Четверг, 28.03.2024, 20:36
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июнь 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2018 » Июнь » 20 » Як вибрати кондиціонеру місце в квартирі?
18:46
Як вибрати кондиціонеру місце в квартирі?

Монтуєте ви блок самі чи надаєте це фахівцям фірми, з якою співпрацює вибраний вами магазин техніки – місце все одно вибирати вам. Так де краще встановити кондиціонер? Подумайте про це заздалегідь – підведіть до місця монтажу хоча б тимчасову проводку.

Перше правило: потік повітря від блоку повинен поширюватися по всьому приміщенню, не закривався ні шафами, ні перегородками, ні шторами.

Правило друге – монтажне - внутрішній блок відстоїть від стелі не менше ніж на 10 см, рівні між зовнішнім і внутрішнім блоком залежать від характеристик системи і не повинні порушуватися. Інакше виникне проблеми з циркуляцією теплоносія, або застій конденсату.

Не варто встановлювати блок «обличчям» до двері і вікна. Це створить протяг, відводять холодне повітря з кімнати. Цей же протяг може стати причиною дискомфорту при роботі і сні, тому блок краще монтувати прямо над головою – жалюзі (статичні або рухомі) регулюються так, що струм проходить над «зоною ризику» і, відбиваючись від протилежної стіни, приходить до людини вже розсіяним. Для дитячих кімнат рекомендуються інверторні кондиціонери (в яких можна регулювати частоту обертання лопатей компресора – основного джерела шуму).

Замовити кондиціонер за доступними цінами можна тут: кондиціонери.

Ні в якому разі струм холодного повітря не повинен падати прямо на місце, де постійно перебуваєте ви – будь то диван або робочий стіл.

Правило три: одне приміщення – один кондиціонер. Якщо ви плануєте одним компресорним блоком охолоджувати декілька приміщень. для кожної кімнати підключається окремий внутрішній блок. Тримайте внутрішній блок далеко від джерел тепла, сонячного світла, вологості. Місце також повинно бути зручно для його обслуговування: чищення і заміни фільтрів. Пам'ятайте, що пил, віруси і бактерії з них кондиціонер розносить по всьому приміщенню.

Місце для зовнішнього блоку має бути захищене від снігу і, особливо, падіння льоду. Бажано, щоб блок перебував у тіні.

Як правильно користуватися кондиціонером

Незалежно від іменитості фірми, якості збірки і установки, система охолодження дуже швидко прийде в непридатність при порушенні цих простих правил. Не забувайте про них – і ваш кондиціонер прослужить вам довго, потребуючи лише в штатному обслуговуванні. Дотримуйтеся простих правил використання кондиціонера в квартирі:

Якщо кондиціонер включений – зачиняйте вікна, закривайте двері (бажано – металопластикові, без щілин). Тут той же принцип, що і з холодильником. Якщо камера відкрита – то холодильник намагається знизити температуру всього повітря в приміщенні до необхідної. Йому просто не вистачить потужності на це.
Пил, кіптява і бруд, накопичуючись на фільтрах, приводять до поломок, а також викликають алергічні та вірусні захворювання у людей в приміщеннях з таким кондиціонером. Пам'ятайте – всі системи, крім припливних – використовують по колу одне і те ж повітря. Весь він проходить через фільтр - чистий. Також приділіть увагу шлангу, відводить конденсат – вода в ньому не повинна застоюватися.
Зручна для людей будь-якого віку температура – близько 22-23°С. Більш низька температура загрожує простудними захворюваннями, особливо якщо це струм повітря. Задаючи низьку температуру – ви не прискорите охолодження повітря в приміщенні, а лише приведете до передчасного зносу двигуна компресора.
Внутрішній блок спліт-системи не повинен перебувати на сонячному світлі або під дією високої температури
Не загораживайте потік повітря перед блоком шторами, екранами, меблями.
До поломки електронної системи управління призводить проникнення водяної пари в корпус. Велика частина кондиціонерів непридатна для лазень, басейнів, саун і оранжерей;
Якщо ваш пристрій давно не включали – перед повноцінної експлуатацією зробіть тривалий (кілька годин) прогін в режимі без охолодження, у простій вентиляції.
З регулярністю приблизно 2-3 роки ваш кондиціонер потребує огляді спеціаліста – той визначить можливий витік і зробить заміну хладагента.
Якщо ви знаєте, як вибрати кондиціонер для квартири і як правильно використовувати – то він прослужить довго, без поломок, а також допоможе зберегти здоров'я.

Просмотров: 589 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz