Пятница, 19.04.2024, 23:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Февраль » 17 » Як вибрати культиватор
21:25
Як вибрати культиватор

Культиватор використовують при культивуванні грунту. Це компактна сільгоспмашина, призначена для такого виду робіт, як обробка невеликих ділянок ґрунту між деревами та іншими насадженнями. Про те, як вибрати культиватор, читайте в нашій сьогоднішній статті.

Як вибрати культиватор

Культиватори випускаються вагою від 8 до 60 кг. Якщо при обробці використовується жіноча праця, чи потрібно обробити невелику територію з нормальною грунтом, то розумно використовувати легкий культиватор вагою від 8 до 15 кг. Такі культиватори володіють невеликою потужністю, що не заважає їм глибоко (до 20 см) і якісно обробляти землю.

Культиватори

Всі культиватори розрізняються по потужності і типу двигуна. Від потужності культиватора залежить швидкість обробки. Двигун культиватора може бути електричним або бензиновим.

Використання електричних культиваторів підходить для обробки невеликих земельних ділянок. Такі культиватори не вимагають особливих навичок і прості у використанні. Досить підключити його до мережі і запустити роботу шляхом натискання кнопки. Двигун в електричних культиваторах працює практично безшумно. Зазвичай, це культиватори, відносяться до класу легких.

Замовити агротехніку можна тут: https://aico.com.ua.

Культиватори, мають бензиновий двигун - автономна модель, вимагає деякого уваги при обслуговуванні. Паливом для двигуна служить 95-му чи 92-й бензин хорошої якості. Поряд з бензином, в паливний бак заливається спеціальне масло, яке вимагає первинної (через 5 годин) і подальшим (через 30-50 годин) заміни. Використання неякісного палива може викликати порушення роботи двигуна. Робота двигуна в бензиновому культиваторі створює певний шум.

Легкі культиватори

Легким культиватором можна обробляти невеликі ділянки, що складаються з нормального грунту. Якщо необхідно обробити територію з глинистої твердою землею, то не всі моделі підійдуть, так як конструкція фрез не дозволить це зробити якісно. Фрези служать тією частиною механізму, яка здійснює обробку грунту. Від їх перестановки або заміни залежить і ширина захоплення культиватора. Розмір ширини захвату враховується при розробці вузьких або широких ділянок. У деяких культиваторах фрези здатні ще і прополювати грунт і їх не потрібно заточувати. Багато культиватори оснащені та іншими додатковими функціями - аератором, газонними граблями, очисними щітками і т. д.

Зарубіжні виробники є лідером по випуску легких культиваторів. Вивчивши паспортні дані, можна підібрати підходящу модель.

Середні і важкі культиватори

До таких моделей відносяться культиватори з потужністю двигуна від двох з половиною до шести кінських сил. Вони призначені для обробки територій до двадцяти соток. Серед таких культиваторів представлені моделі імпортних і вітчизняних виробників. Середні і важкі культиватори слід вибирати з урахуванням потужності, ширини захоплення, глибини обробки. Найбільш потужні моделі прискорять процес обробки. Швидкість обробки залежить від ширини захвату фрез, а від глибини залежить і якість процесу.

Серед культиваторів даного класу виділяється культиватор вітчизняного виробництва - Кріт. Ця модель постійно вдосконалюється і оснащена імпортним двигуном. Ширина захвату даної моделі становить 60 см. До того ж, ця машина має ряд додаткових функцій у вигляді підгортальника, насоса, плуги і т. д. Кріт зможе обробити землю на 25 см у глибину. Імпортні прототипи Крота не можуть досягти цього результату (їх глибина обробки до 22 см).

Ще один відомий культиватор від вітчизняних виробників - Тарпан, що має потужний двигун (6.0 л. с.) і метрову ширину захвату.

Просмотров: 596 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz