Среда, 24.04.2024, 19:50
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | Блог | Регистрация | Вход
Меню сайта
Форма входа
Календарь
«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архив записей
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Ответы на вопросы / Відповіді на запитання
Главная » 2017 » Февраль » 21 » Як вибрати бухгалтера
16:04
Як вибрати бухгалтера

Жодне підприємство, жодна організація, жоден приватний підприємець не обходиться без бухгалтерії. Добре, якщо підприємець, маючи незначні обороти коштів, сам веде облік і звітність, маючи на це час і відповідні знання. Але найчастіше доводиться або наймати бухгалтера в штат, або звертатися у фірму, яка надає послуги бухгалтерського обліку, або запрошувати фрілансера, що здійснює надання бухгалтерських послуг.

Перш, ніж починати пошуки бухгалтера, визначте коло його майбутніх обов'язків. Вирішіть, хто це буде: вузькопрофільний фахівець, який займається виключно урахуванням-звітністю, або фінансовий директор, який займається також організаційними питаннями, фінансовою аналітикою, розробкою стратегічних планів діяльності фірми тощо. А може, вам потрібен бухгалтер «широкого профілю», який би виконував і юридичні функції, і роботу економіста, так і секретаря в додачу. 

Рекомендуєм комплексне бухгалтерське обслуговування: http://bfsofi.com.ua/buhgalterskoye-obsluzhivaniye.

Які критерії слід враховувати при підборі бухгалтера для вашої компанії?

В першу чергу, звичайно, професіоналізм. Адже, в основному, на бухгалтерії і тримається нормальна робота підприємства. Звичайно, відразу визначити це якість досить важко. Рівень компетентності стає помітним вже за конкретними результатами. Хорошим «випробуванням на міцність» є також податкова перевірка.

Обов'язково цікавтеся досвідом роботи потенційного співробітника. І він повинен вимірюватися не стільки кількістю років, скільки рівнем попередніх місць роботи. Якщо людина довгий час пропрацював у виробничій сфері, це говорить на його користь, так як виробництво – найскладніша ділянка бухгалтерії. Торгівля, сфера послуг, бюджетна сфера – набагато легше.

Прекрасно, якщо у людини є хороші рекомендації. Ще краще – якщо це рекомендації ваших знайомих, яким ви довіряєте. Але такий ідеальний варіант буває далеко не завжди. Тому часто керівник компанії помиляється у своєму виборі і через якихось кілька місяців йому доводиться відновлювати пошуки. А це аж ніяк не сприяє нормальній роботі фірми.

Як же бути? Якщо вас не влаштовує призначення випробувального терміну, будуйте співбесіду з кандидатами у формі невеличкого іспиту. Попросіть взяти участь у ньому досвідчених бухгалтерів, які могли б поговорити з кандидатом на професійні теми. Можна запропонувати виконати тестове завдання. Хороший бухгалтер повинен бути гранично уважним, контролюючим кожну цифру. Надайте пакет документів, в яких є помилка, непомітна для непрофесіонала. Наприклад, відсутня одна цифра в платіжному реквізиті. Грамотний фахівець обов'язково помітить помилки і виправить її.

Напевно вам хотілося б, щоб бухгалтер був присутній на фірмі якщо не цілодобово, то хоча б щодня без вихідних, відпусток і лікарняних. Але так не буває, і людський фактор теж треба враховувати. Всі хворіють, всі потребують відпочинку, у всіх бувають форс-мажорні обставини. Тому слід заздалегідь продумати можливість заміни (покладання обов'язків на когось з інших співробітників, укладення тимчасового договору та інше). Якщо ви зверніться у фірму по наданню бухгалтерських послуг, яка займеться вашими фінансовими справами, то це питання вирішиться сам собою. Штатні співробітники такої компанії взаємозамінні, так що всі ваші питання вирішуватимуться оперативно.

Ну і звичайно, мають значення зв'язку людини. Бухгалтер, претендує на високу посаду і гідну зарплату, вже, як правило, може без зусиль вирішити проблемні питання в податкових та контролюючих органах, має зв'язки в інших підприємствах і організаціях.

Відомо, що від помилок не застрахований ніхто. Але вибір такого значного фахівця як бухгалтер не варто здійснювати абияк. Інакше для роботи фірми це може обернутися вельми плачевними.

Просмотров: 589 | Добавил: 329 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Сделать бесплатный сайт с uCoz