Среда, 24.04.2024, 14:25
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Май 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Май » 17 » Як вибрати гарний ноутбук
22:51
Як вибрати гарний ноутбук

До вибору ноутбука слід підходити досить серйозно, і навіть в деякій мірі скрупульозно. Безумовно, як і при виборі настільного комп'ютера, у випадку з ноутбуком слід звертати увагу на технічні можливості і характеристики. Але не слід забувати і про фізичні характеристики ноутбука. Цей параметр визначає і звужує коло необхідних вам моделей мірою визначення критеріїв, і в залежності від ваших цілей, для яких Вам потрібен цей ноутбук. Під фізичними характеристиками і можливостями маються на увазі вага, розміри і ергономіка ноутбука. Варто відразу враховувати ці особливості при виборі хорошого ноутбука необхідного саме Вам, бо як подальший апгрейд і поліпшення будуть неможливі.

Екран або дисплей ноутбука

Поставлені завдання, в питанні як вибрати гарний ноутбук, будуть грати вирішальну роль для переносного мобільного комп'ютера. З великим екранним дисплеєм приємніше і зручніше працювати, але це впливає і на вагу і компактність комп'ютера.

Ноутбуки з діагоналлю до 17 дюймів ідеально підходять як для роботи в офісі, відрядження, так і для гри в комп'ютерні ігри. Завдяки своїм розмірам і, безсумнівно, досягнень техніки, начинка ноутбуків не гірше, а іноді і краще, ніж у будь-якого персонального комп'ютера, ноутбуки більш компактні і здатні повною мірою замінити стаціонарний ПК.

Фактор компактності і мобільності дуже важливий для тих, хто постійно перебуває в роз'їздах. Тому найкращим варіантом для вас є ноутбук з діагоналлю 10 – 12 дюймів.

Крім цього на вибір тієї або іншої моделі надає великий вплив і дозвіл екрану. З найпоширеніших видів можна виділити: WXGA+ (1440х900), WXGA (1280х800), XGA (1024х768), SXGA+ (1400 х 1050 пікселів).

Якщо ви працюєте виключно з текстом, то ноутбука з роздільною здатністю XGA буде цілком достатньо. А якщо ви працюєте, з графікою, і дизайн основа напрямки вашої діяльності то вам підійде ноутбук з роздільною здатністю високої чіткості WUXGA (1920х1200) . Така висока роздільна здатність відмінно підійде для любителів комп'ютерних ігор, і для комфортного перегляду фільмів.

Також непогано б знати і про технології виготовлення дисплеїв. Всього їх три, і у кожної з них є свої переваги і недоліки. Але це не настільки критично важливо, щоб зациклювати на цьому свою увагу.

Дам лише порада: перед тим як купувати ноутбук подивіться на поверхню дисплея. Якщо вона матова, то Вас не будуть дратувати відблиски. На глянсовому дисплеї ймовірність отримання відблисків набагато більше, але в той же час зображення виглядають більш яскраво і барвисто.
Потрібен ремонт ноутбука?! Тоді вам сюди: компания ремонт сервис.

Акумулятори в ноутбуці

Ще одним важливим критерієм при виборі хорошого ноутбука є його автономне час роботи від одного заряду батареї. Час роботи ноутбука має бути максимальним, так як він, як правило, використовується в ролі переносного комп'ютера. Адже може таке бути, що в момент роботи він може відключитися в самий невідповідний момент. Знову ж таки, якщо ви розраховуєте на ноутбук з урахуванням близького знаходження від джерела живлення, то ємність акумулятора стає не настільки важлива.

Зараз мінімальний час роботи ноутбука визначається 2-ма годинами. Але існують і батареї, здатні підтримувати життя вашого комп'ютера аж до 8-ми годин. Порада: якщо ви часто і подовгу буваєте далеко від місць, де можна зарядити ваш ноутбук, краще придбати додаткову батарею.

Процесор ноутбука

Процесор є головною частиною абсолютно в будь-якому комп'ютері, в тому числі і в ноутбуці. Основним для Вас при виборі процесора показником є його тактова частота. Ще важливим є обсяг кеш-пам'яті. У сучасних процесорах є аж три рівні кеш. Чим більший її об'єм, тим краще. Також процесор впливає на енергоспоживання і тепловиділення комп'ютера в цілому.

Для роботи з документами і текстовими файлами цілком підійде процесор з тактовою частотою в 1 ггц. Комп'ютерні ігри, графічні і відео редактори та інші програми досить ресурсоемки і тому для них слід купувати ноутбук з процесором не менше 2 ГГц, а то й більше 3ГГц. Також, безумовно, на швидкість роботи додатків ще впливає і об'єм оперативної пам'яті.

Переважна частина ноутбуків використовує процесори фірми Intel. Головною перевагою цих процесорів є відносно низьке енергоспоживання в порівнянні з іншими конкурентами.

Крім високої продуктивності ноутбуки з високою тактовою частотою, як це не парадоксально (технології) мають більш низьким енергоспоживанням, меншим тепловиділенням, і видають менше шуму при роботі.

Материнська плата

Щоб розмір і вага ноутбука був менше, кожна модель має свою материнську плату, яку не можна замінити або удосконалити. Непогано, якщо на ній існує кілька додаткових слотів для збільшення об'єму оперативної пам'яті.

Жорсткий диск ноутбука

Жорсткий диск – головний носій інформації, як на настільному комп'ютері, так і на ноутбуці. Чим більше його обсяг – тим більше вартість ноутбука. Самим оптимальним розміром вінчестера є розмір від 200 до 500 гб пам'яті. Також зверніть увагу на об'єм буфера пам'яті вінчестера. У деяких моделях жорсткий диск можна змінювати. Тому краще при купівлі ноутбука уточнювати це.

Оперативна пам'ять

Бажано вибирати ноутбук з об'ємом ОПЕРАТИВНОЇ пам'яті не менше 2 гб. Так для роботи з деякими додатками знадобляться і всі 8 гб. Чим більше оперативна пам'ять ноутбука, тим менше проблем з зависаннями лагами і ви побачите. Тому не скупіться на цьому. При нестачі оперативної пам'яті дані будуть направлятися на жорсткий диск, що сильно знизить продуктивність комп'ютера і сильно збільшить його енергоспоживання.

Щоб встановити додатковий банк оперативної пам'яті, можна піти в сервісний центр, а при певній вправності вставити самому. Купити банки пам'яті можна в будь-якому комп'ютерному магазині. Вони не дуже дорогі.

Відеокарта ноутбука

При виборі відеокарти звертайте на тип відеокарти. Вона може бути вбудованим у процесор і використовувати оперативну пам'ять ноутбука. У цьому випадку пограти в новітні ігри навряд чи вийде, а перегляд фільмів і робота з документами буде проходити на ура.

Відеокарта може мати власний процесор і пам'ять. Як правило такі відеокарти набагато могутніше вбудованих.

Третій варіант – гібридний. Процесор може бути окремий, а пам'ять використовуватися загальна. Теж непоганий варіант, однак варто враховувати, що, наприклад, 4 гб ОПЕРАТИВНОЇ пам'яті ноутбука будуть використовуватися і центральним процесором і графічним.

Розмір, вага, і корпус ноутбука

Розглядаючи питання, як вибрати гарний ноутбук, варто приділити увагу вазі і розміру ноутбука. Також пораджу купити Вам спеціальну сумку для ноутбука.

Ноутбук здатний повністю замінити настільний ПК і при цьому він може важити близько 5 кілограм! Вага ноутбука визначається не тільки корпусом і великим екраном, але і всіма іншими комплектуючими.

Якщо ви збираєтеся часто носити з собою ноутбук, бажано придбати більш компактну і зручну для вас модель в 1-3 кг.

Велику роль для ноутбука грає і матеріал, з якого виконаний корпус. Крім того, що він захищає ноутбук від пошкоджень, він ще й збільшує його вагу. Самим легким буде ноутбук з пластиковим корпусом, а самим міцним і надійним – з алюмінієвого сплаву.

Підсумок

Отже, цей матеріал, викладений вище, допоможе вам відповісти на питання, як вибрати гарний ноутбук. Питання, пов'язані з поліпшенням, заміною, і гарантією краще уточнювати у фірми-продавця.

І запам'ятайте: вибираючи ноутбук престижної марки, ви не обов'язково виберіть хороший і якісний ноутбук, а швидше за все тільки дарма витратите зайві гроші за розпіарений бренд. Серед інших маловідомих фірм Ви також можете знайти більш дешевий і якісний аналог.

Удачі у виборі необхідного саме Вам ноутбука!

Просмотров: 648 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz