Пятница, 29.03.2024, 09:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 16 » Як вибрати котел для будинку?
23:24
Як вибрати котел для будинку?

При будівництві заміського будинку слід заздалегідь продумати обладнання для котельнихі тут, перш за все, потрібно правильно вибрати котел для опалення. Однак чим керуватися при здійсненні вибору котла серед усього розмаїття пропонованої ринком такого роду продукції? В першу чергу треба визначитися з енергетичним забезпеченням котла. З цієї точки зору обігрів котла може здійснюватися за допомогою чотирьох основних категорій видів палива.

Котел може нагріватися електрикою. Він може працювати на газі (зрідженому або природному), на рідкому (солярці або мазуті), а також на твердому паливі (дровах, вугіллі або пелетів). Електричні котли нагріваються за допомогою ТЕНів - нагрівальних елементів.

На ринку досить чимало таких котлів, як вітчизняного, так і імпортного виробництва від численних виробників. Електрокотли вельми популярні, і причина цього в їх головному переваги - ККД такого котла майже 100%. Інша перевага полягає в тому, що встановити електрокотел можна всюди, де є електропостачання.

Замовляйте котел тут: проект производства работ котлов. Вам допоможуть не тільки у виборі котла, але і у його проектуванні.

Мінус же електрокотлів в ризик втратити опалення в разі перебоїв з подачею електрики. Також, перевитрата електрики вимагає чималих витрат.

Крім того, для того, щоб котел досить ефективно обігрівав весь будинок, як правило, напруги 220В мало. Тому, потрібен буде додатковий кабель на 380В. А це, знову-таки, чималі вкладення.

Нарешті, мінусом є і значне зниження ефективності котла і його терміну служби через підвищеної жорсткості води, яка веде до утворення вапняних відкладень ТЕНах. Котел, який працює на твердому паливі, є досить старим винаходом. Проте, такі котли дуже популярні і сьогодні. Причина цього в їх зручність і простоту. Виготовляють їх, як правило, з чавуну. Рідше матеріалом для них служить сталь. Плюсом твердопаливних котлів є хороший нагрів води на відкритому вогні. Мінуси ж - в чималих витрат на дрова або вугілля, що не менше витрат на електроенергію в разі електрокотла, в необхідності топити котел кілька разів протягом доби через охолодження води, а також в тому, що розтоплений котел повинен залишатися під наглядом через небезпеки виникнення пожежі. Рідкопаливні котли використовуються для опалення та осель, і промислових підприємств. Такі джерела тепла не залежать від електропостачання, однак для їх роботи потрібна постійна подача палива. В даний час, з причини зростання цін на солярку, установка жидкотопливного котла не дає грошової вигоди в порівнянні з електрокотлом. Практично всі котли, що працюють на дизпаливі, імпортні, а тому досить недешеві самі по собі. Газові котли найбільш складні щодо технічного пристрою. Існує цілий ряд модифікацій такої техніки, що розрізняються типом пальника, а також місцем її розташування. В цьому відношенні слід звернути увагу на пальники, які стосуються атмосферного і до вентиляторні типу. У перших з них полум'я горить вільно, без додаткового наддуву. Мінусом таких пальників є те, що якщо тиск газу в трубах занадто низька, то це чимало позначається і на продуктивності цих пальників, і на їх довговічності. Котли з пальниками вентиляторів значно дорожче, але вони більш підходять до реалій нашого газопостачання. Установка газового котла, на відміну від котлів іншого типу, вимагає укладення договору з відповідною службою. Отже, який же котел все-таки вибрати? Тут потрібно виходити з оцінки всіх плюсів і мінусів даної техніки того чи іншого типу, а також зі специфіки того приміщення, яке даний котел буде опалювати. В цьому відношенні найкраще буде ще під час проектування проконсультуватися з фахівцем, який дасть вам належні рекомендації з урахуванням характеристик вашого будинку 

Просмотров: 675 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz