Пятница, 29.03.2024, 08:53
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Ноябрь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2016 » Ноябрь » 26 » Як вибрати душову кабіну
01:50
Як вибрати душову кабіну

Існує думка, що душові кабіни купують тільки ті, хто байдужий до ванни або виключно люди, охочі заощадити простір у ванній кімнаті. Це не так. На ринку зараз безліч моделей, які задовольнять будь-які запити. Але купити потрібну саме вам не так-то просто, є безліч нюансів. Сьогодні ми поговоримо про те, як вибрати душову кабіну, щоб не отримати кота в мішку і витратити гроші з користю.

ЯКИЙ ВИРОБНИК КРАЩЕ

Реальність така, що більшість навіть великих брендових компаній перенесли виробництво в Китай або створили з китайськими фірмами спільні підприємства. Яскравий приклад – фінська TIMO, преміум-марка серед душових кабін. Те ж саме стосується продукції Appolo, Aqualux і деяких інших європейських брендів. Чи означає це, що кабіна їх виробництва погана? Ні, не значить. У тій же TIMO проектування та контроль якості здійснюють фінські фахівці.

Втім, є на ринку і продукція чисто європейська – IDO Showerama, IFO, Albatros, Jacuzzi, німецькі бренди. Всіх їх відрізняє висока ціна. Дешевше $1000 душових кабін в цьому сегменті практично не знайти. Причому виробник робить наголос на якість, функціональність широка тільки у самих дорогих моделей.

Російських брендів теж чимало, вони перебувають, як правило, в середній ціновій категорії. Це Akrilan, Bandhours, Акватика, Aquarelle, Indeo та інші. Не варто забувати, що наші виробники теж тісно співпрацюють з китайцями. Зокрема, мова йде про продукцію під торговою маркою Erlit. Якість та функціональність у вітчизняних марок знаходяться на гідному середньому рівні.

Китайські моделі зараз не ті, що колись: за останні роки бренди з Піднебесної виробили справжню революцію в якості продукції, тому зараз душові кабіни Serena, Parly, Nautico, Ammari купують вже не тільки через обмеженість бюджету. Китайцям властива підвищена увага до функціональності - різними «прибамбасами» оснащують навіть недорогі кабіни. Що стосується надійності і довговічності, то незважаючи на очевидний прогрес, стабільність поки не вистачає.

Якісні душові кабіни за доступними цінами ви знайдете тут: гидробокс Keramac.

ЯКИЙ ВИД КАБІНИ КРАЩЕ

За великим рахунком, існує два варіанти душових кабін – відкриті і гідробокси. Перші відрізняються відсутністю верхній площині, простотою конструкції і мають відносно невисоку ціну. Потрібні переважно для того, щоб заощадити місце у ванній кімнаті і гроші. Хоча і серед них трапляються «наворочені» екземпляри з ванною в якості піддону і гідромасажем.


Закриті душові кабіни значно більш функціональні і різноманітні по дизайну. Така конструкція надає великі можливості для фантазії інженерів компанії-виробника. Тут можна зустріти повноцінні ванни і моделі з невеликим піддоном з штучного мармуру, вертикальний і горизонтальний гідромасажі, турецьку лазню, різні варіанти підсвічування, вбудоване радіо і так далі. Природно, за все це доведеться заплатити. Великий розкид і за розмірами душової кабіни: є зовсім мініатюрні (мінімальним вважається розмір 80*80 см), а є моделі, що значно перевищують габарити звичайної ванни, і тому не завжди придатні навіть для суміщених санвузлів в типових будинках. При покупці це варто враховувати в першу чергу. Як і форму кабін, яка може бути наступною:

прямокутна;
напівкругла;
квадратна;
п'ятигранна;
шестигранна;
асиметрична (найчастіше прямокутник з одним заокругленим кутом).

Купивши кабіну правильної форми, можна значно заощадити місце, особливо якщо у ванній кімнаті є виступи яких проведено перепланування та змонтовані декоративні елементи.

Також серйозне значення має матеріал, з якого зроблений піддон. Найдешевший і найпростіший – акрил, він найчастіше використовується в недорогих вітчизняних та китайських моделях. Саме він, як випливає з відгуків, найчастіше «здувається», жовтіє, продавлюється і тріскається. Але він же і швидше інших матеріалів нагрівається, і найбільш різноманітний по формі.

Сталеві і чавунні піддони в сучасних кабінах використовуються нечасто, вони відрізняються міцністю, але шумні і можуть іржавіти.

Піддони з штучного мармуру естетичні і надійні, проте форму ванни їм надати неможливо. Фаянс красивий, але крихкий.

Популярність набирає новий матеріал – кваріл (суміш кварцового піску і акрилу), він більш надійний, ніж акрил, має широкий спектр кольорів.

ГІДРОМАСАЖ: ПОТРІБЕН ЧИ НІ?

Це одне з ключових питань при виборі душової кабіни. Модель без цієї функції коштує значно дешевше і клопоту в її обслуговуванні набагато менше, але і виглядає вона набагато біднішими.

Сам по собі гідромасаж – штука корисна: він надає розслабляючий ефект на організм, допомагає позбутися стресу і втоми, покращує кровопостачання, розширює кровоносні судини і знижує артеріальний тиск. На жаль, така дія властива далеко не кожній душовій кабіні. Якщо вертикальний гідромасаж майже у всіх моделей більш-менш пристойний (хоча б по напору, оскільки багато що залежить від якості і виду форсунок, а вони набагато більш просунуті в дорогих моделей) з горизонтальним все складніше. У кабін преміум-класу нерідко передбачені окремі «душі» для попереку, шиї, грудей і ніг. Але потужність потоку часто не виконує функції масажу, просто поливаючи тіло.

Вибираючи модель гідробоксу з гідромасажем, варто заздалегідь ознайомитися з відгуками саме з цієї функції, і лише після цього приймати рішення. Переплатити зайві $500-800, а потім користуватися гідромасажем раз в рік – задоволення сумнівне.

ЯК ВІДРІЗНИТИ ХОРОШУ ДУШОВУ КАБІНУ ВІД ПОГАНОЇ

Очевидно, що модель китайського виробництва за якістю найчастіше поступається конкурентам, зібраним Фінляндії або Іспанії (трапляються винятки, але вони лише підтверджують правило). Ясно, що кабіна за 15 тисяч рублів в будь-якому разі менш функціональна, ніж модель за 150 тисяч. Однак часто буває так, що дешевий гідробокс служить довгі роки, а дорогою використовується виключно для миття з причини поломки інших «наворотів». Визначитеся, навіщо вам потрібна душова кабіна і як ви плануєте її використовувати, звіртеся зі своїм гаманцем, не пред'являйте завищених вимог до товару – і сміливо вибирайте. Наші рейтинги вам в допомогу. Вдалих покупок!

Просмотров: 672 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz