Суббота, 27.04.2024, 00:02
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Январь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Январь » 22 » Як вибрати пиво
22:46
Як вибрати пиво

Якщо десять років тому можна було запам'ятати пару-трійку улюблених марок і спокійно називати їх в магазинах і барах, то тепер полки заставлені пляшками з незрозумілими сортами, а бармени зрадницьки запитують, чи не хочете покуштувати темний лагер, який їм тільки що привезли. Ми пропонуємо базові принципи, які допоможуть новачкам зорієнтуватися в меню і не загубитися в магазині.

Конкретне пиво яке я иожу рекомендувати ви знайдете тут: какое пиво привезти из праги.
 
1. Сорти

Є два види пива: ель і лагер. Вони відрізняються між собою типами використовуваних дріжджів і способом виробництва. При цьому обидва можуть бути темними і світлими, фільтрувати і нефільтроване, пастеризованими і непастеризоване, їх завжди можна замовити в пивний бар.

Пиво ділиться також на сорти. Саме їх назвами зазвичай хизуються знавці в барах. З світлих лагерів зазвичай всі знають Пілснер, а з темних найвідоміший - пліч. До світлих елям відносять біттер і IPA, до темних - стаут і портер.

Дев'яносто відсотків того, що ми бачимо купуємо в магазинах і п'ємо в барах - це світлий лагер. Він популярний серед новачків за рахунок своєї привабливою прозорості та легкого смаку. Проте знавці поступово переходять на більш складні пряні тони пшеничного пива, кавово-палений смак темних сортів, хмільну гіркоту англійських і американських елів і кислі відтінки бельгійських ламбік. Вони не зациклюються на одних і тих же марках і сортах.

світлий лагер
2. Країни-виробники і пивоварні

У пива немає національності, Але російські споживачі наполегливо воліють німецьке, чеське та бельгійське пиво вітчизняному. Однак це хибні уявлення: нарватися на кислятину можна і в європейських країнах, визнаних лідерах пивоваріння. Все залежить від конкретного заводу, на якому зроблений напій.

Виробництва бувають двох видів: концерни, Варя продукт, орієнтований на масового споживача і невеликі крафтового пивоварні.

Саме крафтового пиво, зварене на міні-пивоварнях, привертає справжніх знавців. На відміну від них, новачок ще не може відчути різницю в смакових букетах: напій часто здається надто гірким або міцним.

Пивовар з книги Йоста Аман Ständebuch (1568)

Зараз в Росії стали серйозніше ставиться до культури пива і, як наслідок, стало збільшуватися кількість невеликих приватних броварень. Пиво ручної роботи нині можна знайти в пабах, і в спеціалізованих магазинах. Однак при його покупці варто пам'ятати, що все ж воно на любителя.

Також цікаво відзначити, що пиво «Балтика 6» визнана одним з кращих портерів від великих пивоварень. Але при цьому треба розуміти, що таке пиво вироблено для масового споживача: на відміну від крафтового у нього більш простий смак, менше гіркота. Зараз у магазинах продається багато місцевих марок. Їх продукт не поступається за смаком своїм закордонним конкурентам, а коштує в рази дешевше.

Пиво великих інтернаціональних компаній, вироблене у нас і закордоном між собою також нічим не відрізняється. Так що Heineken, зварений на батьківщині в Голландії, нічим не відрізняється від виробленого в Петербурзі або Іркутську.
3. Вибір пляшкового пива в магазині

Завжди дивіться на дату розливу та умови зберігання.

Уважно читайте етикетку і вибирайте пляшку з найближчою датою розливу. Іноді на полиці одне і те ж пиво може виявитися з різними маркуванням.

Дуже сильно на якість пива впливають умови зберігання. Будь-яке, навіть саме якісне пиво, не витримає довгого зберігання на теплій вітрині, тому в магазині завжди потрібно брати пиво з холодильника.

Пиво дуже чутливо до світла і швидко псується в прозорих пляшках. Переважно вибирати пиво в темній-коричневою або зеленої пляшках, які майже не пропускають світло. І найкраще брати пляшку з задньої частини вітрини, куди світло найменше потрапляє.

Ідеальним в цьому випадку є алюмінієва банка, яка взагалі не пропускає світло. Але у неї є свій недолік - пиво в такій тарі більш схильне до дії температурних коливань, що позначається на його якості.
4. Як правильно пити

Після того, як ви все-таки вибрали собі пиво в магазині, не відкривайте його прямо на ганку. По-перше, пити в громадських місцях заборонено, а по-друге, якщо пити прямо з горла, абсолютно не відчується аромат напою і оцінити його якість буде складно. Навіть саме краще пиво з пляшки може здатися огидним пійлом, якщо не дотримуватися цього правила.

Світлі лагери зазвичай п'ють з високих келихів з ніжкою, бельгійські елі - з широких кубків, а англійські елі - з пінт. Для різних сортів пива були придумані свої форми келихів. Але здебільшого це просто данина традиції, на розкриття смакових якостей обрана тара мало впливає.
5. Правильні закуски

Тут слід керуватися одним правилом: їжа не повинна перебивати смак пива. Наприклад, до світлих таборі добре підходить страви з червоної риби, а до сортів з більш яскравим смаком начебто стаута і портера - копченості та різні види м'яса. З бельгійськими міцними елямі зазвичай подають сири з білою або блакитною пліснявою.

Традиційно в кожній країні подається своя їжа і закуски до пива: у Німеччині - сосиски, у Бельгії - сири, у Чехії - м'ясо. Єдине табу - в'ялена риба. Вона повністю перебиває смак напою, так що справжні цінителі вважають таку закуску поганим тоном.

Просмотров: 680 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz