Пятница, 19.04.2024, 18:29
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Май » 10 » Як вибрати гідроакумулятор
21:40
Як вибрати гідроакумулятор

Тепер постараємося вибрати гідроакумулятор. Даний пристрій являє собою різновид розширювального бака для води. На відміну від другої різновиди – экспанзоматов, що застосовуються в системах опалення, гідроакумулятори використовуються в системах водопостачання.
Гідроакумулятор служить своєрідним буфером в системах гарячого і холодного водопостачання і виконує три основні функції:
накопичує певний об'єм води і забезпечує необхідний рівень напору, дозволяючи, тим самим, насосу включатися і працювати в залежності від ступеня порожнечі бака, а не при відкритті водопровідного крана, тим самим економиться ресурс насоса;
запобігає пошкодження системи водопостачання і її елементів (труб, з'єднань, сантехніки та інших) внаслідок гідроударів, які можуть виникнути при різкому закритті водопровідного крана або включенні/відключенні насоса;
забезпечує резервний запас води в системі, що дозволяє при позаштатних ситуаціях, наприклад, відключення електроенергії, продовжувати користуватися водою.
Необхідність у наявності хоча б однієї з перерахованих вище функцій, особливо першої та другої, вимагає придбання гідроакумулятора.
Сучасні гідроакумулятори бувають двох типів:
балонні (з грушею);
мембранні.
Замовити їх дешевше можна тут: оборудование для водоснабжения.

Давайте спробуємо розглянути відмінності одних від інших:
Балонні гідроакумулятори вважаються більш довговічними, оскільки в силу конструктивних особливостей в них виключений контакт води з металом, а, отже, і корозія. Зазвичай мембрани і груші можна замінити, але про таку можливість слід уточнювати при виборі бака.
У залежності від варіанта установки і підключення, гідроакумулятори бувають горизонтального і вертикального типу. Для насосних станцій зазвичай перевага віддається горизонтальним гидроаккумуляторам, а для заглибних насосів – вертикальним баків.
При виборі гідроакумулятора основними критеріями є якість і обсяг. З визначенням обсягу все досить просто – чим вище рівень потреб у воді, тим більше повинен бути обсяг бака. У даному випадку враховуються: кількість користувачів системою водопостачання з імовірністю використання води відразу декількома споживачами, кількість водозабірних точок і гранична кількість включень/відключень насосної системи протягом години.
З якістю обладнання все складніше. Останнім часом на тлі появи величезного асортименту розширювальних баків, істотно розрізняються за ціною, питання якості стало дуже актуальним. Найважливішою якісною характеристикою є матеріал виготовлення мембрани або груші – саме ці елементи безпосередньо контактують з водою, і саме на їх виробництві часто економлять. Зрозуміло, що візуально визначити якість мембрани або груші неможливо, тому єдиний варіант гарантувати безпеку води, відсутність запахів і присмаків – купувати продукцію визнаних компаній-виробників. Покупка дешевих баків може мати й інші негативні моменти, наприклад, низьку антикорозійну стійкість, яка просто не дозволить оцінити всі переваги економії за необхідності швидкої заміни бака. Погана якість мембран і груш також позначиться на їх швидкого зношування.

Просмотров: 383 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz