Среда, 24.04.2024, 05:31
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Июль » 31 » Як вибрати люстру і світильник
23:31
Як вибрати люстру і світильник

Люстри завжди були немало важливими елементами інтер'єру. З одного боку люстра виконує декоративну функцію, а з іншого це освітлювальний прилад, який забезпечує належний рівень освітлення. Варто зазначити, що від якості освітлення, залежить не тільки зовнішній вигляд кімнати, але навіть настрій. У слабо освітленому приміщенні на людину миє напасти сонливість, смуток, а надто яскраве світло стомлює. Тому так важливо вибрати золоту середину. Читаємо далі, як правильно вибрати люстру!

Стиль люстри

Безумовно зовнішній вигляд люстри диктується стилем кімнати, для якої вона купується.

Люстри діляться на кілька стилів:

lustraKlass
класичний
модерн
Хай тек
люстри флористика
кантрі
Дитячі світильники
Класика це слово говорить сама за себе, протягом багатьох століть, класика захоплювала і дивувала все людство. Як і всі вічне класика це універсальний стиль і її можна підібрати практично для будь-якої вітальні. Такі люстри більше підходять для великих приміщень.

Шукаєте якісні люстри за доступною ціною?! Тоді вам сюди: недорогие люстры.

люстра модерн
Стиль модерн найважче піддається опису, адже слово модерн перекладається як новий. Свого часу модерн підкорив багато сердець і зараз він є одним з найбільш поширених стилів. Основною рисою стилю модерн є плавність ліній, гнучкість і витонченість форм. І завдяки цьому немає такого приміщення, в яке не вписалась би люстра модерн. Ці люстри більше підійдуть для невеликих приміщень.

люстра хайтек
Стиль хай-тек це суміш високих технологій і конструктивізму. Тут функція предмета виставляється на показ і сама ж є елементом дизайну. Для цього стилю характерні різкі форми, які часто виконані в металі. І головною його рисою є елегантна простота і чітко виражена ідея.

люстра форістіка
Люстри флористика відрізняє в наявність дизайну різних елементів рослин бутонів і пелюсток. Завдяки такому прикраси, квіти у вашому будинку не зів'януть ніколи, а даруватимуть радість і світло.

люстра кантрі
Кантрі є одним з не звичайних стилів в інтер'єрі. Останнім часом він набуває все більшої популярності. Люстри такого стилю далекі від розкоші і гламуру, часом вони провінційні, прості і навіть грубуваті. Люстри і світильники в стилі кантрі, гармонійно впишуться в інтер'єр заміських будинків, затишних дерев'яних котеджів і дач.

дитяча люстра
Світильники використовуються в дитячих кімнатах, не належать ні до якого конкретного стилю. Тут дизайнери надихалися яскравими образами мультяшних героїв і природи, створюючи цим яскраві і незвичайні світильники.

вибираємо люстру

Перш ніж перейти до вишукування конкретної моделі, необхідно знати яку площу вона буде висвітлювати. Це впливає на зовнішній вигляд люстри, на кількість плафонів, а так само на потужність ламп які до них купуються.

Для ванної кімнати необхідно підібрати світильник потужністю від 80 до 100 Вт.

Для кухні досить 120-150 Вт.

Для вітальні необхідно 200-300 Вт.

Потужність люстри дорівнює потужності всіх лампочок. Залежно від типу використовуваних ламп. Підрахувати потрібну кількість ламп можна за формулою:

Лампа розжарювання
Лампа розжарювання не менше 20 Вт на 1 м2.
Енергозберігаюча лампа не менше 4 Вт на 1 м2.
Галогенні лампи не менше 16Вт на 1 м2.
Купуючи люстру зверніть увагу на вид її цоколя. Що б надалі придбати до неї лампочки з відповідним цоколем. Як правило цей параметр вказаний на упаковці світильника. Найбільш поширені типи цоколя для люстр: Е27, Е14, G9.

Енергозберігаюча лампа
Якщо у люстри світло спрямований вгору, то необхідно виконати поради виробника по розташуванню люстри щодо стелі.

Якщо рекомендована відстань скоротити, то на стелі з'являться плями від світла. З цією проблемою з легкістю справляється енергозберігаюча лампа.

І отже досить замінити в люстрі лампу розжарювання на енергозберігаючу, світла в приміщенні стане більше.

Оскільки світлова віддача енергозберігаючої лампи в 5 разів більше лампи розжарювання. Так само дуже важлива перевага енергозберігаючих ламп в тому що вони не нагріваються.

Єдиний не достаток відноситься до цих ламп, це їх не можливість використовувати разом з димерами (плавне регулювання світла).

галогенні лампи
З димерами так само не можна використовувати люстри з трансформаторами, як правило це люстри з лампами третього типу галогенні.

Їх розміри дозволяють дизайнерам створювати люстри найхимерніших форм. Галогенні лампи відрізняється великою світловіддачею при невеликому енергоспоживанні.

Але на відміну від ламп розжарювання їх світловий потік не розсіює, а спрямований і вони дуже сильно нагріваються.

Тому так само як з лампами розжарювання, потрібно дотримуватися рекомендацій виробника про відстань до стелі, як плафона, спрямованості світлового потоку.

Якщо люстра з галогенною лампою харчується від 12 вольт, попросіть продавця включити її і перевірити, тому що слабким місцем в таких люстрах є трансформатор.

Самі трансформатори не дорогі, складність полягає в тому, що у деяких виробників вони не завжди є в наявності. Доведеться замовляти, чекати і весь цей час сидіти без світла.

Залежно від висоти стель у вашому приміщенні, краще вибирати кільцеву люстру для високих стель, а стельову для низьких.

Важливо врахувати кріплення люстри. Якщо перед вами люстра з універсальним кріпленням, планка яка дозволяє прикріпити люстру жорстко і щільно до стіни або стелі, то тут за словами фахівців проблем не буває.

А ось якщо модель люстри така, що її необхідно вішати на гак, то тут слід подивитися на те як зроблена петля. Після монтажу люстри, петля повинна бути повністю закрита чашею, інакше між чашею і стелею буде щілину.

Так само перед покупкою будь-люстри, зверніть увагу на якість забарвлення арматури, плафона. Якщо вони скляні то що б не було тріщин. Якщо тканинні, то не повинно бути плям і затягувань.

Найдорожчі люстри з кришталю, чим більше кришталю в люстрі тим вона дорожча.

Найбільш якісні кришталеві люстри, виробляють в Європі. Так само не поганий Єгипетський кришталь.

Виробники люстр не зобов'язані інформувати покупця про зміст в склі окису свинцю.

Це право спритно використовують китайські виробники, пропонуючи на ринок скляні люстри під виглядом кришталевих.

Ви розбираєтеся в люстрах? І Вам є що додати до вищеописаного? Тоді залишайте свої відгуки в коментарях, це допоможе іншим користувачам розібратися, яку люстру краще вибрати!

Просмотров: 689 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz