Вторник, 23.04.2024, 23:21
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Февраль » 18 » ЯК ВИБРАТИ ЯКІСНУ ЦЕГЛУ
00:46
ЯК ВИБРАТИ ЯКІСНУ ЦЕГЛУ

Колір матеріалу, з якого виготовлений цегла, не робить ніякого впливу на його якість, тому можна купувати цегла будь-якого вподобаного вам кольору.

Якщо потрібен цеглу для облицювання, то всю партію цегли для облицювання бажано купити за один раз. Це гарантує, що у вас вийде однакова за кольором облицювання. Це необхідно робити тому що часто у різних виробників відтінки цегли можуть відрізнятися. Іноді буває, що в межах двох чергових партії, відтінки цегли можуть бути різними навіть у однієї і тієї ж фірми.

За зовнішнім виглядом завжди можна судити про якість цегли. Цегла хорошої якості повинен бути рівним і без відколів. Якщо цегла при ударі видає дзвінкий звук, a його серцевина темніше, ніж всі інші частини, то такий кирпич володіє хорошою якістю, його можна сміливо купувати.

Розчин для укладання цегли потрібно вибирати пластичний, щоб в процесі кладки він легко видавлюється з-під цегли. Якщо розчин буде занадто густий, то він буде сприяти швидкій втомі, a кладка в цьому випадку буде нетривкою. Занадто рідкий розчин може текти.

Краще використовувати подвійну цеглу т. к. він набагато економічніше одинарного за часом кладки, a також те витраченим на матеріали засобів. Крім того, така цегла ще й дозволить заощадити на розчині, тому що для його укладання розчину потрібно набагато менше.

В процесі кладки пустотілої цегли обов'язково потрібно стежити, щоб розчин був потрібної густоти і не заповнював отвори в цеглі, a інакше саман втратить свої теплоізолюючі властивості.

Силікатна цегла не в якому разі не слід використовувати для укладання фундаменту, тому що він має малу вологостійкістю. Також силікатна цегла не зручно штукатурити, на нього дуже погано прилипає розчин внаслідок його гладкості. Крім того, не рекомендується використовувати його для викладки печей і труб т. к. у силікатної цегли занадто низька для цього опірність високих температур.

Не в жодному випадку не купуйте недопалену цегла. У нього знижені такі важливі характеристики як морозостійкість і вологостійкість. Тому взимку він може в процесі експлуатації піддатися руйнуванню і у вашому житлі буде холодно. А ось перепалений цегла можна сміливо купувати, але потрібно обов'язково впевнитися, що у нього немає ознак порушення форми.

Не забувайте, що існує такий вид цегли як фасонний. Він відмінно підійде для оформлення віконних прорізів, підвіконь, арок і парканів.

При покупці цегли слід звернути увагу на вапнякові включення і, хоча ГОСТ допускає їх наявність, вони можуть представляти серйозну небезпеку для цілісності цегли, так як вбирають в себе воду при цьому, збільшуючись, що призводить до відламування шматочків від цегли.

При покупці цегли завжди вимагайте супровідні документи до нього - паспорт або сертифікат на продукцію. Якщо такі документи надати вам не можуть краще не купувати такий цегла зовсім.

Купуючи цеглу для майбутньої споруди вибір марки і характеристик цегли краще довірити фахівцеві.

Якщо укладання цегли проводиться взимку, то в розчин слід додавати спеціальні добавки, які будуть перешкоджати швидкому його замерзання. Влітку кладку роблять з допомогою звичайного розчину. Проте рядовий цегла при кладці внутрішніх рядів рекомендується все ж замочувати із-за того, що він швидко вбирає вологу з розчину, a в подальшому це негативно позначиться на міцності кладки. Крім того, замочувати цегла рекомендується також при зведенні арок не залежно від сезону. Це сприятливо позначиться на схоплюванні розчину, та підвищити міцність конструкції.

Завжди необхідно звертати особливу увагу на рівномірний розподіл розчину по гранях цегли. Інакше цегляна кладка може вийти не дуже хорошої якості. Рівномірність нанесення, a також правильне кількість розчину дуже сильно впливають на щільність і міцність шва. При ложковой кладці, шар розчину наноситься шириною 80-100 мм, a при тичкова кладці - 200-220 мм. Товщина шару розчину не повинна бути більше 15-20 мм, тоді шов виходить товщиною 10-12 мм

Доставка цегли до місця будівництва, як правило, не становить великої праці, при цьому нормою є бій приблизно 5-10 відсотків виробів з усієї партії. Крім того рекомендується не залишати цегла на складі, a відразу пускати його в справу, т. к. за час зберігання на складі кількість бою може збільшитися ще на 10 відсотків.

Облицювальна цегла краще всього купувати на піддоні в поліетиленовій упаковці. Це дозволить уникнути появи різних дефектів при його перевезенні.

Після завершення цегляної кладки, a також розшивки швів фасад будівлі можна додатково облицювати. Причому найпростішим способом облицювання є - обштукатурювання, ґрунтування та фарбування стін. Не варто забувати про існування спеціальних видів цегли призначених для облицювання будівель. Їх застосування дозволить втілити в життя ваші найсміливіші дизайнерські задуми.

Щоб уникнути висолів, перед покупкою цегли було б непогано випробувати його разом з фахівцями, які зможуть дати резюме з приводу відповідності вибраного вами цегли і розчину. Таке випробування доцільно проводити внаслідок того, що часто поєднання деяких типів цегли з певними видами розчинів може сприяти появі висолів. Висоли можуть з'явитися з-за наявності в розчині і цеглі певних компонентів, які, вступивши в реакцію один з одним і утворюють висоли. Крім того, існує ще кілька рекомендацій, які допоможуть уникнути висолів. Краще всього використовувати густий розчин для кладки. Ні в якому разі не розмазуйте розчин по лицьовій стороні цегли. Не слід класти цеглу під час дощу. На ніч вкривайте нещодавно зроблену кладку. Як можна швидше підводите будинок під дах. Після закінчення кладки можна обробити фасад будівлі спеціальним захисним засобом.

Слід знати, що європейські стандарти, як правило, не відповідають російським. Тому, якщо збираєтеся використовувати імпортний і російський цегла разом майте це на увазі.

Зовнішні стіни робіть товщиною не менше, ніж в 2,5 цегли. Це приблизно 64 см, інакше тепло буде йти з дому.

Просмотров: 676 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz