Пятница, 26.04.2024, 00:48
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Август 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Август » 12 » Як вибрати холодильник
01:17
Як вибрати холодильник

Багато хто погодиться, що холодильник - найбільш необхідна техніка в будинку, особливо в літню пору, коли продукти можуть зіпсуватися за лічені хвилини.
Як правильно вибрати холодильник і на що звернути увагу при його покупці?

Габарити холодильника
Перше на що слід звернути увагу - це розміри холодильника. Вибравши місце майбутнього його розташування, виміряйте максимально можливу глибину і ширину. До речі, потрібно врахувати, що холодильник не повинен впритул стояти до стіни, оскільки на його задній панелі розташована система охолодження, потрібно щоб повітря вільно циркулював.
Також зверніть увагу на можливість перенавешиванія дверцята холодильника в іншу сторону - за допомогою цієї нехитрої процедури можна максимально оптимізувати холодильник для роботи, заощадивши місце.
Варто врахувати також, що в деяких моделях холодильника при відкритті дверцят необхідно ще кілька сантиметрів завширшки, приблизно на товщину дверцята, тобто близько 3-5 см. Особливо це важливо при наявності накладних ручок. Обов'язково зверніть увагу на цей факт ще в магазині, особливо, якщо простір під холодильник обмежена, оскільки може трапитися так, що дверцята не зможе повністю відкритися.

Можливо вам не потрібен новий холодильник і ви все ще можете зремонтувати свій старий. Зробити це можна тут: срочный ремонт холодильников киев.

місткість холодильника
Вельми значущий критерій, адже при однакових зовнішніх габаритах моделі можуть разюче відрізнятися за обсягом всередині. Цю інформацію зазвичай можна побачити в короткому описі моделі або на інформаційній етикетці всередині холодильника. Величина подається в літрах, звичайно зазначений як загальний обсяг, так і холодильної та морозильної камери окремо. Чим більший за холодильник, тим - природно - він зручніше в користуванні.
кількість камер
Існують однокамерні холодильники - з одними дверима, і двох або багатокамерні холодильники.
Однокамерні холодильники досить надійні і відчутно дешевше. Але менш зручні у використанні - щоб потрапити в морозильну камеру, потрібно відкривати основну дверцята і «напускати тепло» на всі продукти. Також в цих холодильниках необхідно періодично розморожувати морозильну камеру, щоб видалити що утворюється крижаний наліт.
Двокамерні холодильники, які мають холодильну і морозильну камеру, зараз найбільш поширені.
Холодильники такого типу можуть працювати як від одного компресора, так і від двох. Останній варіант менш економічний, але більш зручний і надійний, наприклад, при розморожуванні Ви можете відключити будь-яку з камер. Морозильна камера, розташована під холодильної та складається з декількох секцій вимагає в середньому 2 розморожування в рік.
Вибираючи двокамерний холодильник, краще зупинитися на холодильнику з морозильною камерою внизу. По-перше, це зручніше тому як ми рідше використовуємо морозильну камеру, на відміну від холодильної, тому і нахилятися доведеться рідше. А по-друге, нижнє розташування морозилки економічніше з енергетичної точки зору: компресор знаходиться завжди внизу, і для охолодження до негативних температур морозильної камери не потрібно гнати холодоагент вгору.
Характеристикою морозильної камери є мінімальна температура, яку в ній можна досягти. Як правило, це позначається зображенням зірочок на панелі приладу. Кожна зірочка дорівнює -7 градусів за Цельсієм. Три зірочки означають, що морозилка досягає температури мах -21 градус, четверта зірочка означатиме, що морозилка остудити нижче -21 градуса.
У деяких морозильних камерах існує також режим суперзаморожування, за допомогою якого продукти заморожуються набагато швидше при більш низьких температурах, це дозволяє краще зберегти продукти і їх смакові якості.
Але варто зазначити, що чим нижче температура в морозильній камері, тим вище витрата електроенергії.
Розморожування
Зустрічається 2 види розморожування - крапельна і No Frost.
Крапельна система розморожування холодильної камери застосовується в більшості сучасних холодильників, вона проста і ефективна. У холодильній камері під час роботи компресора на задній стінці утворюються крижинки. Через певні проміжки часу компресор зупиняється, крижинки починають танути, крапельки стікають вниз, в отвір зливу, і звідти в спеціальну ванночку, розташовану на компресорі і випаровуються. Цей процес здійснюється поступово і абсолютно непомітний користувачам холодильника.
У холодильників з системою No Frost ( «без інею») іній усередині камери не виникає - він утворюється тільки на випарнику, прихованому від нас. Через кожні кілька годин вентилятор зупиняється і включається нагрівач. Вода, що відтанула, віддаляється по жолобках в спеціальний піддон і випаровується. Якщо холодильник має систему No Frost, то він взагалі не потребує розморожування, але рекомендується відключати його хоча б раз на рік для профілактичної прибирання. Незважаючи на видиме зручність системи No Frost у неї є недоліки: вартість холодильників з цією системою вище і вони споживають більше електроенергії, а також за рахунок постійного «виморожування» і видалення вологи з морозильної (холодильної) камери, повітря в них обезвлажівается, що призводить до пересихання заморожених продуктів.
Також слід знати, що в одних холодильниках система No Frost поширюється як на морозильну камеру, так і на холодильну, а в інших - лише на морозильну.
Вибираючи холодильник за типом розморожування, подумайте, наскільки актуальне для Вас питання розморожування і чищення холодильника, адже в принципі все сучасні моделі не вимагають занадто частого догляду за ними, а коштують дешевше.
клас енергоспоживання
При виборі холодильника обов'язково зверніть увагу на клас енергоспоживання. Мінімальна витрата електроенергії у холодильників А класу, на ринку вже представлені моделі з класами А + і А ++ - ще більш досконалі з точки зору витрачання електроенергії.
Незважаючи, на те, що моделі з низьким рівнем споживання енергії дорожче, все ж варто вибирати саме їх. Згодом ця переплата себе окупить, особливо якщо враховувати постійно зростаючі ціни за електроенергію.
управління
Управління холодильником може бути електромеханічним і електронним.
Електромеханічне - управління здійснюється поворотом ручки термостата усередині холодильника або на зовнішній поверхні / дверцятах. Багатьма цей тип управління вважається більш звичним і тому надійним.
Електронне - управління за допомогою електронної панелі управління з цифровим дисплеєм. Деякі моделі передбачають наявність пульта управління, на якому відображаються всі дані про роботу холодильника. Моделі з електронним управлінням - останнє слово техніки, але й коштують вони дорожче.
Рівень шуму
Обов'язково приділіть належну увагу цим критерієм. Інформацію про рівень шуму зазвичай можна знайти в короткому описі моделі, на інформаційній етикетці всередині холодильника, і в інструкції - після показників обсягів і температурних режимів. Цей показник коливається від 30 до 50 дБ, в середньому 40 - 46 дБ. Намагайтеся вибирати холодильник з найбільш низьким рівнем шуму.
Додаткові функції
Підтримка мінусової температури в разі непередбаченого відключення електроенергії - різні моделі припускають різний час від 9 до 24 годин.
Багато холодильники мають вбудовану систему сигналізації, що дозволяє попередити про несприятливий зміні температури в холодильній камері, про відкриту двері або про відключення електроживлення.
У деяких моделях передбачена функція автоматичного ледогенерірованія, такі моделі підключаються до холодного водопроводу.

Просмотров: 855 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz