий шпатель являє собою цілісний гумовий інструмент, призначений для затирання швів, вм'ятин і подряпин на ламінаті і кахельної плитці. Ідеально підходить для роботи з герметиком. Можна також закладати шви між декоративним камінням. Гумовим шпателем можна не боятися працювати з дорогою і крихкою плитці та інших матеріалів, які легко можна пошкодити сталевим шпателем.

Гумові шпателі мають різну форму і розмір. Найбільш популярні шпателі з маленькою робочою поверхнею, але зі зручною ручкою. Вони схожі на стандартні шпателі. Є ще цікавий варіант - шпатель-терка зі змінними насадками з гуми або каучуку. Ширина такого шпателя становить 40-80 мм.

Зверніть увагу! Крім шпателей, для затирання швів використовуються спеціальні пістолети і вирівнювачі.

Пластиковий і фігурний

Як вибрати шпатель

Пластиковим шпателем видаляють повітря з-під шпалер, проводячи їм по обклеєній поверхні. Працювати таким шпателем зручніше і практичніше, ніж з валиком. Крім цього, його можна використовувати для обрізки шпалер у внутрішніх кутах. Застосовувати слід тільки на рівних поверхнях. Ширина полотна, як правило, становить 200-300 мм.

Фігурний шпатель застосовується на поверхні, покритої рідкими шпалерами. З його допомогою можна перетворити розлучення в красиві візерунки і малюнки.

Як вибрати шпатель

Вибираючи шпатель, звертайте увагу на основні критерії:

1. Зручність. Рука не повинна втомлюватися занадто швидко, тому ручка - важливий елемент, що визначає якість і темп роботи. Ручка повинна бути досить широкою і короткою, що дозволить їй легко лягти на долоню. Лезо інструменту має бути рівним, без задирок і будь-яких скалок.

2. Застосування. Матеріал і розміри шпателя повинні відповідати виконуваним роботам. Широкий шпатель розміром 250-600 мм дозволить лише поверхово вирівняти шар будівельної суміші. За допомогою середнього шпателя, розміром 150-250 мм можна впоратися з нерівностями, ямами та іншими похибками. Вузький шпатель до 100 мм в ширину дозволить вирівнювати невеликі раковини на цементі.

3. Якість. Якщо мова не йде про гумовому або пластиковому, то шпатель повинен бути зроблений з неіржавіючої сталі. Залізний шпатель з напиленням, з часом буде залишати сліди іржі на стінах. І навіть якщо ці сліди будуть не настільки помітними, вони проявляться після ремонту, можливо, навіть через шпалери або фарбу.

Просмотров: 900 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz