Пятница, 19.04.2024, 17:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Май » 3 » Як вибрати ламінат
00:33
Як вибрати ламінат

Вибір ламінату полягає в поєднанні двох важливих показників: інформацією про виробника і розуміння основних характеристик шуканого ламінату.

Вибір виробника і колекції

Головна порада при виборі ламінату – збір необхідної інформації. У торговій точці важко зосередитися на функціональних характеристиках ламінату. Основними імпульсами будуть емоції від декору і переконливість продавця. Тому:

Визначте мету, термін та загальний декор підлогового покриття
Знайдіть в Інтернеті кілька організацій, що продають ламінат у Вашому місті
Створіть список з основних брендів (їх буде не більше 5-7). Дізнайтеся ціновий діапазон – це опосередкована інформація про якість бренду. Плюсом серйозного виробника/бренду є кількість декорів партії і колекції – чим дешевше ламінат, тим менше варіантів фотографій і більше «повторів» картинки.
Знайдіть інформацію про бренди: колекції, характеристики колекцій, декори. В принципі, ламінат можна вибрати не виходячи з дому. Фотографія на хорошому сайті повинна бути ідентична декору – це не дерево, колір якого може відрізнятися навіть на двох дошках. До речі, у «дешевих» виробників ламінату колір «гуляє» від партії до партії, як у шпалер!
Вибравши кілька брендів і колекцій під поточну мету можна сміливо йти в торговельні точки, де вони представлені в наявність і подивитися на фактичні панелі.
В результаті, формується правильне розуміння про необхідному матеріалі, відбувається вибір і покупка того, що треба Вам, а не продавців.
Замовляйте ламінат за дотупною ціною тут: https://laminat77.kiev.ua/laminat-plusi-i-minasi.html.

Важливі характеристики ламінату

Класність ламінату

У розділі Характеристики ламінату вказано повний список класності. У Росії нижче ламінат 31 класу зустріти практично неможливо. Тому рада за класами для квартири такий:

31 – спальня або малопосещаемое приміщення
32 – кухня, дитяча та інші приміщення (крім коридору)
33 – коридор або приміщення з максимальною відвідуваністю, з грубою експлуатацією (бруд, інструмент і т. д.)
Можна, звичайно для всіх приміщень вибрати 33 клас, якщо ціна неважлива.

Зовнішній вигляд ламінату

Декори ламінату можуть бути під дерево, керамічну плитку, мармур, однотонні і т. д. 90% декорів – імітація дерева. У цих рамках бувають 3-х, 2-х і однополосні декори. 3-х і 2-х смугові – на ламелі відображені 3 і 2 ряду дощечок дерева відповідно. Однополосні – одна ламель як одна дошка. Це найдорожчий варіант.

До "виду ламінату" можна віднести не тільки різну забарвлення, але і розмір дощок ламінату. Стандартний варіант – 1300/200 мм, малий варіант – 900/120 мм, великий варіант - 2000/200. Розміри вказані приблизні, у різних виробників розрізняються. Відхилення від стандарту – дорожче. Також, ламелі розрізняються по товщині. Тут головне не купити тонше 7 мм. Чим тонше, тим дешевше, але слабкіше замок. Стандартна товщина ламінату – 8 мм.

Наявність фаски – поглиблення (скосу) в місцях стиків. Ламель ламінату з фаскою ще більше схожа на дошку, вид значно виграє, але з практичної сторони – фаска потенційний грязесборник і загроза проникнення вологості.

Розрізняється і текстура лицьової поверхні ламіната. Докладніше про це написано в розділі вигляд поверхні ламінату.

Вологостійкість ламінату

Як правило, вологостійким ламінатом є той ламінат, чия плита HDF має зеленувате забарвлення (за аналогією з вологостійкої ДСП – вона використовується меблів для приміщень з підвищеною вологістю).

Є додаткові заходи щодо збільшення вологостійкості – спеціальні покриття нижньої сторони ламінату і захист замків.

Водостійкість ламінату(для приміщень із підвищеною вологістю)

Водостійкого ламінату на ринку не багато. Виробники домагаються ефекту водостійкості за рахунок дуже високого тиску, при якому пресується ламінат, 100 % герметизації замків гарячим воском, шляхом додавання деревної пилу в склад плити та деяких інших секретів.

Практичний рада – в приміщеннях з підвищеною вологістю краще використовувати керамічні облицювання. В ідеальних умовах (оброблені, правильно змонтовані) деревосодержащие матеріали псується не будуть, але після кількох років експлуатації з'являться подряпини, сколи, протікання, температурна деформація і волога проб'є захист.

Замок ламінату

Основний момент при виборі замку – безклейове з'єднання. Ще можна зустріти клейові замки, тому будьте пильні. По міцності вони, звичайно, краще, але по подальшому «супроводу» (ремонтопридатність і демонтаж) морально застаріли.

Питання варіацій замків ламінату будуть важливі при самостійній укладанні. Якщо для укладання планується залучити професіоналів, то вигляд замку не принципове.

Наявність у ламінату «вбудованою» підкладки

Підкладка необхідна при монтажі ламінату, щоб нівелювати нерівності поверхні 1-3 мм. Якщо є великі перепади (горби чи западини), поверхня вимагає вирівнювання. Зазвичай, підкладка купується окремо, але деякі виробники беруть на себе функцію забезпечення необхідної підкладкою і приклеюють її до ламінату.

На це треба звертати увагу, якщо планується монтаж теплої підлоги під ламінатом. Ламінат отже не кращий теплопровідник, підкладка ж призведе до ще більших витрат на прогрів.

Гарантія на ламінат

Як вже зазначалося в розділі якість ламінату, гарантія – непрямий показник якості (як ціна і виробник). Класність стираності може бути високою, але інші характеристики низькими. В результаті через пару років буде підлогу без «подряпин», але з разъехавшимися замками...

Екологічність ламінату

Оскільки сама технологія виготовлення ламінату неможлива без фенолформальдегідних смол, запитуйте у консультантів гігієнічні сертифікати і уточнюйте хім. склад ламінату.

Вміст формальдегіду не повинно перевищувати 0,01 мг/м3, фенолу 0,003 мг/м3. Щоправда, в умовах сучасного житла (стіни, ПВХ-покриття, меблі) акцентувати увагу на екологічності ламінату не зовсім розумно...

Сподіваємося ми допомогли відповісти на питання як вибрати ламінат.

Просмотров: 577 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz