Суббота, 20.04.2024, 02:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Март 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Март » 14 » Як вибрати підходящий щебінь?
01:09
Як вибрати підходящий щебінь?

Щебінь – просто необхідний матеріал, коли потрібно, наприклад, зробити доріжки на садовій ділянці або залити фундамент. Однак важливо знати, який саме щебінь підійде для того чи іншого виду будівельних робіт. Від яких характеристик буде залежати сфера його використання? Найважливішими параметрами вважаються його твердість, морозостійкість і лящадність. Крім того, важливим параметром залишається радіоактивність, про яку багато хто забуває. Розглянемо всі ці характеристики докладніше.

 Лящадність вказує на те, скільки у складі всієї маси щебеню одиниць плоскою чи голчастої форми. Слово це відбулося від ляща, тобто від риби з плоскими боками. Щебінь з високою лещадністю, тобто з великою кількістю плоских зерен намагаються не використовувати для заливки бетонного розчину. З-за того, що частинки мають неправильну форму, між ними залишаються великі зазори.

Купить щебень в воронеже можно тут: http://gruzovik36.ru/kupit_pesok_scheben_voronezh.shtml.

Твердість вказує на те, наскільки високі навантаження зможе витримувати щебінь. Зрозуміло, що наприклад, для садової доріжки це не самий важливий параметр, а ось для фундаменту він дуже істотний. Для бетону підвищеної міцності найчастіше застосовують гранітний щебінь, володіє високою міцністю. Збираючись купити щебінь у Володимирі, зверніть увагу також на його морозостійкість, тобто на здатність витримувати заморожування і подальше відтавання. Російська сувора зима і спекотне літо руйнівно діють на будматеріали, тому краще вибирати щебінь з гранітних порід.

Будь щебінь є радіоактивним матеріалом. Однак його ділять на три класи, і матеріал першого з них можна використовувати при будівництві житлових будинків. Щебінь другого класу припустимо при будівництві виробничих і нежитлових споруд, а щебінь 3 класу допустимо використовувати тільки при прокладанні доріг далеко від місць проживання людей. Цим параметром не можна нехтувати, адже будинок зводиться на багато років. Радіоактивність поступово погіршує здоров'я людини, скорочуючи тривалість життя.

Просмотров: 417 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz