Четверг, 25.04.2024, 15:43
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 29 » Як вибрати гіпсокартон
00:43
Як вибрати гіпсокартон

Гіпсокартон став універсальним матеріалом і знахідкою для будівельника. З його допомогою можна виконати величезну кількість робіт, починаючи від вирівнювання стін і закінчуючи створенням міжкімнатних перегородок. У той же час, вирушаючи на ринок за матеріалом, треба враховувати, що видів гіпсокартону багато і вирішити, який гіпсокартон краще підходить у вашому випадку, треба заздалегідь. Щоб зробити правильний вибір і підібрати оптимальний тип гіпсокартону для тієї чи іншої мети, слід вивчити його характеристики та особливості. 

Гіпс відноситься до категорії природних мінералів, який почали видобувати ще у стародавні часи. Будівельний гіпсокартон представлений у вигляді великих прямокутних листів різної товщини. Який він буває По-перше, це можуть бути листи, що мають різну товщину. Проводити монтаж тонких листів буде простіше, та й конструкція вийде легше. Для стель це оптимальний варіант, особливо якщо мова йде про підвісних стелях. Для стін підійде лист товщиною 12,5 мм. При цьому варто врахувати, що для кімнат з підвищеною вологістю, наприклад, кухні та ванної, знадобиться вологостійкий тип гіпсокартону. Інші кімнати можна обшивати звичайним гіпсокартоном. 

Замовляйте будівельні матеріали у тому числі гіпсокартон тут: интернет магазин стройматериалов днепропетровск.

Основні переваги матеріалу: 
висока екологічність (на 93% складається з гіпсу); 
підтримує заданий мікроклімат; 
використовується для обробки стін і стелі, а також при створенні перегородок і аркових прорізів; 
не впливає на організм людини і тварин; 
доступна вартість; 
простота виконання монтажних робіт; 
рівень кислотності практично ідентичний показником шкіри людини. 

Є і список недоліків, які слід врахувати при виборі гіпсокартону: 
порівняно з аналогічними матеріалами гіпсокартон володіє меншою міцністю; 
при виконанні обробки великого обсягу необхідно проводити додаткове зміцнення конструкції; 
при монтажі листів гіпсокартону в кімнатах з підвищеною вологістю слід не тільки вибирати відповідний тип матеріалу, але і проводити додаткову обробку спеціальними ґрунтовками і розчинами; 
в процесі розпилу листів (якщо необхідно вирізати складну форму) необхідно подбати про власний захист – надіти респіратор і захисні окуляри. 
Металевий каркас під гипсокартонМеталлический каркас під гіпсокартон 
Зверніть увагу! Підвищить міцність і збільшить експлуатаційний термін металевий каркас, дерево в цьому випадку йому поступається. 

Класифікація 
Є кілька видів гіпсокартону: 
Звичайний (ГКЛ). Універсальний тип, який застосовується в кімнатах всіх типів, де не потрібні підвищені показники вологостійкості. 
Вогнестійкий (ГКЛО). При виробництві використовують нитки філаментні для армування, а картон обробляють антипіренами. 
Вологостійкий (ГКЛВ). Такий гіпсокартон обробляють гідрофобними складами, а також засобами, що перешкоджають розвитку грибка. 
Огневлагостойкий (ГКЛВО). Є комбінацією двох вищеописаних типів. При роботі з вологостійкими листами їх буде необхідно додатково захистити з зовнішньої сторони плиткою, грунтовкою або фарбою. 
Щоб не заплутатися, виробники вирішили пофарбувати кожен вид аркушів в певний колір: 
звичайний – сірий; 
рожевий або сірий з червоною смугою – вогнестійкий; 
вологостійкий – зелений і синій. 
Крім цього, виділяють ще кілька різновидів: 
Реставраційний – проводиться облицювання старих конструкцій. Підходить як для стін, так і для стелі. 
Ламінований з лицьової сторони покритий захисною плівкою ПВХ. Погано дихає. 
Армований – при виробництві додають скловолокно. 
Акустичний – звукоізоляційний матеріал. 
Арочний – товщина складає не більше 6,5 мм, що обумовлює високу гнучкість. 
Зверніть увагу! Після монтажу, перед проведенням наступного кроку обробки, листи необхідно прогрунтувати з лицьового боку. 

Розмір 
Всі стандартні аркуші мають прямокутну форму, але параметри листів різні: 
довжина – 2-4 м; 
ширина – 0,6–1,2 м; 
товщина – 6-12,5 мм. 
Довжина має суворий крок до 50 см: 2 м, 2,5 м, 3 м і т. д. Самим популярним і найбільш часто привабливим є триметровий лист. З його допомогою можна без проблем зашити відразу всю стіну у висоту, що полегшує процес монтажу. Ширина в більшості випадків стандартна – 1,2 м, але також в продажу трапляються і малоформатні листи. 
Зверніть увагу! Вологостійкий гіпсокартон має такі параметри: 1200/2500/12,5 мм. Арочний тип представлений листами 1200/2500/6 мм. 

Товщина 
Як вже було сказано, товщина варіюється від 6 до 12,5 мм. Вона змінюється в залежності від призначення матеріалу. Мінімальна товщина встановлюється тільки для арочного гіпсокартону, що полегшує згинання. Його спеціально обробляють водою при підготовці до монтажу, щоб було легко надати необхідну форму. 
При виборі матеріалу для стелі віддати перевагу варто середньому показнику – листів товщиною 9,5 мм В іншому випадку з-за великої ваги листів може створюватися зайве навантаження на конструкцію. Гіпсокартон для стін має стандартну товщину 12,5 мм. Також нею володіє і вологостійкий вигляд. 

Вага 
Дуже важливо врахувати вагу, особливо коли мова йде про складної конструкції. Крім того, саме від ваги буде залежати вид кріплення, яким буде вироблятися фіксування. Середні показники у відповідності з трьома поширеними товщинами показують такий результат на 1 м2: 
товщина 6,5 мм – 5 кг; 
товщина 9,5 мм – 7,5 кг; 
товщина 12,5 мм – 9,5 кг. 

Кромка 
Не всі листи гіпсокартону мають рівні й гладкі краю. Так, поздовжня кромка може бути представлена кількома варіантами: 
Пряма (ПК). Використовується для сухого монтажу, коли не передбачається закладання стиків. До таких відноситься багатошарова обшивка. 
Потоншена з лицьового боку (КК). Після монтажу необхідно провести шпаклювання стиків з використанням армуючої стрічки. Трудомісткий і витратний процес. 
Напівкругла з лицьового боку (ПЛК). Для з'єднання стиків цілком достатньо армуючої стрічки і невеликої кількості шпаклівки. 
Напівкругла і потоншена з лицьового боку (ПЛУК). Стики скріплюються за аналогічною схемою 3 види. 
Закруглена (ЗК). Заповнення швів проводиться в 2 етапи шпаклювання. 
Зверніть увагу! Якщо проводити розкрій плит, то на зрізі утворюється пряма кромка без захисного шару. Щоб полегшити процес закладення швів в цьому випадку зріз обробляють рубанком, також можливе використання ножа для формування фаски. 

На що звернути увагу 
Щоб точно визначити, який вибрати аркуш матеріалу, необхідно в першу чергу орієнтуватися на його цільове використання, так як кожного типу робіт буде відповідати певний тип. У другу чергу підбирається розмір листа і його товщина. Перед тим як відправитися на ринок або в будівельний магазин, необхідно визначитися з такими моментами: 
вид роботи; 
товщина і довжина листа; 
вага; 
тип кромки; 
виробник; 
ціна. 
Найкраще все записати на аркуші паперу і взяти його з собою, щоб нічого не забути. Новачкам варто звернути увагу на поради професіоналів: 
Картон не повинен відшаровуватися від гіпсу навіть на кутах. 
Транспортування тонких листів може стати проблематичною, так як при поганому закріпленні гіпсокартон зламається. 
Звертаємо увагу на колір, який говорить про тип гіпсокартону. 
Товщина листів буде залежати від виду робіт, типу будови та умов експлуатації. 
Зверніть увагу! Гіпсокартон із середнім рівнем pH не викличе алергію при роботі з матеріалом. До того ж його можна використовувати для дитячих кімнат. 
Гіпсокартон – це поширений будівельний матеріал, який застосовують для багатьох видів робіт. Який тип гіпсокартону краще і який більше підійде для виконання тих чи інших робіт, вирішує покупець. Однозначної відповіді ніхто не дасть, так як кожен випадок індивідуальний.

Просмотров: 734 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz