Вторник, 23.04.2024, 09:10
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Июль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Июль » 18 » ЯК ВИБРАТИ КЕРАМІЧНУ ПЛИТКУ
15:39
ЯК ВИБРАТИ КЕРАМІЧНУ ПЛИТКУ

Такий оздоблювальний матеріал, як керамічна плитка, вже тривалий час користується великою популярністю. Протягом кількох століть вона застосовується для облицювання. Але ця назва виробу узагальнене, а різновидів насправді існує величезна безліч. Відрізняються вони один від одного своїми певними характеристиками. Властивості керамічної плитки дуже різняться. Так як же вибрати керамічну плитку?
Наприклад, плитка виготовляється з різних сортів глини – червоної і білої. У зв'язку з тим, що родовищ кранной глини досить багато, то саме її переважно використовують для виготовлення кераміки.
На її основі виробляють керамічний граніт на червоній основі, коттофорте, майоліку і котто. Біла глина виходить завдяки усуненню зі складу червоної глини оксидів заліза і алюмінію, які надають таку її забарвлення. Виробляється з білої глини кераміка значно дорожче, вона вважається більш престижною і якісною. До неї відносяться фаянс, терралья і керамічний граніт. Так як витрати на виробництво іспанської керамічної плитки дуже великі, від загального обсягу виробленої кераміки вона складає всього 5 – 7%.
Одна з основних характеристик керамічних виробів – це пористість. Саме їй обумовлюється область застосування матеріалу, що буде укладатися плитка всередині приміщення або зовні. Пористість визначає кількість води, яке може вбратися в глиняний черепок. Приблизно на 2 години його занурюють у воду, а потім визначають вагу. Пористість матеріалу вказується в процентному співвідношенні маси зволоженого речовини до його сухій вазі. Приміром, майоліка володіє досить високим коефіцієнтом водопоглинання – від 15 до 25%. Тому її обробляють тільки внутрішні стіни будівель. А ось керамограніт практично не вбирає вологу і ідеально підходить для зовнішньої обробки. Саме від пористості залежить міцність на вигин і морозостійкість вироби. Не покритий глазур'ю матеріал має стійкість до появи плям і зносу.
Замовляйте керамічну дешевше плиту тут: керамическая плитка в Киеве.
Виготовляючи керамічні вироби здійснюють одноразовий або дворазовий випал. Від цього головним чином залежить міцність матеріалу. Якщо плитку обпалюють один раз, то міцність і щільність керамічної плитки буде на порядок вище. Її застосовують для оздоблення зовнішньої частини і підлоги будинку. До неї відносяться керамограніт, котто і клінкер. Після дворазового випалу матеріал є більш пористим і менш міцним. Але його зовнішній вигляд на багато привабливіше, так як після першого випалу не поверхню кераміки наноситься малюнок і глазур. Другий випал проводиться при високих температурах, що дозволяє зберегти яскравість і насиченість кольорів. Саме даний метод використовується при виробництві фаянсу, майоліки і терральи. Надалі ними оформляють внутрішню частину будівлі.
Глазурь, покриває багато видів керамічних виробів представляє собою склоподібну масу. Вона може бути прозорою або матовою, білої і кольорової. Нанесення глазурі збільшує водостійкість матеріалу і надає йому закінчений і привабливий зовнішній вигляд. Така технологія дозволяє наносити на плитку найрізноманітніші малюнки та надавати будь-який бажаний колір. Все це перетворює кераміку практично у твір мистецтва. Варіанти керамічної плитки обчислюються сотнями. Крім цього збільшується стійкість до механічного і хімічного впливу. Але все ж при транспортуванні тільки якісна упаковка керамічної плитки позбавить її від механічних пошкоджень.
Ознайомившись з характеристиками керамічної плитки і застосовуючи її за призначенням, ви зможете продовжити термін експлуатації і на довгі роки зберегти привабливість оздоблювального матеріалу. Проста плитка для ванної недорого коштує, але вона здатна дуже сильно прикрасити ваше житло.

Просмотров: 502 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz