Пятница, 29.03.2024, 11:26
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Декабрь » 27 » Як вибрати перфоратор
23:26
Як вибрати перфоратор

Перфоратори широко застосовуються в будівельних роботах, як професіоналами, так і самими власниками квартир. Часто люди не відрізняють перфоратора від звичайної ударної дрилі, тому питання вибору інструменту досить туманним. Перш ніж вибирати перфоратор, треба зрозуміти кілька основних моментів. Один з них — різниця між перфоратором і дрилем. Другий — це специфіка робіт та класифікації інструменту. У статті ми розповімо, як правильно вибрати хороший перфоратор для роботи.

Типи перфораторів

Перфораторы мають свою класифікацію, тому, треба в ній розібратися.

Класифікація по функціоналу:

  • однорежимные (свердлувальні);
  • дворежимні (виробляють свердління з ударом);
  • трехрежимные (додається функція подрібнення).

Класифікація за вагою:

  1. легкі ( від 2 до 4 кг);
  2. середні (близько 5 кг);
  3. важкі (понад 5 кг).

Таким чином, в залежності від включених функцій, перфораторів доступний найширший спектр робіт:

  • свердління в дерев'яних, бетонних і сталевих поверхнях;
  • загвинчування саморізів, болтів, шурупів;
  • скол;
  • трамбування;
  • отбивочные роботи;
  • забивання стрижнів;
  • проробляє отворів в перекриттях.

Якісні перфоратори за доступними цінами ви знайдете тут: купить перфоратор sds max.

Відмінність між перфоратором і дрилем

Як вже було сказано, багато людей просто не бачать різниці між ударним дрилем і перфоратором, і це стає часом причиною фатальних помилок. Відмінність укладено в принципі дії інструментів. У звичайної дрилі вироблений ефект сильно залежить від сили натиску майстра на інструмент. На перфоратор тиснути не слід, це може привести до поломки. Перфоратор містить вбудований пневматичний або електромагнітний механізм, який і виробляє ударну силу.

Для роботи з перфоратором потрібно зусилля, в три рази менше, ніж при використанні ударного дриля.

Щоб правильно вибрати перфоратор, треба знати його відмінність від дрилі і використовувати за призначенням.

Правила роботи з перфоратором

Робота з перфораторомПри роботі з перфоратором треба дотримуватися певних правил.

  • Тиск на робочий інструмент заборонено. Зусилля на перфоратор може зруйнувати бур.
  • Не слід прагнути зробити всю роботу з однієї спроби. Після кожного отвору бур треба очищати.
  • У редукторі завжди повинна бути мастило. Також треба стежити за пиляками.
  • Оснащення інструменту повинна підбиратися в залежності від типу робіт. Також необхідно враховувати специфіку інструменту. Так, в одних перфораторах заміна відбувається швидко, в інших — за допомогою перехідника.
  • Потрібно стежити, щоб інструмент не перегрівався. Також слід берегти його від механічних ушкоджень. При виборі перфоратора краще взяти той, у якого корпус редуктора виконаний з алюмінію.
  • Перфоратор створює небезпечну вібрацію під час роботи. Тому для того, щоб її знизити, інструмент встановлені спеціальні вставки. Тим не менш, під час робочого процесу є сенс користуватися товстими гумовими рукавичками.
  • Перфоратор — не відбійник, хоч і володіє відповідними функціями. Тому не слід занадто часто застосовувати його в якості відбійного інструменту.
  • Тиск на інструмент не підвищить його потужності та продуктивності.

Дриль або перфоратор

І дриль і перфоратор можуть виконувати функції один одного. Однак працювати з перфоратором, як з дрилем, незручно. У той же час дриль, здійснюючи роботу перфоратора, зношується. Тому вибір залежить від матеріалу, з яким доводиться працювати.

Якщо робота переважно проводиться в бетоні та аналогічних матеріалах, то краще вибрати перфоратор.
При роботі зі сталлю і деревом краще підійде дриль.
У разі якщо доводиться однаково часто працювати з усіма перерахованими матеріалами, то краще мати обидва інструменту. Це суттєво полегшить процес і збереже агрегати в хорошому стані.

Комплектація інструменту

Вибирати перфоратор потрібно виходячи із складності та характеру робіт. При цьому не варто забувати і про комплектуючих до інструменту. Так, необхідно заздалегідь взяти комплект буров. Часто при покупці агрегату можна виявити, що базовий набір буров вже є в упаковці. Цього цілком вистачить для робіт середньої складності в домашніх умовах. Однак для більш складних робіт, особливо якщо мова йде про професійний інструмент, доведеться підбирати комплектуючі індивідуально.

Бури коштують дорожче, ніж свердла. Це обумовлено тим, що до них пред'являються підвищені вимоги.

Для того щоб перфоратор міг працювати в якості дрилі, треба придбати спеціальний перехідник. При покупці треба поцікавитися, чи немає його в комплекті. Іноді виробники включають такі деталі в набір.

Щітки перфоратора

Запасні щітки необхідно придбати у тому випадку, якщо робота проводиться щодня. Це дуже важливо майстрам, які використовують інструмент протягом тривалого часу.

Для домашніх робіт підійде один зайвий комплект щіток. Часто вони вже є в упаковці. Перед тим як вибрати перфоратор для дому, треба подивитися, чи є щітки в комплекті. Це дозволить заощадити.

Характеристики інструменту

Перфоратор має ряд характеристик, які дуже значущими при виборі інструменту.

  • Регулятор швидкості обертання. Завдяки цьому механізму можна встановити максимальну швидкість обертання бура. Це значно полегшує процес роботи. Треба тільки поставити швидкість, і можна приступати до буріння.
  • Потужність. Потужність інструмента впливає на його вагу. При цьому найпотужніший перфоратор не завжди є найкращим. Вибирати такий пристрій потрібно тільки при необхідності. Від цього показника залежить швидкість буріння, а також товщина бура, з яким доведеться працювати. Чим вище потужність, тим товщі може бути бур і вище швидкість його обертання.
  • Можливість відключати ударну функцію. Якщо в перфораторі можна відключити ударну функцію, значить, його можна застосовувати замість дрилі.
  • Механізм стопора вимикача. Можливість застопорити вимикач робить роботу більш комфортною і зручною. Майстру не доведеться постійно тиснути на гашетку. Це знімає напругу з кистей і пальців.

Переваги перфораторів

Переваги перфораторовЧасто багато новачків дивуються: навіщо потрібен перфоратор, якщо для роботи цілком можна придбати дриль? Вона дешевше, комплектуючі до неї теж стоять на порядок менше, а ще вона компактна і звична. Однак не все так просто. Є деякі тонкощі, які необхідно знати перед вибором.

Перфоратор, дійсно, досить дорогий пристрій. Він відноситься до профинструменту. Але його вартість виправдовує себе. В першу чергу, варто згадати про якості і довговічності хорошого перфоратора. Ще один його безсумнівний плюс — швидкість буріння.

Дриль не зможе забезпечити таких високих швидкісних показників, тому що ударна функція у неї — всього лише додаток до основної, свердлильної.

Перфоратор чудово працює і на бетоні і штукатурці, і на м'яких матеріалах. Спеціальний патрон забезпечує надійне функціонування пристрою, при цьому від майстра не потрібно ніяких витрат сили. Якщо необхідно зробити якісний ремонт, то тут не обійтися без перфоратора. Звичайно, в ідеалі майстер повинен мати і перфоратор, дриль.

Просмотров: 563 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz