Пятница, 29.03.2024, 15:41
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Октябрь 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Октябрь » 4 » Як вибрати ковдру?
00:23
Як вибрати ковдру?

Якщо поміркувати, то стане очевидним, що ковдра – це предмет, з яким ми стикаємося довше всього свого життя. І справді, третину життя (а дехто і більше) ми проводимо, укутавшись їм. Хто ж з нас не любить поніжитися в персональному теплому гніздечку, особливо раннім осіннім ранком?
А тому питання «Як вибрати ковдру?» дозвільного перетворюється в надзвичайно важливий.
Ковдра – це не те, на чому варто економити. Правильно вибране ковдру допоможе краще відпочити, а значить і продуктивніше працювати. Отже, купівлю нового дорогого ковдри можна розглядати не як примха, а як інвестицію у власне майбутнє!
Одного єдиного відповіді на питання: «Яке ковдру краще?» не існує, адже у кожної людини свої критерії вибору.
На щастя, багатовікові традиції «одеялостроения» і сучасні високі технології надають величезний вибір варіантів, серед яких кожен зможе знайти для себе найкращу ковдру від виробника.
Торкаючись питання гипоаллергенності матеріалів при виборі ковдри, звертайте увагу на наявність барвників, застосування хімічних засобів в обробці наповнювачів ковдр, використання синтетичного клею та інших ненатуральних компонентів.

Дитячі одіялка за доступними цінами тут: http://www.videlka.com.ua/547-odeyala одеяло купить.

Досить теплі ковдри роблять з пуху гаги (її дуже часто плутають з гагарой). Крім того, такі ковдри дуже легкі. На жаль, пухові одеялалегко вбирають вологу і протипоказані алергікам, так як в них можуть заводитися пилові кліщі.
Якщо Вам поки не по кишені ковдру з гагачого пуху – зверніть увагу на більш доступні (але менш легкі і теплі) гусячі пухо-перовые ковдри. Вони мають приблизно такими ж перевагами і недоліками. Особливу увагу при виборі такого ковдри зверніть на співвідношення пуху і пера в наповнювачі. Пера повинно бути не більше 40%. І не забудьте помацати ковдру. Іноді виробники в цілях економії підмішують грубе перо. Не варто купувати таку ковдру.
Вовняні ковдри роблять з вовни живих тварин: ягнят, верблюденят, кашмірських кіз, мериносів. Самі легкі і м'які - кашемірові. Найтепліші – верблюжі. Овечі ковдри найбільш доступні. Якщо у Вас немає алергії на шерсть – вовняну ковдру буде непоганим вибором. Воно добре зігріває, вбирає вологу тіла, підтримуючи стабільний мікроклімат. Вовняні ковдри можуть бути з відкритою шерстю або додатково покриті чохлом з бавовни. Ковдри з відкритою шерстю приємні на дотик, але збирають пил.
Рідкісним гостем у вітчизняних ліжках є ковдри з наповнювачем з шовку. І дарма, адже у них є маса переваг. Під шовковими ковдрами тепло, вони прекрасно підтримують мікроклімат, досить легкі. Шовкові ковдри недешеві (хоча їм далеко до ковдр з гагачого пуху), але при належному догляді можуть прослужити кілька десятків років.
Екологічними і недорогими ковдрами можна назвати ковдри з бавовняним наповнювачем – ватні. Важкими ватяними ковдрами ховалися ще наші діди і прадіди. На жаль, вата має схильність відволожуються, набувати неприємні запахи і скочуватися в грудки. Сучасні методи обробки бавовни, дозволяють в певній мірі згладити ці недоліки, але тим не менш, можна порекомендувати ватяну ковдру тільки в його літньому легкому виконанні.
Ковдри з синтепону, які колись були синонімом синтетичних, втрачають свою популярність, так як погано пропускають повітря. Їм на зміну прийшли ковдри з поліестеру нового покоління. Вони набагато краще дихають (але, звичайно, гірше, ніж натуральні), настільки ж легкі і лише трохи дорожче.
Новинкою на ринку ковдр зараз є ковдри з лляною наповнювачем. Лляне ковдру - тепле, дихаюче, підтримує постійну температуру тіла під час сну, незалежно від того, яке зараз час року. Льон забезпечує чудову терморегуляцію, повітропроникність та гігроскопічність, що запобігає появі парникового ефекту. Крім того, льон є природним антисептиком, він вбиває мікроби, а, отже, перешкоджає виникненню грибкових захворювань і запалень шкіри. Одне з істотних переваг лляного ковдри – це здатність захистити Вас під час сну від впливу статичної електрики, а значить піклуватися про Вашу нервової і серцево-судинної системи.
Очевидно, що в умовах сучасного ринку, кожен споживач зможе вибрати ковдру по душі і по кишені. Приємних Вам сновидінь!

Просмотров: 579 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz