Пятница, 29.03.2024, 02:08
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Август » 30 » Як вибрати клавіатуру
23:26
Як вибрати клавіатуру

Клавіатура – це своєрідний посередник перекладач між вами і комп'ютером. З її допомогою ви вводите інформацію на зрозумілій вам мові, а клавіатура перетворює дані, що вводяться, на зрозумілий машині мову. Питання «як вибрати клавіатуру» дуже важливий, тому що від цього залежить якість, комфорт і продуктивність роботи з PC. Особливо актуальний правильний вибір клавіатури для тих, хто багато працює з текстовими документами та (або) електронними таблицями. У цій статті будуть розглянуті основні аспекти, на які варто звернути увагу, вибираючи клавіатуру для вашого комп'ютера.

Дротова або бездротова клавіатура. Що вибрати?

Класичний спосіб підключення клавіатури до системного блоку – це дротове підключення. Провідні клавіатури недорогі і зручні, відсутня залежність від батарейок, виключена можливість перешкод, що впливає на радіочастотний тракт, по якому передаються дані в комп'ютер. З іншого боку, провід кілька прив'язує вас до системного блоку, тому буде важко керувати комп'ютером, зручно відкинувшись у кріслі, наприклад при перегляді фільму з екрану монітора.

Вибір провідної клавіатури. PS/2 або USB?

Вибираючи провідне пристрій, необхідно визначитися з роз'ємом підключення PS/2 або USB? Тут залежить від того, скільки у вас є роз'ємом USB у системному блоці, скільки з них зайнято, і скільки ви плануєте підключати в майбутньому периферійних пристроїв. Чи є взагалі наявність роз'єми PS/2 на материнській платі (у багатьох сучасних материнських платах даний роз'єм відсутня, як застарілий або він замінений одним універсальним для миші або клавіатури). При відсутності порту PS/2, вибір буде тільки один – USB клавіатура. При його наявності та великій кількості зайнятих USB портів, раціональніше буде купити PS/2 клавіатури. Правда тут є нюанс: зараз вже важко знайти PS/2 клавіатури, переважна більшість їх випускають в USB варіанті. У цьому випадку вам допоможе копійчаний перехідник USB — PS/2.

Рекомендуєм також скористатись послугою: лазерная гравировка клавиатуры, особливо в якості подарунку.

Вибір бездротової клавіатури

Якщо ви зупинили свій вибір на бездротовому підключенні, то уточніть в магазині у консультанта спосіб підключення: це може бути радіочастотний (радіоканал) або Bluetooth. Клавіатура, що підключається через bluetooth, буде сумісна з будь-яким пристроєм, що має цей канал зв'язку і передбачають можливість введення з клавіатури (апаратні медіа програвачі, ноутбуки, планшети, SmartTV тощо). Для з'єднання bluetooth клавіатури з комп'ютером, системний блок повинен бути обладнаний внутрішнім або зовнішнім (підключається до USB порту), спеціальним пристроєм – адаптером.

Найпоширеніший спосіб бездротового підключення – це радіочастотний. У комплекті з бездротовою радіочастотної клавіатурою продається мініатюрний приймач, що включається в будь-вільний USB-роз'єм системного блоку.

Бездротова клавіатура зручна, сучасна, але має істотний мінус – це залежність від батарейок або акумуляторів, які час від часу потрібно заряджати або міняти. Радіус дії бездротових клавіатур досягає до 20 метрів.

Тип клавіатури

Якщо раніше, на зорі розвитку комп'ютерів, існував один тип клавіатури, що застосовується скрізь (для офісної роботи, ігор і мультимедіа), то з розвитком індустрії, їх почали підрозділяти за призначенням. Клавіатури бувають 3 основних типів: офісні, ігрові та мультимедійні.

Ігрові клавіатури або геймерські

Клавіатури цього типу вважаються найнадійнішими, оскільки вони призначені для дуже інтенсивного використання. Як правило, ігрові клавіатури обладнують механічними клавішами і провідним інтерфейсом підключення. Асортимент геймерських клавіатур досить широкий. У продажу можна побачити як найпростіші, у яких курсорні і часто використовувані в іграх клавіші просто пофарбовані в інший колір, так і самі «наворочені», що мають внутрішню пам'ять для зберігання ігрових профілів, РК-дисплей і т. д. і т. п.

Якщо ви придбали комп'ютер для ігор, то ігрова клавіатура – це ваш вибір.

Мультимедійні клавіатури

Мультимедійні клавіатури вибирають ті, у кого комп'ютер виступає в якості домашнього мультимедійного центру для прослуховування музики і онлайн радіо, перегляду відео та фото. Такий тип клавіатури має додаткові функціональні клавіші для управління програмними аудіо і видеоплейерами. Користувач отримує можливість швидко, натисненням парою клавіш перемотувати музичні треки, регулювати рівень звуку, управляти відео і т. д.

Офісні клавіатури

Офісні клавіатури випускають як у звичайному класичному варіанті, так і в ергономічному. Ергономічний варіант рекомендований для тих, хто основну частину часу проводить за комп'ютером за набором і правкою текстових документів. Її конструкція дозволяє довго не втомлюватися кистей рук при довгій роботі і сприяє збільшенню швидкості набору текстів. Це досягається за рахунок рознесення лівої і правої частин клавіатури на певний кут. Крім того, ергономічні клавіатури комплектують опорами для кистей рук, регулювання висоти і кута розташування.

Механізм клавіш клавіатури

Від механізму клавіш залежить «чуйність» клавіатури. У це поняття входить рівень комфорту від роботи з нею, тактильні відчуття від контакту з клавішами. Найпоширеніші механізми – це мембранні, механічні і суміщені (мембранно-механічні).

Мембранні клавіатури

Мембранний механізм найдешевший. Механізм замикання і розмикання виготовляють з тришарової технології, де верхній і нижній шар – провідники струму, а середній шар – ізолятор. При натисканні на клавішу, верхній шар згинається і замикає контакт.

Недоліками мембранної клавіатури є погана зворотний зв'язок з нею, клавішу слід продавлювати до кінця, що знижує ресурс клавіатури

Механічні клавіатури

У механічних клавіатурах використовують механічний розмикальний контактів, що підвищує зворотний тактильний зв'язок з клавіатурою. Механічні клавіатури забезпечують високий комфорт роботи з комп'ютером, так зване почуття клавіатури. За рахунок механічного розмикачі клавішу не слід продавлювати до кінця, що сприяє легкості роботи з клавіатурою.

Мембранно-механічні клавіатури

Цей тип механізму поєднує в собі переваги мембранної та механічної клавіатури. Легкість і дешевизна мембранної клавіатури доповнюється зворотним зв'язком механічної клавіатури. В мембранно-механічному механізм зворотний зв'язок досягається наявністю в клавіші гумового ковпачка, який при натисканні замикає контакт на мембрані. Однак і в цій клавіатурі клавішу слід продавлювати до кінця. Клавіатури з таким механізмом є найпоширенішими для використання з комп'ютером і в ноутбуках.

Прийнявши рішення купити нову клавіатуру і вибравши вподобану модель, не полінуйтеся почитати відгуки про неї в інтернеті і попитати на профільних форумах. Не соромтеся «дошкуляти» продавця в магазині питаннями, якими б вони наївними не здавалися.

Просмотров: 867 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz