Среда, 24.04.2024, 15:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 22 » Як вибрати ламінат для квартири і будинки
00:00
Як вибрати ламінат для квартири і будинки

В даний момент при величезній різноманітності пропозиції на ринку перед споживачем часто виникає питання як вибрати якісний ламінат, за яким принципом, за якими критеріями

При виборі ламінату слід врахувати такі параметри:

клас
товщина
з'єднання замків
Фірма виробник
Дизайн
Який клас ламінату краще вибрати

Офіційно ламінат домашнього користування належить класам з 21 по 23. Але через таких негативних характеристик, як невеликий термін експлуатації і низька зносостійкість, дані класи не так давно були зняті з виробництва. Так як же вибрати клас ламінату для будинку?

Залишається лише ламінат комерційної експлуатації. Сюди входять:

31-й клас створювався для приміщень з незначним навантаженням на підлогу. У квартирі або будинку термін експлуатації такого ламінату становить близько 12 років. Такий ламінат варто вибрати для спалень, комор, приміщень, де не буває частих скупчень людей. В офісних же приміщеннях він прослужить 2-3 роки.

32-й клас ламінату призначений для приміщень з помірними навантаженнями на покриття підлоги. В офісних умовах його експлуатаційний термін досягає 5 років, а в домашніх умовах - до 15. На думку фахівців саме цей клас є оптимальним як для офісу, так і для дому. Такий ламінат можна сміливо вибрати для залу, передпокою та інших часто відвідуваних кімнат.

33-й клас призначений головним чином для приміщень з підвищеними навантаженнями на підлогу. Він може експлуатуватися в таких умовах близько 6 років. Якщо вибрати цей ламінат для квартири, то виробники часом дають гарантію більше 25 років. Цей клас ламінату можна вибирати для кухні, так як саме в цьому приміщенні повинно бути стійке покриття, щоб ніякі падаючі тарілки і розлитий окріп його не зашкодили.

34-й клас нерідко називають суперстійкі покриттям підлоги. Компанії-виробники повідомляють, що його можна експлуатувати в кафе, автомалонах, ж / д вокзалах, а також аеропортах. Але величезним «мінусом» такого ламінату є його вартість, яка може перевищувати навіть вартість плит з каменю.

Потрібні будматеріали такі як плитка чи ламінат?! Тоді вам сюди: ламинат Balterio. Висока якість за доступною ціною.

Товщина ламінату

Товщина панелей може становити від 6 до 12 мм. Цей фактор дуже важливий при виборі ламінату для квартири, так як саме від нього залежить міцність ламінату, а також звукопоглащаемость.

товщина 6-7мм

Ламінат товщиною 6 і 7 мм рекомендується використовувати в приміщеннях зі слабким навантаженням на підлогу. Очевидно, що він є найдешевшим, так що в якості економії ви можете використовувати його в коморах і невеликих спальнях.

Товщина 8, 10 мм

8-міліметрові панелі є оптимальним вибором ламінату для квартири і будинки. Він хороший як по ціновій політиці, так і по перерахованим раннє факторам. 10мм міцніше і дорожче, але зустрічається рідше.

Товщина 12 мм

Ламінат 12 мм використовується для комерційних приміщень з підвищеною прохідністю, він є самим зносостійким. У домашніх умовах термін експлуатації вимірюється десятками років.

Слід окремо зауважити, що монтаж панелей 8-12 мм простіший в порівнянні з 6-7мм ламінатом.

Товщина ламінату і площа приміщення

Також при виборі потрібної товщини панелей слід врахувати і площа приміщення. Тонкий ламінат у великому приміщенні буде видавати цокотіли звуки. Деякі фірми мають в своєму арсеналі шумоізолюючі підкладки, які не завадить застосовувати в великих і, при необхідності, тихих приміщеннях.

Види з'єднання замків ламінату

На даний момент на ринку представлено 2 види бесклеевого ламінату:

C замками збірно-розбірного типу (Click-замки)
C замками-засувками (Lock-замки)
Клік і Лок типи замків

Lock-замки

Це більш рання з наявних розробка. Суть з'єднання полягає в забиванні панелей. У пазі, як показано на малюнку, є спеціальні виступи, які не дають панелям розходитися. Але при частих і великих навантаженнях дані виступи можуть стиратися, а відповідно зростає ймовірність утворення щілин між панелями.

Також мінусом даного типу замків є більш складний монтаж. Без наявності досвіду роботи з такими замками можуть виникнути поломки при забиванням панелей. Краще все-таки довірити цю справу професіоналові, інакше ви ризикуєте зіпсувати чимала кількість панелей.

Click-замки

Click-замки хоча і є більш дорогими, але такий ламінат буде вірно служити навіть при неідеально рівній поверхні приміщення. Він допускає перепад до 3 мм на погонний метр.

Замки такого типу більш міцні, термін служби ламінату без утворення щілин набагато вище, ніж у Lock-замків.

Крім цього, даний вид з'єднання замків дуже зручний з точки зору монтажу. Імовірність поломки замка дуже мала. Особливих навичок для установки не потрібно. При неправильної стикування можна легко роз'єднати панелі і повторити спробу. Демонтаж такого ламінату, очевидно, виробляти легше.

Останнім часом передові фірми-виробники ламінату стали патентувати нетрадиційні замки власної розробки, у яких також є свої переваги.

Просмотров: 709 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz