Пятница, 26.04.2024, 15:52
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Апрель 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Апрель » 20 » Як вибрати кондиціонер?
22:26
Як вибрати кондиціонер?

Смажене сонце великих міст нещадно палить ... Плавляться асфальт і мізки ... Працювати неможливо, втім, як і нормально відпочивати. Всім нам знайомі ситуації, коли спекотної літньої ночі ми ворочаємося з боку на бік і не можемо заснути від спеки і духоти. В такий час ми готові віддати багато що, аби опинитися в освіжаючою прохолоді або відчути дотик легкого вітерця до нашої шкірі. Власне, зараз ми і поговоримо про те, скільки ж ми готові віддати за благословенну прохолоду будинку і на роботі, а також як зробити так, щоб ви могли створити комфортний мікроклімат в місці вашого проживання.

Основний спосіб контролювати температуру в приміщенні - це встановити кондиціонер. Винайдено ця найправильніший машина була на самому початку 20 століття в США. Папою всіх кондиціонерів став винахідник Вілліс Карріер, який спорудив холодильну машину для друкарні Брукліна в Нью-Йорку, правда призначалася вона тоді для боротьби з вологістю. І вже в 1924 році в Детройті з'явилася перша система саме для охолодження повітря в одному з універмагів.

Для замовлення кондиціонерів використовуйте интернет-магазин кондиционеров, ціни відчутно нищі ніж у магазинах, швидка доставка та висока якість.

Принцип роботи кондиціонера

До нашого часу кондиціонери перетворилися в шедеври електроніки, що дозволяють з легкістю створювати в приміщенні потрібну нам температуру і розподіляти повітряні потоки. За своєю суттю конструкція кондиціонера нагадує холодильник і включає два радіатора: випарник і конденсатор, з'єднані мідними трубками, по яких між ними циркулює фреон. При стисненні компресором фреон нагрівається і віддає тепло через конденсатор в навколишнє середовище, потім надходить у випарник і, розширюючись забирає тепло у повітря в приміщенні. Для поліпшення теплообміну в кондиціонері використовують обдування радіаторів вентиляторами. Таким чином в процесі роботи відбувається перенесення тепла від одного радіатора до іншого. Саме цим і обумовлений ККД кондиціонера, що досягає 300%.

При роботі на обігрів фреон запускається компресором в зворотному циклі, випарник стає конденсатором і навпаки. В результаті чого відбувається забір тепла з повітря з вулиці і перенесення в приміщення. Це стає можливим завдяки дуже низькій температурі кипіння фреону.

При роботі на охолодження в кондиціонері утворюється конденсат, який в одних видах кондиціонерів виводиться через дренажну трубку на вулицю або в каналізацію, а в інших - в спеціальну ємність, яку потрібно періодично спорожняти.

Які види кондиціонерів бувають?

Для тих, хто любить все "розкладати по полчка" побутові кондиціонери можна класифікувати на наступні групи:
Моноблочні (випарник і конденсатор знаходяться в одному блоці). Сюди можна віднести віконні кондиціонери, мобільні і деякі інші.
Спліт-системи (від англійського split - роздільний) складаються із зовнішнього блоку і внутрішнього блоку (ів). Сюди можна віднести канальні, касетні, настінні і т.д. У деяких випадках внутрішніх блоків може бути кілька. Такі системи називаються мульти-спліт.
Тепер про кожен вид по порядку більш докладно.
Віконні кондиціонери (оконники)

Моноблочні кондиціонери, які зазвичай встановлюються у віконний отвір або тонку стіну. Потужність таких моделей зазвичай становить від 1,5 до 6 кВт. Серед віконних кондиціонерів існують моделі, що працюють тільки на охолодження, а також ті, які працюють і на охолодження і на нагрів. Дорожчі і складні мають пульт дистанційного керування.
Переваги: ​​невисока ціна, простота установки
Недоліки: високий рівень шуму, менш естетичний, погіршує освітленість приміщення.

Мобільні кондиціонери (моноблочні і мобільні спліт-системи)

Серед мобільних кондиціонерів існує 2 типу - це моноблочні мобільні кондиціонери, які вимагають виведення на вулицю гнучкого шланга і мобільні спліт-системи, внутрішній і зовнішній блоки якого пов'язані гнучким шлангом, в якому знаходяться фреонові труби і електричні дроти.
Переваги: ​​не вимагає спеціального монтажу
Недоліки: досить висока ціна, незручно і негерметично виводити шланги через кватирку або прочинені двері, необхідність зливати конденсат через певний проміжок часу. Моноблочний мобільний кондиціонер як і оконник має високий рівень шуму.

Кондиціонери типу спліт-система

Як вже було сказано, складаються з двох блоків - внутрішнього і зовнішнього, які з'єднуються мідним фреоновим трубопроводом і електропроводами.
Внутрішній блок кондиціонера може бути розміщений практично в будь-якому місці кімнати. Він працює з дуже низьким рівнем шуму, так як компресор, що створює основний шум, винесений в зовнішній блок.

Для різних приміщень існує безліч типів внутрішніх блоків. Вони бувають настінними, підлоговими, стельовими, колонними і вбудованими в стелю (касетними і канальними).

Для охолодження невеликого приміщення зазвичай використовуються настінні блоки. Для великих приміщень або приміщеннях складної геометрії - вбудовуються в підвісну стелю касетні або канальні, у великих залах і холах - колонні. Багато спліт-системи касетного і канального типу можуть підмішувати свіже повітря з вулиці.
Які у кондиціонерів є фунукціі?

У всіх сучасних спліт-систем є пульт дистанційного керування та РК дисплей, на якому відображаються режими роботи. Багато сучасні кондиціонери оснащені звичайним таймером або таймером реального часу, за допомогою яких кондиціонер може включатися і вимикатися в певний час.

Внутрішній блок оснащується системою фільтрів, що уловлює пил, дим і інші забруднювачі повітря.
Переваги: ​​тиха робота, великий вибір внутрішніх блоків, велика кількість функцій, ЖК дисплей, пульт ДУ
Недоліки: необхідність монтажу (в порівнянні з мобільними кондиціонерами)

Мульти-спліт система

Деякі моделі кондиціонерів дозволяють підключати до 6 внутрішніх блоків до одного зовнішнього. Такі моделі називають мульти-спліт системами. При цьому внутрішні блоки можуть бути різних типів і потужності. У деяких випадках, установка такої системи необхідна, якщо на фасаді будівлі можна розмістити кілька простих спліт-систем.
Переваги: ​​не псується фасад будівлі, великий вибір незалежних внутрішніх блоків (настінний, канальний, касетний, стельовий і колонний).
Недоліки: висока складність і дорожнеча монтажу, менша надійність, ніж у групи окремих спліт-систем.

Тепер поговоримо докладніше про внутрішні блоках спліт-систем.
касетний кондиціонер

Також встановлюється в підвісній стелі, але випуск повітря здійснюється через нижню решітку з розподільними жалюзі рівномірно по чотирьох напрямках. Це дозволяє охолоджувати досить велике приміщення.

Канальний кондиціонер

Канальний (центральний) блок встановлюється в підвісній стелі, який його повністю приховує. Повітря подається по системі повітроводів, прихованої також за підвісною стелею. Дана конструкція і потужність 12-25 кВт дозволяє охолоджувати відразу декілька приміщень, а також додавати до охолоджуваного повітря свіже повітря з вулиці.
настінний кондиціонер

Найпоширеніший і недорогий вид внутрішніх блоків, використовуваних в квартирах. Його потужність, як правило, становить від 2 до 7 кВт, що дозволяє охолоджувати приміщення від 15 до 70 кв.м. Зазвичай він встановлюється у верхній частині стіни, недалеко від вікна (щоб холодне повітря рівномірно розподілявся по приміщенню) а зовнішній - під вікном. При такому розміщенні довжина фреонової траси не перевищує 5-7 метрів, що є оптимальним для даного типу кондиціонерів.
Підлогово - стельовий кондиціонер

Якщо в приміщенні немає підвісної стелі, то замість касетного можна використовувати напольно-стельовий кондиціонер. Подібні кондиціонери завдяки малій товщині (18 - 25) сантиметрів встановлюються або внизу стіни, або на стелі, направляючи потік повітря або вгору (підлоговий варіант), або горизонтально уздовж стелі (стельовий варіант). Це дозволяє рівномірно розподілити охолоджене повітря по приміщенню і уникнути попадання струменя холодного повітря на людей. Деякі моделі дозволяють розподіляти повітря по чотирьох напрямках і регулювати силу кожного потоку. Їх доцільно застосовувати для охолодження приміщень складної форми.
Колонний (підлоговий) кондиціонер

Застосовується для створення досить сильного потоку холодного повітря у великих просторих приміщеннях. Подібні блоки досить габаритні і мають велику вагу.

Прецизійний кондиціонер

Кондиціонери високої точності і надійності. Використовуються в приміщеннях з дорогою електронікою, творами мистецтва та інших випадках, де потрібне точне дотримання температурного режиму (в межах 1 ° C). Крім температури ці кондиціонери також підтримують вологість повітря на високому рівні (+ 2%). Можуть працювати при температурі зовнішнього повітря до -35 ° C
Як вибрати потужність кондиціонера

Для того, щоб порахувати кількість тепла, що виділяється в приміщенні, необхідно врахувати наступні речі: сторону світла, площа скління, кількість людей, техніки і т.д.

Для прикладу, через 1 кв.м. засклення в приміщення надходить в середньому 0,45 кВт тепла, одна людина виділяє близько 0,15 кВт, офісна техніка виділяє приблизно 30% потужності (комп'ютер - 0,3 кВт, лазерний принтер - 0,4 кВт, копіювальний апарат - 0,5 кВт). Підсумовуючи все теплопоступления, ми підбираємо кондиціонер, потужність якого по холоду вище виділяється в приміщенні тепла, бажано з невеликим запасом.

  Для орієнтовних розрахунків приймається 1 кВт охолоджуючої потужності на 10 квадратних метрів при висоті стель 2.8 - 3.0 м. Якщо в приміщенні велика площа скління або вікна виходять на південну сторону, то потужність кондиціонера необхідно збільшити на 15 - 25%.
Чим хороші інверторні моделі кондиціонерів?

На певному етапі розвитку техніки для кондиціонування інженери придумали встановити в кондиціонер інвертор (перетворювач змінного струму в постійний). Це дозволило більш плавно змінювати частоту оборотів компресора і тим самим регулювати потужність кондиціонера. Кондиціонер з інвертором за рахунок більш точної роботи компресора споживає на 30 - 35% менше електроенергії і більш точно підтримує температуру.

Приплив свіжого повітря в приміщення

Для багатьох людей стає одкровенням, що насправді кондиціонер не засмоктує з вулиці повітря, а всього лише охолоджує вже наявний. Функція додавання свіжого повітря в є тільки в канальних кондиціонерів в повному обсязі. Обмежений обсяг вентиляції (до 10% від продуктивності) можливий в деяких моделях віконних, касетних і колонних кондиціонерів.

Можливість обігріву приміщення

Деякі моделі кондиціонерів призначені тільки для охолодження повітря, а в деяких реалізована можливість обігріву. Такі моделі коштують трохи дорожче (100-200 доларів) і дозволяють підігрівати повітря в приміщенні, якщо на вулиці температура не нижче -10 ° C. Як вже було сказано раніше, це відбувається за рахунок перенесення тепла з вулиці в приміщення фреоном, коли система працює в зворотному напрямку. Це мінімальна температура, при якій можливо забрати у навколишнього повітря хоч якусь кількість теплоти.

Так шумить легкий вітерець, заплутався в кронах дерев ...

Багатьох покупців турбує можливий шум, який буде видавати працюючий кондиціонер. Для довідки, шум вимірюється в Децибелах (дБ). За 0 дБ прийнятий поріг чутності. Шепіт людини це 25-30 дБ, шум у офісі або звичайна розмова становить 35-45 дБ. Шум жвавої вулиці 50-70 дБ.

Якщо ви плануєте розмістити кондиціонер в спальні або іншому приміщенні, що вимагає тиші, то має сенс звернути увагу на рівень шуму пропонованих моделей. Однак тут є один невеликий нюанс. Справа в тому, що виробники, прагнучи показати товар найкращим чином, можуть вказувати шумові характеристики на найнижчому режимі роботи, якого в певній ситуації може не вистачити для нормального охолодження. Тому уважно дивіться на максимальний і мінімальний рівні шуму. Так ви зможете чіткіше уявляти собі, на що здатний ваш кондиціонер.

Більшість сучасних побутових кондиціонерів має рівень шуму внутрішнього блоку близько 26-36 дБ, а зовнішнього блоку 38-54 дБ. Крім того, людській психіці властиво не помічати монотонний (і дуже тихий) шерех, який видаватиме ваш кондиціонер.

Температура навколишнього середовища, комфортна для кондиціонера

Нормальна температура повітря на вулиці для оптимальної роботи кондиціонера повинна становити від -10С до + 43С.
При падінні температури до 10С фізичних властивостей фреону не вистачає для забору теплоти (при роботі на обігрів) і істотно падає ККД (при роботі на охолодження), збільшується навантаження на компресор. Крім того, без використання спеціального зимового комплекту (всесезонного блоку) при такій температурі кондиціонер може зламатися, а дренаж замерзнути, що загрожує витіканням конденсату усередину приміщення. Тому зазвичай кондиціонери на зиму консервують.

Якщо в приміщенні розташовано багато джерел тепла і охолодження потрібно навіть взимку, то в нього вбудовують додатковий пристрій - всесезонний блок.

Він не дає замерзнути дренажу і підігріває картер компресора.

Кілька слів наостанок

Кондиціонер безперечно чудова річ для того, щоб контролювати температуру приміщення. Є тільки одне "Але". Він висушує повітря. Як було сказано на самому початку, перші винайдені моделі були призначені саме для осушення повітря. У характеристиках моделей ви можете прочитати, що кондиціонери видаляють з повітря близько 1-3 літрів вологи в годину! При тому, що вологість в наших квартирах і без того вкрай низька і в зимові місяці в кліматі України доходить до 20%. А людині необхідно людині 50-60%. Недолік вологості вкрай негативно позначається на стані слизових оболонок людини, загострюючи алергії і сприйнятливість до різного роду респіраторних захворювань. Тому, поряд з купівлею кондиціонера, ми дуже рекомендуємо обзавестися зволожувачем повітря.

Просмотров: 958 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz