Пятница, 29.03.2024, 01:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 27 » Як вибрати правильний протеїн?
02:13
Як вибрати правильний протеїн?

Як вибрати протеїн, який підходить саме для вас і ваших цілей? Це дуже важливе питання для кожного, хто прагне мати гарне і здорове тіло.

Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як правильно підібрати білковий продукт і зможете зробити оптимальний вибір.

Навіть якщо ви не знайомі з біохімією, головне, що вам слід знати: протеїн - це білок. А білок - це найголовніший компонент харчування. Чи займаєтеся ви спортом чи ні - білка в раціоні повинно бути достатньо. А якщо ви тренуєтеся, міняєте своє тіло в кращу сторону, то білку (протеїну) варто приділяти особливу увагу.

Чому білок так важливий? Наші м'язи - це білок майже на 100%. Наш імунітет - це білок. Обмін речовин в нашому організмі повністю регулюється білками. Наші гени - це всього лише інформація про те, які білки будуть зібрані в нашому організмі, а значить, білок визначає, як ми виглядаємо і хто ми є.

Що буде, якщо вживати мало білка? Організму в першу чергу потрібні "робочі" білки - ферменти, білки імунної системи. А тому він з легкістю пожертвує білками м'язів, щоб зберегти основні функції. А значить, м'язи будуть руйнуватися, тіло стане більш в'ялою і безформним, погіршиться стан шкіри і волосся, а також загальне самопочуття.

Рекомендую обрати протеин Гадяч на sport4life.com.ua, замовляйте вже зараз: протеин гадяч купить. Якісний протеїн за доступними цінами.

Скільки білка потрібно вживати в день?
Для підтримки здоров'я досить 1-1,5 г білка на кілограм вашої ваги в день. Якщо ж ви тренуєтеся, вам необхідно 2-2,5 г білка на 1 кг маси тіла. Наприклад, ваш вага - 70 кіло, значить, вам потрібно 140-210 г білка в добу. Така кількість досить складно отримати з їжі. Крім того, вранці і після тренування потрібно швидке надходження білка в кров - а цього звичайна їжа забезпечити не може. Саме тому протеїнові (білкові) коктейлі так потрібні тренується людині.
Дієтологи рекомендують отримувати 50% білка з їжі, а 50% - з протеїнових сумішей.

Так ось, як же вибрати протеїновий продукт з величезного різноманіття?

Все протеїнові суміші розрізняються за кількома параметрами. Ось основні з них.


1. Швидкість засвоєння.

Це, на наш погляд, головна характеристика протеїну. Від неї залежить час прийому протеїну - ранок, після тренування, перед сном.
За швидкістю засвоєння протеїни діляться на 3 групи:

Швидкі
Із середньою швидкістю засвоєння
Повільні.

Крім того, існують комбіновані (мультикомпонентних) протеїни, які містять і швидкі, і повільні компоненти. Вони досить універсальні.

До швидких протеїнів відноситься сироватковий протеїн (швидкий білок молока). Він засвоюється протягом 30-40 хвилин після прийому (звичайно, якщо перед прийомом ви не з'їли тарілку картоплі або макаронів. Якщо з'їли, засвоєння будь-якого білка сповільниться в 1,5-2 рази).

Як визначити, що даний продукт зроблений на основі сироваткового протеїну? Зазвичай в назві таких протеїнів є слово "whey" - "сироватка". Також ви можете подивитися склад продукту. Якщо на першому-другому місці в складі значиться концентрат сироваткового білка або ізолят сироваткового білка, значить, це саме швидкий протеїн.

Швидкий протеїн ідеальний для прийому вранці і відразу після тренування. Це ключові моменти щоденного раціону - ранок і перші 10-15 хвилин після тренування. В цей час організм потребує швидкого вступу білка, і наше завдання - забезпечити йому цей швидкий білок.
Швидкий білок також можна приймати між прийомами їжі.

До протеїнів із середнім часом засвоєння відносяться яєчний білок, соєвий і деякі інші види білка. Зазвичай ці види білка зустрічаються в мультикомпонентних протеїнах, але ви можете їх зустріти і в чистому вигляді. Такі протеїни підійдуть для прийому між прийомами їжі.

Повільний протеїн - казеїн. Цей білок, як і сироватковий, проводиться з молока. Він засвоюється довго, протягом 2-6 годин. Цей білок ідеальний для прийому на ніч - він підтримує ваші м'язи протягом тривалого часу, коли у вас немає можливості поїсти.

Мультикомпонентних протеїни зазвичай містять 2-3 види білка, швидкі і повільні. А значить, їх можна приймати як вранці або після тренування, так і між прийомами їжі і на ніч.

Який з цих протеїнів вибрати?

Якщо ви набираєте масу, основний продукт для вас - швидкий (сироватковий) або мультикомпонентних (змішаний) протеїн. Якщо є можливість, придбайте також повільний протеїн (казеїн) для прийом на ніч. Однак головне для вас - прийом білка вранці і після тренувань, а тому один з ваших продуктів повинен містити в складі сироваткових білок.

Якщо ви худнете, ваше завдання - знизити калорійність раціону, але при цьому підтримати кількість білка. Тому білковими коктейлями ви можете замінювати 1-2 прийоми їжі в день. Тут ідеальним варіантом буде придбати 2 різні продукти: швидкий (сироватковий) для прийому після тренувань і між прийомами їжі і повільний (казеїн) для прийому на ніч і заміни прийомів їжі. Якщо ж ви бажаєте вибрати тільки один продукт, вибирайте мультикомпонентних, але з мінімальним вмістом вуглеводів.


2. Вміст білка.

З цим показником все відносно зрозуміло: чим більше білка в протеїнової суміші, тим краще. Високобілкові суміші містять зазвичай від 65 до 90% білка. Однак протеїни з вмістом більш як 80% зазвичай мають досить високу вартість. Тому радимо оцінювати зміст білка в продукті, а ще краще - підраховувати вартість 1 грама білка в суміші. Всі необхідні дані містяться в описі товарів на нашому сайті і на упаковці протеїну.


3. Смак.

Хтось любить шоколад, інші є прихильниками полуниці. Універсальних смаків, мабуть, не існує. Але вибирати протеїн все-таки варто з урахуванням його смаку, тому що приймати вам його доведеться щодня. На щастя, на сьогоднішній день протеїни випускаються з різними смаками, які можна змінювати і комбінувати, як вам захочеться.


4. Біологічна цінність.

Біологічна цінність протеїну визначається двома факторами:

1) Відповідність амінокислотного складу білка складу білків тіла. Що це означає?
Білки складаються з амінокислот як ланцюг - з ланок. Одних амінокислот нам потрібно більше, інших - менше. Чим більше склад білка їжі схожий на склад білка наших м'язів, тим краще. Для оцінки цієї відповідності використовується таке поняття, як амінокислотний скор.

За цим показником лідирує сироватковий білок. Однак ідеального за складом білка не існує. Кращим варіантом є поєднання декількох видів білка. Його можна досягти, вибираючи мультикомпонентних протеїни або зробивши свій раціон більш різноманітним.

2) Відсоток білка, засвоюваний у шлунково-кишковому тракті.
Будь-білок засвоюється не на 100%. Білки молока (сироватковий, казеїн) і яєчний білок засвоюються на 96%, білки риби і м'яса - на 93-95%, білки бобових - на 70%. Тут, знову ж таки, краще за все поєднувати різні види білка.


5. Ціна.

Ціна - також істотний фактор, що визначає вибір протеїну. Якщо вам важливо краще співвідношення ціни і якості, є чимало вигідних продуктів з гарною якістю. Якщо ж вам потрібен самий-самий кращий продукт і ви готові за це платити - тоді для вас продукти преміум-класу.

Найвигідніші протеїни з нашого асортименту - протеїни компанії Pureprotein. Це російська компанія, яка виробляє спортивне харчування дуже пристойної якості за вигідною ціною.
Для виробництва своїх продуктів Pureprotein використовує імпортну сировину, за рахунок чого підтримується якість і ефективність продуктів.
А доступна ціна досягається за рахунок м'якої упаковки і відсутності митних зборів. У лінійці протеїнів Pureprotein є всі види білкових продуктів: сироватковий, казеїн, мультикомпонентних, яєчний, соєвий і змішаний вегетаріанський протеїн.

Найвигідніші протеїни серед імпортних - це протеїни від німецько-американської фірми Maxler.
До середньої цінової категорії можна віднести такі протеїни, як Dymatize, Syntrax і Fit Foods (Mutant).
Протеїни преміум-класу - продукти від виробників Optimum Nutrition, BSN, MHP і деяких інших.


6. Ступінь очищення.

По суті, цей показник не важливий при виборі протеїну, але все ж вам варто про нього знати. Це не означає, що протеїн може бути "чистим" або "брудним". Ступінь очищення показує, наскільки протеїн очищений від інших компонентів сировини.

Наприклад, сироватковий білок виробляють з молочної сироватки. Крім білка в ній міститься молочний цукор - лактоза, жири та інші речовини. Після очищення, фільтрації та інших технологічних стадій залишається чистий білок з деякими іншими речовинами. За ступенем такого очищення білок поділяється на концентрат і ізолят. Концентрат - менш очищений білок, ізолят - більш очищений.

Найчастіше в протеїнах використовується сироватковий концентрат або суміш концентрату і ізоляту. Чистий ізолят використовується набагато рідше і, як правило, коштує набагато дорожче, зате і вміст білка в такому продукті найвище, а кількість жирів і вуглеводів мінімально. Це може бути важливо для людей з непереносимістю лактози. Приклади продуктів, що містять тільки ізолят: Syntrax Nectar і Ultimate Nutrition ISO Sensation.

Проте, концентрат сироваткового білка - продукт досить очищений і містить зовсім небагато жирів і вуглеводів. Якщо ви набираєте масу, то можете не звертати уваги на цей показник. Якщо худнете - вибирайте продукт з меншим вмістом вуглеводів і жирів. Або - якщо дозволяє виділений на протеїни бюджет - продукти на основі ізоляту сироваткового білка.

Також в складі протеїнів ви можете зустріти таку річ як гідролізат сироваткового білка. Що це таке? Якщо уявити, що білок - це ланцюжок з амінокислот, змотана в клубок, то гідролізат - це коротші "шматки" такого ланцюжка.

У гідролізату два переваги і один недолік. Перевага номер один: практично нульовий вміст жирів і вуглеводів. Перевага номер два: дуже швидке засвоєння. Це особливо важливо після тренувань, коли відновити рівень поживних речовин потрібно максимально швидко. Недолік - висока ціна.


Підводячи підсумок, можна сказати, що:
При виборі протеїну слід пам'ятати про вашу мету: набір ваги, схуднення або підтримання здоров'я і краси. Також зверніть увагу, що для досягнення результату важливо саме кількість білка, яке ви вживаєте.
У разі сумнівів робіть вибір на користь універсальних мультикомпонентних протеїнів.
Ну і, звичайно, стежте за змінами свого тіла і стаєте ще краще з кожним днем!

Просмотров: 486 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz