Вторник, 23.04.2024, 10:03
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Декабрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2015 » Декабрь » 21 » Як вибрати ламінат
19:19
Як вибрати ламінат

Якщо ви вже вирішили, що хочете бачити ламінат в якості підлогового покриття в своєму будинку або квартирі, то, швидше за все, вже задалися питанням про те, як вибрати відповідний якісний ламінат правильно. Існує кілька критеріїв, на які варто звернути увагу при виборі ламінату: якісні характеристики, кількісні та естетичні. У даній статті мова піде про якісні характеристики.
Щоб було краще зрозуміло, що до чого, можете спочатку дізнатися структуру ламінату.
Що стосується якісних характеристик, при виборі варто звернути увагу на клас ламінату, гарантії від виробника, товщину дошки і щільність.
Який клас ламінату вибрати

Великий  вибір якісного ламінату за доступними цінами ви знайдете тут: http://www.stroy-dom.kiev.ua/shop/floor-coverings/laminate/kronotex.

Класи ламінату
Насамперед потрібно звернути увагу на клас ламінату. Їх усього 6 - 21,22,23 і 31,32, 33. Недобросовісні виробники можуть поставити і 34 клас, але його не існує.
Клас ламінату - це стійкість до механічного стирання, тиску, подряпин і ін. Механічних впливів, яку забезпечує якість першого шару і щільність і товщина основного. Як видно на зображенні 21-23 класи використовуються для житлових приміщень, 31-33 для офісних і промислових приміщень. Один клас насилу винесе гри двох дітей, для іншого не страшні танці бегемотів. Але з досвіду відомо, що нижче 32 класу купувати ламінат для будинку і квартири все ж не варто. Ламінат більш високого класу прослужить набагато довше і заощадить гроші в майбутньому, оскільки міняти його доводиться набагато рідше.
Отже, краще купуйте ламінат 32 або 33 класу.
Товщина ламінату

Ламінат буває товщиною від 6 до 12 мм, а то і 15мм. Найчастіше використовують ламінат 8мм, тонше купувати ламінат не варто. Товщина ламінату впливає на міцність замків, звукопоглинання, стійкість до навантажень і зручність установки.
Чим товще ламінат, тим міцніше його замки (як відомо замки є найслабшим місцем в ламінаті при експлуатації). Для ламінату товщиною 8 мм і більше замок ще при виробництві випилюється міцніше і ізносоустойчивєє, тим самим щілини на такому ламінаті з'являться набагато пізніше. Якщо не хочете слухати стуки каблуків при ходьбі, також краще вибрати покриття по товщі, у нього набагато вище звукопоглащаемость. До того ж ламінат 8-15 мм встановлювати набагато зручніше, ніж більш тонкий, він виносить набагато більші навантаження і тиск.
Яку щільність ламінату вибрати

Як писалося вище, міцність ламінату і її клас залежить від щільності ламінату. Щільність повинна бути не менше 850 кг / м3. Якщо на упаковці не вказана щільність, то її можна вирахувати самостійно за допомогою наступної формули (ці значення повинні бути вказані на упаковці).
вага упаковки / (площа підлог в упаковці * товщину підлоги)
Які гарантії на ламінат

Гарантія на ламінат поширюється тільки на верхній шар і відрізняється від класу до класу від 5 до 15 років. Чим вище клас, тим більше гарантія. Так само гарантія відрізняється у різних виробників. Уточнюйте її у продавця. Хоча єдине, що повинно по-справжньому викликати побоювання - це її повна відсутність.
Ламінат для ванни

Якщо ви хочете використовувати ламінат у ванній або в іншому сирому приміщенні, то вам краще вибрати спеціальний ламінат класом 32-33 з водостійким покриттям. Інакше ваше ламіноване покриття ризикує деформуватися і розбухнути від надлишку вологи.

Просмотров: 825 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz