Суббота, 27.04.2024, 06:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 6 » Як вибрати подушку для сну
01:32
Як вибрати подушку для сну

Наше ранкове настрій часто залежить від того, як ми спали. Що сон був міцним і здоровим, потрібно в першу чергу правильно вибрати подушку для себе. Існує кілька форм і наповнювачів подушок. Про те, яку подушку краще вибрати, ми і поговоримо.

Форма подушки

Найважливіше при виборі подушки, це її форма. Під час сну, в горизонтальному положенні, хребет знаходиться в такому ж положенні якби ви стояли. Подушка повинна повторювати контури шийного відділу хребта. Саме в такому положенні хребетні артерії вільно йдуть до мозку і забезпечують хороше кровопостачання. Якщо спати на високій подушці, голова закидається до верху, в результаті одна з хребетних артерій перекривається і кровотік в мозку порушується. Не правильне положення хребта, що може призвести навіть до інсульту!

правильне розташування позвночника прямокутна подушка
Існує кілька форм подушок:

Квадратна (купецька)
Прямокутна
Ортопедична
Валик
Вибираючи форму подушки, більше потрібно схилятися до прямокутної форми. Чому? Якщо подушка буде квадратна, вам доведеться покласти на неї плечі, а це вже не правильно. На подушці повинна лежати шия і голова.

Замовляйте якісні турецькі подушки тут: KİLİM RUGS.

ортопедична подушка
На сьогоднішній день існує дуже великий вибір подушок. Різновиди їх велику кількість матеріалу, по жорсткості і вигинів. Вибирати ортопедичну подушку, потрібно конкретно під кожну людину, залежно від його комплектації.

Але ви повинні знати, що не можна користуватися ортопедичною подушкою якщо у вас болить шия або ви страждаєте хронічними головними болями. Для початку потрібно вилікуватися, а потім вже підібрати потрібну вам формою подушку. Так як подушка не лікує, а тільки підтримує правильне положення хребта.

шийний валик
Деяким може бути зручно спати на шийному валику. Але його теж потрібно підбирати за розміром і жорсткості для кожного індивідуально. Лежачи на спині або на боці, він так само повинен повторювати контур шиї.

Наповнювач подушок

Розглянемо кілька найбільш поширених матеріалів для наповнення подушок:

Пташине перо
Холлофайбер
Синтепон
Подушки з натуральний наповнювачем таким, як пташине пір'я або пух, не важливо якої птиці, фахівці рекомендують взагалі не використовувати. Так як всі натуральні наповнювачі є джерелом зарази - грибків, цвілі, кліщів. Більш того людям з алергічними реакціями чи при дерматиті, такі подушки взагалі протипоказані.

На даний момент є багато синтетичних замінників не шкідливих для здоров'я людини. Найпоширеніший з них і доступний за ціною холлофайбер. Їм наповнюються не тільки подушки, але і ковдри. Переваги такого матеріалу - він легкий, провітрюваний, безпечний з боку шкірних захворювань і так само він добре тримає форму.

Синтепон - найбільш дешевий матеріал з синтетичних тканин. Подушки з цього матеріалу легкі і провітрювані. Погано і недовго тримають форму. Після прання синтепон починає згортатися і перетворюватися в грудки. Такі подушки дешеві, але і термін їх служби короткий.

Догляд за подушкою

Прати і чистити подушки потрібно обов'язково, так як голова є одним з найбрудніших і жирних місць людини. А подушка весь цей негатив вбирає в себе.

Подушки з синтетичних матеріалів рекомендується прати один раз в два тижні. Стирається вона в пральній машинці, в режимі не більше 45 градусів. Наподушечник (гіпоалергенний чохол) потрібно прати один раз в тиждень. А наволочку треба міняти два рази на тиждень.

Якщо ж ви все таки користуєтеся пухової подушкою, то її необхідно чистити 1-2 рази в рік, у спеціально обладнаних місцях для чищення подушок. Де її повністю розпорюють, чистять пір'я і змінюють напірник.

Якщо Ви знаєте яку подушку краще вибрати, тоді залишайте свої поради в коментарях, це допоможе всім нам зробити правильний вибір!

Просмотров: 721 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz